کدام سیستم عامل بهتر است؟

کدام سیستم عامل بهتر است؟

کامپیوتر جدید خریده اید؟ به دنبال یک سیستم عامل جدید و مناسب هستید؟ امروزه تعداد سیستم عامل های موجود آنقدر زیاد شده است که نمی توان به آسانی گفت چه سیستم عاملی مناسب چه کسی است. هر سیستم عاملی معایب و مزایای مخصوص به خودش را دارد. در این بخش، مرور مختصری بر مشهورترین سیستم عامل ها خواهیم داشت.

سیستم عامل ویندوز
امروزه کمتر کسی را سراغ داریم که درباره ویندوز نشنیده باشد و از آن استفاده نکرده باشد. ویندوز، مشهورترین سیستم عامل دسکتاپ در دنیاست و امتیاز بیشترین سازگاری با انواع نرم افزارها و سخت افزارهای موجود را از آن خود کرده است.  ویندوز، قابل نصب بر روی کامپیوترهای ساده و ارزان خانگی تا کامپیوترهای پیشرفته و گران قیمت موجود در بازار می باشد.


ویندوز، سازگاری بسیار خوبی با انواع نرم افزارها دارد. این نرم افزارها می توانند از نرم افزارهای ساده خانگی تا نرم افزارهای حرفه ای تجاری را در بر گیرند. همچنین، بسیاری از بازی های کامپیوتری موجود در بازار قابل اجرا بر روی این سیستم عامل هستند.


همان طور که ذکر شد، رنج وسیعی از نرم افزارهای موجود در بازار اختصاصاً برای ویندوز طراحی شده اند و یا قابلیت اجرا بر روی ویندوز را دارند. این موضوع، علاوه بر آن که یک مزیت برای ویندوز محسوب می شود، یکی از بزرگترین معایب ویندوز به شمار می رود.

برای مثال، بیشتر نرم افزارهای مخرب و زاید مانند بلوت ورها، برای ویندوز طراحی شده اند. بنابراین، در دنیای واقعی، ویندوز در مقایسه با سایر سیستم عامل ها، نسبت به بدافزارها بسیار آسیب پذیر است. بهرحال، اگر با ویندوز احساس راحتی می کنید، احتیاج به نرم افزارهای ویندوزی دارید، و یا نیاز به یک کامپیوتر قوی ولی ارزان دارید، ویندوز گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

سیستم عامل مک
امروزه مک، گزینه بسیار مناسبی به شمار می رود. حتی اگر از سیستم عامل مک خوشمان نیاید، نمی توانیم انکار کنیم که شرکت اپل سخت افزارهای قوی و خارق العاده ای را تولید می کند. سیستم عامل مک، کاملاً حساب شده طراحی شده است. این سیستم عامل، قادر به اجرای نرم افزارهای ویندوزی است و برای یک دسکتاپ معمولی بسیار مناسب است.


اگر قصد دارید در حدود 1000 تا 1500 دلار برای کامپیوتر خود هزینه کنید، حتما به مک فکر کنید. سخت افزارهای نوت بوک های اپل، شما را غافلگیر خواهد کرد. اپل اکنون بالاترین جایگاه را در میان کامپیوترهای گران قیمت به خود اختصاص داده است که به نظر می رسد ارزشش را داشته باشد. 


یکی از معایب مک این است که وقتی به دنبال کیفیت و قیمت کمتر هستیم، لپ تاپ های مک اصلا وجود ندارند! در واقع اگر شما بخواهید لپ تاپی با قیمت 300 تا 500 دلار خریداری کنید، لپ تاپ های زیادی از سایر برندها مشاهده خواهید کرد ولی به ندرت لپ تاپی از مدل اپل با این رنج قیمت خواهید یافت. 


