چطور گول لینکهای دانلود تقلبی را نخوریم؟
درحالی که تبلیغات جزئی اساسی از اینترنت است اما همهی آنها بی آزار نیستند. یکی از معروفترین انواع تبلیغات تقلبی دکمههای دانلودی هستند که چیزی را دانلود نمیکنند. اما چرا این دکمهها وجود دارند؟ چطور آنها را شناسایی کنیم و چطور گول آنها را نخوریم؟
چرا دکمههای دانلود تقلبی وجود دارد؟
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که این تبلیغات دانلود تقلبی برای چه هدفی ساخته میشوند؟ هیچ سودی ندارند و درعوض برای شما بدافزار، نرمافزارهای به دردنخورو سایتهای فیشینگ به همراه دارند. پس چرا انقدر فراگیر هستند؟ پاسخ این است که متأسفانه حقهی آنها در بیشتر مواقع میگیرد. متقاعد کردن کاربران برای کلیک کردن روی تبلیغات کار سختی است اما وقتی که شما از قبل به دنبال یک لینک یا دکمهی دانلود هستید به احتمال زیاد گول آنها را میخورید.
چرا این تبلیغات مدام نمایش داده میشوند؟
ما میدانیم که اسکمرها این تبلیغات را دوست دارند اما چرا وبسایتها به آنها اجازهی این کار را میدهند؟ دلیل اصلی این است که نمیتوانند تبلیغگران زیادی را جذب کنند. شرکتهای معتبر تبلیغات خود را روی سایتهای تورنت و سرویسهای به اشتراک گذاری فایل نشان نمیدهند، به خصوص که این سایتها معمولاً فعالیتهای مخربی انجام میدهند.
این سایتها به هر حال باید خرج خود را دربیاورند درنتیجه از این نوع تبلیغات استفاده میکنند و بیشتر کاربرانی که از تکنولوژی چیزی نمیدانند هدف قرار میدهند. البته هر چند وقت یکبار تبلیغات مخرب راه خود را به سایتهای معتبر نیز پیدا میکنند و هرچه گوگل آنها را مسدود میکند باز هم سرو کله آنها پیدا میشود.
چطور تبلیغات دانلود تقلبی را شناسایی کنیم؟
تا زمانی که این تبلیغات راه خود را به سیستم پیدا میکنند شما باید بفهمید که چطور باید آنها را تشخیص دهید و گول نخورید. قانون اول: سایتهای بزرگ از یک دکمه دانلود بزرگ استفاده نمیکنند. شما معمولاً لینک دانلود واقعی را به عنوان یک لینک متنی مشابه بخش «بیشتر بخوانید» پایین مقالههای فیسیت میبینید. با این حال بسیاری از سایتهای معتبر از این دکمه سبز بزرگ استفاده کرده و تشخیص را دشوارتر میکنند.
یک نشانهی دیگر برای تشخیص دکمه دانلود تقلبی لوگو AdChoices در بالا سمت راست است. این که برنامه است که بسیاری از تبلیغگران از آن استفاده میکنند. اگر آن را دیدید به هیچ وجه روی لینک کلیک نکرده و آیکون X را بزنید. با این کار تبلیغ ریپورت شده و شما دیگر آن تبلیغ را نخواهید دید. علاوه بر آن کنار بعضی دیگر از تبلیغات Advertisement نوشته شده که خود یک داستان دیگر است.
تست URL
یک راه دیگر برای شناسایی لینک دانلود این است که پوینتر را روی آن ببرید. همهی مرورگرهای بزرگ با این کار URL لینک را به شما نشان میدهند. اگر آدرس با googleads یا چیزی مشابه شروع میشود لینک دانلود مشروع نیست. لینکهای مشروع کوتاه هستند و شما میتوانید نام نرمافزار را کنار آن ببینید.
اگر لینک را دانلود کردید به پسوند آن دقت کنید. فایلهای ویندوز معمولاً با پسوند ZIP یا EXE باز میشوند. برنامههای مک معمولاً با فرمت ZIP یا DMG باز میشوند. در هردو صورت اینستالر دانلود شده باید نام برنامهای که به دنبال آن هستید را داشته باشد. فایلهایی که نامی مثل AppDownloader.exe دارند معمولاً خطرناک هستند.
اگر پس از کلیک روی یک دکمه با یک وبسایت بیربط روبهرو شدید خارج شوید. اگر مطمئن نبودید که فایلی که دانلود کردهاید قابل اعتماد است یا خیر آن را با یک آنتیویروس اسکن کنید.
از سایتهای مطمئن استفاده کنید
حال شما میتوانید دانلودهای تقلبی را تشخیص دهید. این مورد به خصوص زمانی کاربرد دارد که از سایتهای به اشتراک گذاری فایل استفاده میکنید. اما در بسیاری از مواقع میتوان تبلیغات را به سادگی نادیده گرفت و گول نخورد. در هر صورت بهتر است از سرویسهای معتبر برای دانلود استفاده کنید. اگر میخواهید یک برنامه را دانلود کنید بهترین مکان وبسایت رسمی آن برنامه است. به این صورت دیگر گیر دکمههای دانلود تقلبی نخواهید افتاد. اگر «دانلود اپلیکیشن مورد نظر» را در گوگل جستوجو کنید به راحتی میتوانید لینکی از صفحه رسمی ببینید.
پیشگیری از دانلودهای تقلبی کاری بسیار مهم است
تا زمانی که تبلیغات تقلبی برای اسکمرها سود داشته باشد از شر آنها خلاص نخواهیم شد. در بیشتر مواقع شما باید مواظب باشید و گول سایتهایی که پر از تبلیغات هستند را نخورید چرا که این سایتها معمولاً قابل اعتماد نیستند. درنتیجه بهتر است حواس خود را بیشتر جمع کنید تا گول نخورید.
بیشتر بخوانید:
کیلاگر چیست؟ صفحه کلید چطور به ما خیانت میکند؟
هکرها به هفت روش از طریق شبکههای اجتماعی هویت شما را جعل میکنند
منبع خبر: makeuseof
ثبت نظر