شما با انجام بعضی تنظیمات می توانید از پیام رسان تلگرام به صورت امن تری استفاده کنید.
مهم ترین سوالی که این روز ها ذهن کاربران را درگیر کرده است، مشاهده تبلیغات مختلف با این مضمون است ” آموزش هک تلگرام ، اکانت فرزندانتان را چک کنید و .. ”اینگونه تبلیغات ابهامات بسیاری را در ذهن کاربران ایجاد کرده که آیا امنیت تلگرام تا این حد پایین است و فردی می تواند با پرداخت ۵ هزار تومان و مطالعه یک فایل پی دی اف تلگرام فرد دیگری را هک کند؟
پاسخ به این سوال قطعا منفی می باشد. اما در تلگرام یک سری تنظیمات امنیتی وجود دارد که شما با فعال کردن آنها امکان دسترسی هر فردی به اکانت خود را مسدود خواهید کرد. در ادامه ۴ اقدام مهم در این زمینه را به شما معرفی می شود.
روش اول : رمز گذاری روی برنامه تلگرام
۱- وارد برنامه تلگرام شوید.
۲- به قسمت تنظیمات (settings ) وارد شوید.
۳- گزینه privacy and security را انتخاب کنید.
۴- گزینه passcode lock را انتخاب کنید.
۵- در این مرحله رمز مورد نظر خود را وارد کنید.
۶- عملیات رمزگذاری در این مرحله به پایان رسیده است و در قسمت بالا آیکون قفل باز ظاهر شده است.اما این امکان وجود دارد که هنگام خروج فراموش کنید روی قفل کلیک کنید که اگر بخواهید به صورت اتوماتیک این کار انجام شود در قسمتpassword lock گزینهAuto lock را انتخاب و مقدار آن را به زمان دلخواه خود تغییر دهید تا در زمان تنظیم شده به طور اتوماتیک تلگرام قفل شود.
تا اینجا برای امنیت تلگرام خود تنها یک قدم برداشته اید.
روش دوم : تایید دو مرحله ای یا two–step verification
۱- وارد برنامه تلگرام شوید.
۲- به قسمت تنظیمات (settings ) وارد شوید.
۳- وارد قسمت privacy and security شوید.
۴- گزینه two–step verification را انتخاب نمایید.
۵- روی گزینه set additional password کلیک کنید.
۶- در این قسمت Email و Password را با دقت وارد کنید چرا که این پسورد در آینده برای شما نیاز خواهد بود.
پس از وارد کردن پسورد و ایمیل با پیغام روبه رو می شوید که می بایست ایمیل خودتان را چک کنید.۷- ایمیل ارسالی دارای یک لینک می باشد که کلیک بر روی آن به منزله تایید است و شما باید این کار را انجام دهید تا عملیات انجام شده با موفقیت ثبت شود.حال اگر کسی قصد ورود به تلگرام با شماره شما را داشته باشد اگر کد ارسال شده توسط تلگرام را داشته باشد نیاز به پسوردی که در این مرحله تعین کرده اید دارد تا بتواند وارد اکانت شما شود.
روش سوم : کنترل و مشاهده دستگاه های وارد شده – active sessions
در ابتدا توضیح مختصری درباره این روش می دهیم تا بیان مطلب بهتر صورت گیرد. اگر فردی با شماره شما وارد تلگرام شود و در صورتی که کد ارسالی تلگرام را هم به نوعی به دست بیاورد پیغامی از جانب تلگرام برای شما ارسال می شود که سیستمی با این مشخصات وارد اکانت شما شده است که برای جلوگیری و قطع ارتباط آن می توانید از روش زیر استفاده کنید.
۱- وارد برنامه تلگرام شوید.
۲- به قسمت تنظیمات (settings ) وارد شوید.
۳- وارد قسمت privacy and security شوید.
۴- به قسمت active sessions وارد شوید.