مک، علاوه بر اجرای نرم افزارهای ویندوزی، تنوع بسیار زیادی در نرم افزارهای مخصوص به خود دارد. البته تعداد این نرم افزارها قابل مقایسه با نرم افزارهای ویندوزی نیست. همچنین وقتی بحث به بازی های گرافیکی سنگین می رسد، مک عقب نشینی می کند. اگر به دنبال نرم افزارهای مک هستید، یا یک سیستم قوی از نظر سخت افزار نیاز دارید، مک گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.

سیستم عامل کروم
سیستم عامل گوگل کروم، سیستم عامل جدیدی است که روز به روز بیشتر مورد توجه واقع می شود. کروم بوک ها، سیستم عامل ساده ای را اجرا می کنند که به شکل یک مرورگر وب کروم جهت مرور در وب ایجاد شده است. در این سیستم عامل، فقط و فقط به کروم و نرم افزارهای وابسته به آن دسترسی دارید.

در این سیستم عامل نمی توانید نرم افزارهای ویندوزی را اجرا کنید، حتی برای اجرای نرم افزارهای لینوکسی باید کروم بوک خود را در مد توسعه قرار داده و آن را هک کنید.کروم بوک از این جهت مورد توجه در بازار قرار گرفته است که بسیار ساده طراحی شده اند.

در این نوت بوک ها فقط یک اینترفیس وجود دارد و همین امر باعث قیمت بسیار پایین این لپ تاپ ها شده است. بیشتر کروم بوک ها قیمتی بین 200 تا 300 دلار دارند و در مقایسه با ویندوز، سیستم عامل کروم، نرم افزارهای زاید و مخرب نخواهد داشت.


اگر هدف شما فقط گشت و گذار در اینترنت با یک کامپیوتر ساده و در عین حال دسکتاپ قدرتمند و قیمت پایین باشد، کروم بوک گزینه مناسبی برای شماست. در مقابل باید به این نکته توجه داشت که کروم بوک قادر به انجام بسیاری از پردازش ها نیست! بنابراین کروم بوک به خوبی مک، قادر به انجام کارهای پیچیده و متفاوت نخواهد بود. 

سیستم عامل لینوکس
سیستم عامل لینوکس، با داشتن ورژن کاملی از نرم افزارهای مبتنی بر وب مانند موزیلا فایرفاکس و گوگل کروم، بسیاری از نیازهای یک کاربر معمولی را رفع می کند. شما می توانید یک لپ تاپ لینوکسی را از شرکت های مختلف خریداری نمایید. همچنین می توانید سیستم عامل لینوکس را بر روی لپ تاپ خود نصب کنید، امّا توجه داشته باشید که حتماً قبل از نصب، سازگاری و پشتیبانی سخت افزارهای خود را با سیستم عامل لینوکس بررسی نمایید. 


سیستم عامل های لینوکس معمولاً توسط خوره های برنامه نویسی و حرفه ای ها مورد استفاده قرار می گیرد، امّا این بدین معنا نیست که یک کاربر ساده نتواند از لینوکس استفاده کند. محیط گرافیکی سیستم عامل های لینوکس، معمولاً شامل یک رابط گرافیکی ساده برای تعامل راحت با کاربر هستند و به شرط انتخاب سیستم عامل مناسب، همه می توانند از آن بهره ببرند.


از مزایای استفاده از لینوکس، دسترسی به نرم افزارهای متن-باز، راحتی و امنیت (از جهت بدافزارها و ویروس ها) می باشد. بنابراین اگر به دنبال یک محیط امن و قابل اطمینان هستید، سری به سیستم عامل های لینوکس بزنید.

سیستم عامل اندروید
برخی از سازندگان، سعی بر آن دارند که سیستم های اندروید را به سیستم های کامپیوتری نیز تبدیل کنند. برای مثال، اگر تبلت های شرکت ایسوس را به یک کیبورد مناسب متصل کنید، عملاً یک لپ تاپ با سیستم عامل اندروید خواهید داشت. این روش می تواند جالب به نظر برسد. 


