مایکروسافت در نهایت تصمیم گرفته است ویژگی مناقشهبرانگیز Wi-Fi Sense را از ویندوز ۱۰ حذف کند. این ویژگی مربوط به اشتراک شبکه است که گذرواژه WiFi شما را با دوستانتان در اوتلوک، اسکایپ و فیسبوک به اشتراک میگذارد. جالب اینکه این ویژگی به طور پیشفرض فعال است.
به نقل از وبگاه اخبار امنیتی فنآوری اطلاعات و ارتباطات با ارائه ویندوز ۱۰ در سال گذشته، مایکروسافت ویژگی Wi-Fi Sense را با این هدف معرفی کرد که شبکه WiFi راحتتر با مخاطبین به اشتراک گذاشته شود، تا زمانی که این مخاطبین در فیسبوک و یا اسکایپ به منزلتان میآیند خود به خود به WiFi شما متصل شوند.
این ویژگی بلافاصله نگرانیهای بسیاری در میان کاربران ویندوز ۱۰ ایجاد کرد، چرا که این اشتراکگذاری به طور خودکار انجام میشد. اما در واقع Wi-Fi Sense بر روی کاربران کنترل داشت و کاربر میتوانست انتخاب کند کدام شبکهها و برای کدام یک از مخاطبان به اشتراک گذاشته شوند.
به علاوه طبق گفته مایکروسافت این ویژگی گذرواژه را در اختیار مخاطبان قرار نمیداد بلکه به آنها اجازه دسترسی به شبکه داده میشد. بیشترین نگرانی مربوط به زمانی بود که کاربر خواسته یا ناخواسته این گزینه را برای همه مخاطبین فعال میکرد. بدین ترتیب هر کسی از مخاطبان که مقاصد مخرب داشته باشد میتواند حملات مرد میانی را در شبکه انجام دهد. اگرچه مایکروسافت از این ویژگی دفاع میکرد کاربران ویندوز ۱۰ واکنش خوبی نشان ندادند تا جایی که این شرکت مجبور شد در نسخه ۱۴۳۴۲ از ویندوز ۱۰ این ویژگی را حذف کند. معاون مایکروسافت،گاب آل در این باره میگوید:«هزینه بروزرسانی کد مربوط به Wi-Fi Sense با توجه به استفاده و درخواست کم از سوی کاربران مقرون به صرفه نبود. به همین دلیل این ویژگی حذف شده است.»
مایکروسافت نسخه آخر ویندوز ۱۰ را برای آزمایشکنندگان ارائه کرده است و میگوید ویژگی اشتراک گذرواژه Wi-Fi Sense را در بهروزرسانی سالیانه خود در تابستان حذف میکند. همچنین آن بخش از Wi-Fi Sense که به کاربر اجازه میداد به شبکههای باز(بدون گذرواژه) متصل شود، باقی خواهد ماند.
ثبت نظر