اگر دستگاه دیگری نیز از این اکانت استفاده می کند که این موضوع در صورتی که توسط شما انجام نشده باشد امنیت تلگرام شما را به خطر می اندازد چون تمام اطلاعات ارسالی و دریافتی دیگر ما از طریق شخص دیگری در حال رصد شدن می باشد که امکان سواستفاده از آن میسر می شود. ۵- اگر بخواهید کاربری که از اکانت شما استفاده می کند را از اکانت خارج کنید دستکاه مورد نظر را انتخاب و گزینه ok را بزنید.
۶- اگر بخواهید همه کاربران اضافی را از اکانت خارج کنید گزینه Terminate All Other Sessions را انتخاب و ok کنید.
اپلیکیشن تلگرام زمانی که کاربر دیگری قصد استفاده از اکانت شما را دارد به شما از طریق پیام اطلاع می دهد که در آن IP شخصی که وارد شده است مشخص می شود.
روش چهارم : عدم نمایش آنلاین بودن در تلگرام – Last Seen
در برخی مواقع نیاز هست که کسی از آنلاین بودن شما با خبر نشود برای این که زمان آنلاین شدن قابل رویت دیگران نباشد طبق روش زیر عمل کنید.
۱- وارد برنامه تلگرام شوید.
۲- به قسمت تنظیمات (settings ) وارد شوید.
۳- وارد قسمت privacy and security شوید.
۴- گزینه Last Seen را انتخاب کنید.
۵- در قسمت اول ۳ گزینه وجود دارد که Everybody اشتراک عمومی بوده و همه می توانند آنلاین بودن شما را رویت کنند.
۶- گزینه دوم My Contacts نفراتی که شماره آنها در دفترچه تلفن شما ذخیره شده است می توانند مشاهده کنند.
۷- گزینه سوم Nobody بوده و هیچ کس نمی تواند زمان آنلاین بودن شما را مشاهده کند.
در برخی منابع این روش برای مخفی کردن عکس پروفایل نیز گفته شده که این روش هیچ ربطی به تصویر پروفایل ندارد.به طور کلی امنیت در تلفن همراه به چند نکته بستگی دارد که با رعایت آنها می توان زمینه سو استفاده از حریم خصوصی را کاهش داد.
– تهیه اپلیکیشن یا نرم افزارهای کاربردی از منبع اصلی یا معتبر که شرکت طراح نرم افزار آن را تایید کرده است.( گاهی اپلیکیشن های دیگر در تلفن همراه نقش بدافزار را برای کاربران ایفا می کنند که برای جلوگیری از این امر تهیه اپلیکیشن از منبع اصلی پیشنهاد می شود.)
– استفاده از اینترنت و شبکه امن ( از هر شبکه مخصوصا شبکه های رایگان و آزاد در اماکن عمومی برای اتصال به اینترنت استفاده نشود. امنیت شبکه های آزاد بسیار کم می باشد.)
– از اپلیکیشن های مشابه استفاده نکنید. ( برای برنامه تلگرام اپلیکیشن های مشابهی وجود دارد که گاهی امکانات این اپلیکیشن ها از خود برنامه تلگرام بیشتر می باشد ولی چون شرکت طراح آن را تایید نکرده است شاید امنیت تلگرام را به خطر بیندازد.)
– از قرار دادن تلفن همراه ، تبلت یا رایانه شخصی خود به دیگران خوداری کنید.
– لینک هایی که با پسوند ( bot. ) می باشد اعتماد و لمس نکنید زیرا این لینک ها ربات بوده و احتمال بدافزار بودن آنها وجود دارد.
– روی لینک های ارسالی از منابع نامعتبر کلیک نکرده و آنها را منتشر نکنید. ( گاهی لینک ها دارای بدافزارهایی هستند که شما متوجه اجرای آنها نمی شوید و در ظاهر شاید کار مورد نظر شما انجام شود اما واقعیت چیز دیگری است.)
ثبت نظر