وایبر هم به واتساپ و اپل پیوست ، اطلاعات کاربران رمزبندی می شوند !

وایبر هم به واتساپ و اپل پیوست ، اطلاعات کاربران رمزبندی می شوند !

وایبر در طول دو هفته آینده پیام های همه مخاطبان خود را در سر تا سر جهان رمز بندی می کند !

کاربران وایبر دیگر در تعقیب و گریز ارتقاء امنیت اطلاعات خود نسبت به دیگر کاربران عقب نخواهند ماند زیرا به دنبال رمز بندی سر تا سری ( E2EE ) واتساپ که از روز یکم ماه آوریل ( 13 فروردین ) شروع شد ، شرکت مدیریت کننده این شبکه ارتباطی هم گفته است که اطلاعات کاربران خود را رمز بندی می کند . وایبر اعلام کرده که در طول دو هفته آینده فرآیند امنیتی خود را به طور جهانی تکمیل می کند . این رمز بندی پیام های متنی ، صوتی و چت های گروهی را شامل می شود و برای نسخه های PC و موبایل این نرم افزار صورت می گیرد .

این ویژگی به طور خودکار در اختیار کاربران قرار می گیرد . کاربران زمانی نسبت به انجام شدن این فرآیند مطلع می شوند که یک قفل روی باکس ارسال پیام های متنی آن ها ظاهر شده باشد . البته روش کار وایبر در اجرای این فرآیند مانند واتساپ نیست به این نحو که به کاربرانی که مایل به استفاده از این رمزبندی هستند ویژگی های دیگری نیز داده می شود .

ظاهر شدن یک قفل خاکستری رنگ به این معنا می باشد که ارتباط کاربر با استفاده از یک E2EE استاندارد ایمن شده است . علاوه بر این یک آپشن مخفی نیز در اختیار کاربر قرار می گیرد که هویت کاربر را برای دیگر کاربران وایبر تصدیق می کند . زمانی که این آپشن فعال است رنگ قفل به سبز تغییر می کند . قرمز شدن رنگ قفل به این معنا می باشد که شخصی از طریق یک واسط به مکالمه کاربر دسترسی پیدا کرده است . 

البته قفل زمانی که کاربر مخاطب از یک دستگاه جدید برای پاسخ گویی به ارتباط کاربر ارسال کننده پیام استفاده می کند نیز قرمز رنگ می شود . در چنین حالتی باید کاربران مجددا هویت خود را تایید کنند تا رنگ قفل به سبز تغییر نماید . هنوز نرم افزار وایبر رمزبندی شده جدید مورد بررسی قرار نگرفته است بنابراین نمی توان گفت که استفاده از ویژگی احراز هویت جدید تا چه حدی آسان می باشد . وایبر علاوه بر E2EE چت های مخفی را به نرم افزار خود اضافه کرده است که مکالمه های کاربر را از لیست اصلی مکالمه ها مخفی نگه می دارد و با استفاده از یک پین کد که توسط کاربر تعیین می شود از آن ها محافظت می کند .

اهمیت این موضوع در چیست ؟

افزایش تقاضاهای مخفیانه برای محافظت از اطلاعات شخصی به دلیل افشا سازی های انجام شده توسط ادوارد اسنودن ، کارمند سابق CIA ، صورت گرفته است . امروزه به دلایلی عمومی و یا خاص کاربران تمایل بیشتری به مفهوم امنیت شخصی آنلاین پیدا کرده اند اگرچه که هنوز هم برخی از شرکت های پیام رسانی به این تمایلات پاسخ منفی نشان می دهند . iMessages اپل نیز مانند نرم افزار سیگنال (Signal) ویژگی رمز بندی سر تا سری را به صورت اجباری ارائه می کنند در حالی که تلگرام و لاین این قابلیت را به صورت یک آپشن در اختیار کاربران گذاشته اند و بسیاری از دیگر سرویس های پیام رسانی بزرگ مانند فیس بوک مسنجر ، کیک ، گوگل هنگ آوت و اسنپ چت اصلا پیام های خود را رمز بندی نمی کنند .  از آنجایی که تعداد سرویس هایی که اطلاعات کاربران را رمز بندی نمی کنند زیاد می باشد می توان گفت که E2EE هنوز تا جهانی شدن فاصله دارد اگرچه که در آینده ای نه چندان دور همه سرویس های پیام رسان به این مقوله تن خواهند داد . 

منبع خبر: pcworld

مجتبی ذکایی

مجتبی ذکایی

مجتبی ذکایی فارغ تحصیل رشته مکانیک خودرو و مترجمی زبان انگلیسی است و هم اکنون در دانشگاه شهید باهنر کرمان در مقطع کارشناسی ارشد در رشته آموزش زبان انگلیسی مشغول به تحصیل می باشد . مجتبی به جهان خودرو ، سرعت ، موبایل و تجهیزات ارتباطی علاقه زیادی دارد .


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر