قانون گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال در دست تدوین است

قانون گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال در دست تدوین است

قانون گذاری در حوزه ارزهای دیجیتال در دست تدوین است.

این روزها به همان شدتی که تب رمز ارزها داغ شده است، تب قانون گذاری درباره آن‌ها و ماینینگ هم در ایران داغ است. ماجرا از زمانی جدی شد که داستان مهاجرت چینی‌ها برای استخراج ارز دیجیتال در ایران مطرح شد، ماینرهایی که با سو استفاده از قیمت ارزان برق در ایران، از این شرایط بهترین استفاده را برای درآمدزایی کردند.

حالا مدتی است که قانون گذاری برای ارزهای دیجیتال و ماینینگ در ایران مطرح شده است. نتیجه کشمکش‌های زیادی که صورت گرفته بود و مخالفت‌ها و مقاومت‌هایی که در برابر ارزهای دیجیتال وجود داشت، نهایتاً به اینجا رسید که صنعت ماینینگ در ایران در حال به رسمیت شناخته شدن است و گویا قوانین مربوط به آن هم به زودی از سوی کمیسیون اقتصادی دولت به هیئت وزیران ارسال خواهد شد تا به تصویب برسد.

اگرچه این روند در حال طی شدن است اما بحث دیگری درباره هم مطرح است، درآمد زایی دولت از صنعت ماینینگ. به اعتقاد رئیس مرکز ملی فضای مجازی، سید ابوالحسن فیروزآبادی، ماین کردن ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، راهی برای درآمد زایی و ارزآوری است اما اگر این صنعت به صورت زیر زمینی رواج پیدا کند، عملاً درآمدی عاید دولت نخواهد شد. فیروزآبادی در این خصوص چنین توضیح داده است:

اگر چه در شرایط کنونی به استخراج بیت کوین به عنوان راهی برای درآمدزایی و ارزآوری نگاه می‌شود، اما در شرایطی که ضوابط مشخصی برای این کار وجود ندارد، اگر این روند به صورت زیرزمینی ادامه پیدا کند، نه تنها درآمدی نصیب دولت نخواهد کرد بلکه آماری هم از دخل و خرج آن به دست نمی‌آید. ما تصمیم‌گیری و اجرا درباره‌ی این موضوع را بر عهده‌ دولت گذاشتیم و دولت باید ببیند توانایی اجرای این کار را دارد یا ندارد.

جالب اینجاست که فیروزآبادی معتقد است که دولت در مقابل عمل انجام شده قرار گرفته است، بنابراین بهترین راه برای رو به رو شدن با این شرایط این است که دولت با قانون‌گذاری مناسب، شرایط را سازمان‌دهی کند. اشاره فیروزآبادی به ماینرهایی است که به ایران مهاجرت کرده‌اند. وی در این باره چنین توضیح داده است:

ما در مقابل یک امر واقع‌ شده قرار گرفتیم و آن این است که تعداد زیادی وارد کشور شده و چه بخواهیم و چه نخواهیم تعداد دیگری هم وارد خواهد شد؛ بنابراین بهتر است دولت به صورت جدی احساس مسئولیت کرده و این کار را از طریق مقررات گذاری مناسب و هدایت، سازمان‌دهی کند.

با وجود صحبت‌هایی که دبیر شورای عالی فضای مجازی داشت است اما او نظرات و پیشنهاداتی درباره امر ماینینگ دارد. یکی از نظرات او این است که در ساعات غیر پیک، ماینینگ مشکلی ندارد و یا اینکه می‌توان به نیروگاه‌ها اجازه داد که به ازای اضافه ظرفیت خود، به استخراج ارز دیجیتال بپردازند و سومین راه هم این است که برای ماینینگ تعرفه برق خاص در نظر گرفته شود.

 

مشکل ماینینگ از کجا آغاز شد؟

ارزهای دیجیتال در سراسر دنیا طرفداران خاص خود را دارند اما از آنجایی که روش بسیار خوبی برای انتقال پول بدون واسطه میان کاربران هستند، همواره این نگرانی وجود داشته است که از این ارزها برای کارهای خلاف استفاده شود. از طرفی برخی از سیاستمداران آن را به عنوان مسیری برای دور زدن تحریم‌ها می‌دانند. اما مشکل از جایی نشئت می‌گیرد که بانک مرکزی و سایر افرادی که تصمیم‌گیری درباره ارزهای دیجیتال به عهده آن‌هاست، این صنعت را به رسمیت نشناختند و حتی ایرانی‌ها را ورود به این حوزه منع کردند. با این وجود فعالان حوزه ارزهای دیجیتال همچنان به راهی که انتخاب کرده بودند ادامه دادند و بانک مرکزی و منع شدن از این کار، نتوانست جلو آن‌ها را بگیرد. همین موضوع باعث شد تا قوانینی برای حوزه ارز دیجیتال هم تصویب نشود. به دنبال همین ماجرا، با وجود ایجاد فارم‌های ماینینگ ارز دیجیتال، درآمدی از این کار نصیب دولت نشد.

همین موضوع دلیلی شد تا نهایتاً کمیسیون اقتصادی دولت به فکر قانون گذاری در این حوزه بیفتد.

 

اخبار مرتبط:

ارزجو؛ اولین کیف پول ارز دیجیتال ایرانی را ارائه میکند (الکامپ 98)

کارت اعتباری برای ایرانی‌ها صادر می‌شود؛ کارت اعتباری ایرانیان (الکامپ 98)

 

 

faceit.width-400.png

رسانه دیجیتال فیسیت

با ما در ارتباط باش...


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر