فایروال رایگان و از پیش نصب شده میکروسافت نسبتا ساده است و انتخابهای چندان پیچیدهای ندارد. اول کافی است اطمینان حاصل کنید که این فایروال روشن است، برای این کار باید به قسمت "windows security center" بروید و از سبز بودن گزینه در شکل پایین اطمینان حاصل کنید.
تنظیم فایروال ویندوز حاوی انتخابهای متعددی است، در انتخابهای ابتدایی و ساده نخستین، هر دو حالت یعنی اتصال ویندوز به شبکههای خصوصی و عمومی باید فایروال روشن باشد.قدم ۳
در بخش سمت چپ تنظیمات فایروال ویندوز گزینه تنظیمات پیشرفته وجود دارد، این گزینه و تنظیمات آن مناسب کاربران این جزوه نیست. برای اطلاع بیشتر به جزوههای امنیت شبکه و تنظیمات پیشرفته فایروال مراجعه کنید.قدم ۴
اگر نیازمند فایروالی جز فایروال ابتدایی ویندوز هستید، میتوانید یکی از فایروالهای رایگان زیر را دانلود و نصب کنید:
ZoneAlarm Free Firewall
Comodo Firewall
Online Armor Free
Privatefirewall
این جزوه برای کاربران مقدماتی تهیه و طراحی شده است اما به صورت خلاصه فهرستی از قابلیتهای فایروالهای پیشرفته و حرفهای را در فهرست زیر میآوریم:
۱ - امکان مشاهده تک تک "connection"ها و یا اتصالات ورودی (Incoming) یا خروجی (Outgoing) از اتصال اینترنتی شما - در این حالت میتوانید همه برنامههایی را که به صورت ورودی یا خروجی به سروری اتصال ایجاد کردهاند را شناسایی و طبعا برنامههای ناشناس و مشکوک را بلاک یا مسدود کنید.
۲ - امکان مشاهده "Port"ها یا گذرگاههای اتصالات اینترنتی شما. در این حالت تک تک اتصالات از گذرگاههای مختلف کامپیوتر شما نمایش داده میشوند.
۳ - امکان مسدود نمودن آیپی (IP) آدرس خاص و یا "IP range" خاص. در این حالت میتوانید دسترسی کامپیوتر به آدرس خاصی را در شبکه محدود کنید.
۴ - امکان استثنا کردن برنامههای خاصی از شمول فایروال و تعریف سطح دسترسیهای متفاوت. در این حالت میتوانید برنامهای نظیر اسکایپ را به طور مثال از شمول کنترل مسدود کردن اتصالهای ورودی توسط فایروال استثنا کنید.
۵ - امکان شناسایی و مدیریت همزمان چند اتصال متفاوت، فرض کنید کامپیوتر شما همزمان چند اتصال متفاوت یکی با کارت شبکه، یکی با تکنولوژی «تونلینگ» و یکی با مودم بدون سیم یا وایفای را ایجاد کرده است. فایروال باید همه اتصالات را از جهت دسترسی به گذرگاهها و ارسال و دریافت داده زیر نظر داشته باشد.