گاهی اوقات یک آیکون علامت تعجب زرد در کنار آیکون اتصال به شبکه خود میبینید. سیستم عامل به شما پیشنهاد میدهد تا مشکل را حل کند اما وقتی که آن را جرا میکنید با این پیام مواجه میشوید: «Windows could not automatically detect this network’s proxy settings.». این پیام خطا چه معنی میدهد و چطور میتوانید آن را رفع کنید؟ در این مقالهی فیسیت به تنظیمات پروکسی ویندوز و روش حل این مشکل میپردازیم.
1- کامپیوتر و روتر خود را ریبوت کنید
پیش از استفاده از روشهای پیشرفته همیشه ریستارت کامپیوتر را امتحان کنید. ممکن است این کار در عرض چند دقیقه مشکل شما را حل کند. این خطا معمولاً به تظیمات پیکربندی اشتباه روی کامپیوتر مرتبط است و ریستارت کردن روتر ممکن است مشکل را حل نکند. اما به هرحال بهتر است پیش از هر چیزی این راه را امتحان کنید.اگر ریبوت کامپیوتر و روتر مشکل را حل نکرد ادامهی مقاله را بخوانید.
2- تنظیمات پروکسی را در ویندوز مرور کنید
از آنجایی که این مشکل با تنظیمات پروکسی ویندوز مرتبط است این مکان را باید چک کنید. برای دسترسی به تنظیمات پروکسی در ویندوز10 تنظیمات را باز کرده و به بخش Network & Internet بروید و از سمت چپ نوار کناری تب Proxy را باز کنید.
در این قسمت لیستی از گزینههای مرتبط با سرورهای پروکسی را میبینید. اگر از پروکسی استفاده نمیکنید اسلایدرUse a proxy server باید خاموش باشد. گزینهی Automatically detect settings را روشن بگذارید. کاربرانی که از پروکسی استفاده میکنند ( مثلاً کسانی که در یک محیط کاری یا تحصیلی هستند) بهتر است که ابتدا با ادمین سیستم صحبت کنند تا از صحیح بودن جزئیات پروکسی اطمینان یابند. پس از آن دوباره سعی کنید به سیستم متصل شوید. اگر باز هم پیام خطا دریافت کردید گزینهی Automatically detect settings را در تنظیمات پروکسی خاموش کرده و دوباره تلاش کنید.
سرور پروکسی چیست؟
ما نمیخواهیم که حوصله شما را با جزئیات سر ببریم اما لازم است که توضیحی کوتاه درمورد پروکسی و این که چرا ویندوز با آن به مشکل برمیخورد بدهیم.
اساساً پروکسی مانند یک مرد میانی بین کامپیوتر و اینترنت عمل میکند. به جای این که به طور مستقیم به اینترنت متصل شود شما به یک سرور متصل میشوید که اطلاعات را از اینترنت گرفته و به شما میدهد.
پروکسی بیشتر در دانشگاهها و شرکتها کاربرد دارد که ادمین سیستم از آن برای بهره وری و امنیت استفاده میکند. کمی بعید است که شما از یک سرور پروکسی در خانه استفاده کنید مگر این که خودتان به هدفی خاص آن را تنظیم کنید. به همین دلیل اگر در خانه هستید بهتر است تنظیمات پروکسی را به طور کامل غیرفعال کنید.
3- Network Adapter Troubleshooter را اجرا کنید
اگر روی آیکون اتصال شبکه کلیک راست کرده و Internet Connections troubleshooter را اجرا کنید ممکن است پیام خطای « Windows could not detect proxy settings» را ببینید، اما میتوانید از یک ترابلشوتر شبکهی دیگر استفاده کنید که به احتمال زیاد کمک بیشتری به شما خواهد کرد.
دوباره تنظیمات را باز کرده و به Update & Security > Troubleshoot بروید. Network Adapter را یافته و troubleshooter را بیابید. شاید این ابزار مشکل شما را حل نکند اما ارزش امتحان کردن را دارد.
4- آدرس IP و DNS را به صورت خودکار دریافت کنید
درحالی که این روش خیلی ربطی به تنظیمات پروکسی ندارد اما تنظیمات DNS و آدرس IP اشتباه نیز میتواند باعث دریافت پیام خطا شود. برای این که مطمئن شوید که مشکل از آنها نیست به Settings > Network & Internet > Status بروید. روی دکمهی Change adapter options در لیست کلیک کنید تا اتصالات شبکه را ببینید. سپس روی موردی که استفاده میکنید دوبار کلیک کنید.
در اینجا گزینهی Properties را انتخاب کرده و در لیست روی Internet Protocol Version 4 دوبار کلیک کنید. هردو گزینهی Obtain an IP address automatically و Obtain DNS server address automatically باید انتخاب شده باشند. تنظیمات غلط میتوانند باعث شوند که شما نتوانید آنلاین شوید.
5- درایور شبکه خود را آپدیت کنید یا آن را به نسخهی قبلی بازگردانید
یک درایور شبکه که آپدیت نباشد میتواند باعث ایجاد مشکل شود. به طور مشابه ممکن است شما آپدیتی نصب کرده باشید که درایور شبکه شما را با مشکل مواجه کند. به هر صورت جایگزینی آن میتواند مشکل را حل کند. روی دکمهی استارت کلیک راست کرده و Device Manager را انتخاب کنید. قسمت Network adapters را گسترش داده و روی اتصال خودتان دوبار کلیک کنید.