البته باید گفت با وصل کردن یک تبلت یا آی-پد به یک کیبورد، نباید انتظار یک کامپیوتر قدرتمند با قابلیت اجرای نرم افزارهای دسکتاپ یا چندین سیستم عامل را داشته باشید. از طرف دیگر، پروژه هایی مانند سیستم عامل ریمیکس (Remix OS) نیز مطرح شده اند که سیستم عامل اندروید را مستقیماً بر روی لپ تاپ یا کامپیوتر شخصی، نصب می کنند.

داشتن سیستم عامل اندروید بر روی کامپیوتر می تواند تجربه ای جالب باشد، علاوه بر آن، امکانات بیشتری را نسبت به یک تبلت ساده به همراه یک کیبورد، در اختیار کاربر قرار میدهد.اگر از آن دسته افراد هستید که با محیط اندروید خو گرفته اید و با آن احساس راحتی می کنید، می توانید یکی از دو روش فوق را انتخاب کنید.

کدام سیستم عامل را انتخاب کنم؟
انتخاب سیستم عامل یک امر کاملاً شخصی (یا بعضاً تجاری) محسوب می شود. بنابراین، هیچ کس نمی تواند بگوید که مناسب ترین سیستم عامل برای شما چه سیستم عاملی است. هر سیستم عاملی معایب و مزایای مخصوص به خود را دارد. امیدواریم که با مطالعه این بخش به تحقیقات خود در رابطه با انتخاب سیستم عامل مناسب همچنان ادامه دهید و واقف باشید که انتخاب سیستم عامل مناسب به همین مطلب ختم نمی شود.

منبع خبر: makeuseof

فاطمه بهزادی

فاطمه بهزادی

فاطمه بهزادی کارشناس ارشد نرم افزار هست. تحقیق و مطالعه ی تکنولوژی های جدید رو دوست داره. اوقات فراغتش رو با ماهیگیری،کوهنوردی و دوچرخه سواری می گذرونه. ایمیل ارتباطی: fbehzadi0@gmail.com


7 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

کامران

یک‌شنبه, 23 خرداد 1395

«صدای رفتن من، سرود اومدنت، چشمای من منتظره بریزه گـــُل از دهنت / گلهای پرپر او رها شد توی کتاب، عطر تو پیچیده بازم تو دفتر مشق و حساب»

ویندوز و لینوکس!

پاسخ

mohamad

دوشنبه, 24 خرداد 1395

کسایی ک همش میگن ویندوز ویندوز فقط یه روز با لینوکس کاز کنن میفهمن سیستم عامل به چی میگن

پاسخ

H Gh

یک‌شنبه, 08 مهر 1397

همون طوری که خود توروالدز خالق لینوکس هم میگه سیستم عامل ویندوز یه سیستم عامل اشغاله اصلا کرنل و امنیت ویندوز در برابر کرنل و امنیت لینوکس عددی نیست.
شما یه تاریخچه از سیستم عامل هایی که دنیا استفاده میشن بخونید متوجه می شید که لینوکس تقریبا همه جا استفاده میشه از ماهواره ها و هواپیما ها گرفته تا دستگاه های نظامی و دیتا سنتر های قدرتمند. بزرگترین دیتا سنتر جهان که تو چینه الان داره از لینوکس استفاده می کنه.

سیسم عامل مک هم به دلیل این که به صورت خصوصی استفاده میشه فقط برای دستگاه های اپل هست وگرنه ویندوز در برابر امنیت مک اپل هم هیچی نیست.

آندروید هم با همین طوره. IOS 100 برابر بهتر و امن تر از آندرویده.

باور ندارین هر کدوم رو به صورت جدا امتحان کنید. کاملا متوجه میشید.

