بارکدگذاری دیانای برای شناسایی سریعتر هر نوع موجود زنده
امروزه اطلاعات ژنتیکی، یکی از دقیقترین ابزارهای تشخیص هویت، نه تنها در بین انسانها، بلکه در تمامی گونههای موجودات زنده زمین محسوب میشود.در آینده نزدیک، استفاده گسترده از این اطلاعات ژنتیکی، نجاتبخش بسیاری از گونهها خواهد بود.
اینا ری بانرجی، از بخش جانورشناسی دانشگاه کلکته اظهار کرد: پس از گرفتن یک نمونه، در عرض چند ساعت میتوان ماهیت ارگانیسم را اطلاع داده و به ارائه راهنمایی برای مقابله با مشکل پرداخت. ما حدود شش ماه است که در حال برنامهریزی برای راه اندازی یک سرویس مشاوره تلفنی هستیم تا پاسخگوی نگرانیهای مردم باشیم.
فرآیند شناسایی از طریق برچسبهای ژنتیکی و یا بارکد دیانای امکانپذیر است.
همانطور که یک فروشنده از روی خطوط راهراه شبیه اما متفاوت گورخر میتواند تعداد فروخته شده و میزان موجود در انبار را محاسبه کند، بررسی توالیهای ژنتیکی خاص میتواند بیم یک گونه و گونه دیگر تمایز قائل شود.
کار عمده محققان پروژه بینالمللی بارکد زندگی، جمع آوری و گزینش نمونهها، جمع آوری سوابق بارکد از آنها و ساخت پلتفرم انفورماتیک مورد نیاز برای ذخیره این سوابق و فعال کردن استفاده از آنها در شناسایی گونهها است.
این مرکز پروژه بینالمللی بارکد زندگی در هند دارای بخشهای مختلفی مانند علوم بهداشت، ایمنی غذایی، صنعت (مانند ماهی، چای و ابریشم)، حفاظت از گونههای در معرض خطر، حفاظت و کنترل جرائم حیات وحش ، شناسایی گونههای مهاجم و بیماریهای نوظهور است.
بیش از 4،000 نمونه از بخش جانورشناسی ، کدگذاری شده و در بانک اطلاعاتی BOLD بارگذاری خواهد شد. در هند، دو سازمان دیگر، یکی در اورنگآباد و دیگری در بمبئی، بخشهایی از این طرح بینالمللی هستند.
ثبت نظر