روی تب Driver گزینهی Roll Back Driver را انتخاب کنید تا آخرین آپدیت حذف نصب شده و به نسخهی قبلی بازگردد. اگر پس از آپدیت به مشکل برخوردید از این گزینه استفاده کنید. Update Driver را انتخاب کنید تا بتوانید آپدیتهای جدید را روی اینترنت چک کنید. البته ممکن است به این وسیله چیزی پیدا نکنید و ناچار شوید به طور مستقیم آخرین نسخهی درایور را از سایت سازندهی کامپیوتر خود دانلود کنید.
6- با استفاده از خط فرمان پیکربندی شبکه را ریست کنید
ویندوز ابزارهای زیادی برای رفع مشکل از طریق خط فرمان دارد. یک سری فرمانهای سریع میتواند مشکل شما را در چند دقیقه رفع کند. برای این کار روی منو شروع کلیک راست کرده و یک Command Prompt (یا PowerShell) را به عنوان ادمین انتخاب کنید. سپس فرمانهای زیر را یکی یکی اجرا کنید. این فرمانها توابع شبکه زیادی را روی کامپیوتر شما ریست میکنند:
etsh winsock reset
netsh int ip reset
ipconfig /release
ipconfig /renew
ipconfig /flushdns
7- نرمافزارهای آنتیویروس، فایروال و VPN خود را چک کنید
مطمئن شوید که یک فایروال، آنتیویروس یا VPN در اتصال شبکه شما اختلال ایجاد نمیکند. شاید نرمافزار انتخابی شما و یا چیزی که به تازگی نصب کردهاید آپدیتی داشته که تنظیمات را تغییر داده است. فایروال، آنتیویروس و VPN خود را غیرفعال کنید و ببینید که مشکل حل میشود یا خیر. اگر مشکل حل شد به خاطر یکی از این اپلیکیشنها بوده است. شما باید پیکربندی را چک کنید تا دیگر مشکل اختلال در شبکه پیش نیاید.
8- دستگاه خود را اسکن کنید
بعضی از بدافزارها مدام تنظیمات پروکسی را به هم میزنند تا نگذارند که شما آنلاین شوید. اگر هربار که دستگاه خود را ریبوت میکنید به پیام «Windows could not detect this network’s proxy settings» برخوردید شاید شما هم قربانی باشید.
شما باید با یک اپلیکیشن ضد بدافزار مثل Malwarebytes دستگاه خود را اسکن کنید. با استفاده از این نرمافزار تمام بدافزارها و ویروسهای سیستم شما شناسایی و حذف میشوند. پس از آن ببینید که مشکل رفع شده یا خیر.
9- از یک System Restore استفاده کنید
قابلیت System Restore کامپیوتر شما را به زمانی باز میگرداند که مشکلی نداشته است. اگر اخیراً به مشکل برخوردهاید میتوانید از این روش استفاده کنید. در منوی شروع Control Panel را یافته و آن را باز کنید. اگر Category در بالا سمت راست انتخاب شده باشد Small یا Large icons و سپس ورودی System را انتخاب کنید.
سپس روی System protection در نوار کناری سمت چپ کلیک کنید. در کادر باز شده روی System Restore کلیک کنید تا یک پنجرهی جدید باز شود. در این قسمت میتوانید یک نقطهی بازگردانی پیدا کنید. البته اگر کامپیوتر شما هیچ نقطهی بازگشتی نساخته باشد نمیتوانید از این قابلیت استفاده کنید.
به خاطر داشته باشید که استفاده از ریستور پوینت هر برنامه یا درایوری را که از بعد از زمان مشخص شده نصب شده باشد حذف میکند. شما میتوانید روی Scan for affected programs در ریستور پوینت کلیک کنید تا ببینید کدام برنامهها حذف خواهند شد. سیستم ریستور روی اطلاعات شخصی شما اثری نخواهد داشت.
10- تنظیمات شبکهی خود را ریست کنید
اگر همهی روشهای بالا را امتحان کردید و جواب نداد تنظیمات شبکهی خود را به طور کامل ریست کنید. اگر هیچ راه حل دیگری پاسخگو نبود ریست تنظیمات شبکه باید هر مشکلی که سر راه است را از بین ببرد. خوشبختانه ریست کل پیکربندی در ویندوز10 کار سادهای است. Settings > Network & Internet را باز کنید. در تب Status، Network reset را در پایین یافته و روی آن کلیک کنید.
مواظب باشید، چرا که این کار تمام اطلاعات شبکه را از کامپیوتر شما حذف میکند درنتیجه شما مجبورید اطلاعات را دوباره وارد کنید. اگر مشکلی با این کار ندارید روی Reset now کلیک کنید. کامپیوتر شما ریست را انجام داده و دستگاه شما را ریستارت میکند.
بیشتر بخوانید:
هستههایCUDA چه هستند و چطور گیمینگ کامپیوتر را ارتقا میبخشند؟
خرابی داده چیست؟ چطور یک هارد درایو خراب را تعمیر کنیم؟
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، توییتر، اینستاگرام، سروش همراهی کنید.
منبع خبر: makeuseof
ثبت نظر