فکر کنم 90 درصد مردم ایران فکر می کنند که اپل به خاطر کلاسشه که اینقدر گرونه در صورتی که اصلا این طور نیست. سیستم IOS امنیت فوق العاده ای داره و نسخه های نهایی او کاملا بهینه هست. اینجا یه مسئه ای پیش میاد. مثلا شرکت های آندرویدی مثل سامسونگ میاد 6 گیگ رم میزه روی گوشی این به دلیل اینه که کرنل خیلی ضعیفی داره و توانایی تقسیم کردن و استفاده بهینه از سخت افزار رو نداره به همین دلیل با قرار دادن سخت افزار زیاد می خواد جبران کنه که واقعا خیلی مسخرس. ولی اپل 2 گیگ رم میزاره رو گوشی میگه برای این دیوایس کاملا جواب میده و بیشتر از این نیاز نداره. بعد میای آندرویده و سامسونگه رو تست میکنی میبینی باز سامسونگی که 6 گیگ رم داره در برابر اپلی که 2 گیگ رم داره بازم کم میاره و نمیتونه به اندازه اپل نرم افزار ها رو باز نگه داره از طرفی لق هم میزنه. این موارد برای پردازشگر هم صدق میکنه اپل اومد یه پردازشگر 4 هسته ای با فرکانس 1.9 گذاشت سامسونگ اومد یه 8 هسته با فرکانس 3 گیگاهرتز گذاشت یا خدا بازم جواب نداد. و در مورد پشتیبانی و بروزرسانی هم که اپل کاملا بهتره. و طراحی ظاهری هم که سلیقه ای هست.../

پاسخ

سپهری

دوشنبه, 04 فروردین 1399

خوبه لااقل آخرش راجع به طراحی گفتی ظاهری و سلیقه‌ای است!! چون ظاهراً برای سلیقه‌ی هیشکی ارزش قائل نشدی و سعی کردی نظر خودتو به اجبار به خورد مردم بدی.
از نظر منم مک و آی‌ام‌اس آشغاله و البته کمپانی اپل تا زمانی که خری داره اونم تولید می‌کنه یه اصطلاح هست که میگه : وقتی که خر هست نباید پیاده رفت!!!
هرچند تو خود آمریکاشم خیلیا فهمیدن آی‌فون آشغاله و رفتن سمت اندروید که همین باعث سقوط اپل شد تا ترامپت! اومد و الکی هواوی رو تحریم کرد

Mahan

چهارشنبه, 12 شهریور 1399

واقعا با خرفت موافقم اندروید و ویندوز واقعا آشغالند

amir roox

پنج‌شنبه, 14 اردیبهشت 1402

معلوم نیست دقیقا چه گوشی اندرویدی رو با IOS مقایسه کردی که اینجوری نظر میدی
تو حالت کلی خیلی از موارد اندروید بهتر از IOS هست و برعکسشم موجوده ، مثلا برنامه های اندریود بیشتره از ایفون ، امنیت ایفون بیشتره ، از یه طرفی شخصی سازی انروید راحت تره و خیلی چیزای دیگ که با هم متفاوتن ، در رابطه با ویندوز و مک هم همینطور ، یه گیمر هیچوقت با مک بازی نمیکنه و از نظر اون مک آشغالی بیش نیست ولی برای یه گرافیست ، اپل حرفه ایی تر عمل میکنه ، همچنین برای یه برنامه نویس لینوکس بهتره ، پس اول نیازه کاربره و دوم اینکه نظر بدون فکر نده

edris

چهارشنبه, 30 بهمن 1398

فقط میتونم بگم ویندوز 10 یکی از چرت ترین نوع ویندوز هاست
تو هر اپدیتش یک مشکل جدید به وجود میاد و هر وقت سیستم رو روشن میکنم تا یک ساعت رم . سی پی یو و هارد کلا درگیره تا میای موارد قبلی رو غیرفعال کنی مشکل حل بشه هنوز 1 هفته نشده اپدیت جدید میده بیرون از قبلی گندتر میشه
خدایی موندم چی نصب کنم که انقدر منابع رو درگیر نکنه و سازگاری هم داشته باشه 7 خوب بود ولی رو لپ تاپم 7 نصب نمیشه یعنی میشه ولی درایورش نیست

پاسخ

amir

سه‌شنبه, 21 بهمن 1399

قبول دارم روی هم رفته لینوکس کلا تک هست و عالی،ولی ویندوز (7) واقعا خوبه :)

پاسخ

ثبت نظر