بیل گیتس موفق ترین و ثروتمندترین فرد نسل خود است اما مهم تر از آن او با کمک های خیریه سخاوتمندانه اش تلاش بی وقفه ای را برای بهبود زندگی و جلوگیری از مرگ و میر انسان ها انجام داده است نام او دا ماً به عنوان ثروتمندترین مرد جهان در فهرست فوربس قرار می گیرد وی یکی از شناخته شده ترین کارآفرینان در انقلاب رایانه های شخصی است او پس از بازنشستگی از سمت مدیرعاملی شرکت مایکروسافت تمام وقتش را در بنیاد بیل و ملیندا گیتس صرف کارهای انسان دوستانه نموده است
1- هدفگذاریهای بلند
شاید عده کمی بدانند که موفقیت بزرگ مایکروسافت از یک دروغ بیل گیتس شکل گرفت. در سال 1975، بیل گیتس با شرکت کامپیوتری MITS تماس گرفت و به آنها گفت که یک مفسر بیسیک برای ریزکامپیوتر آنها ساخته است. MITS مشتاق شد تا این نرمافزار را ببیند، اما گیتس و دوست برنامهنویسش پل آلن هنوز به طور واقعی این نرمافزار را توسعه نداده بودند. به همین دلیل گیتس و آلن مجبور شدند به سرعت این نرمافزار را توسعه دهند تا بتوانند ظرف چند هفته آن را به شرکت MITS تحویل دهند و همین اولین فروش آنها را رقم زد. مایکروسافت یک ماه پس از این موضوع تاسیس شد و گیتس را وادار کرد بیشتر از توانش کار عرضه کند.
2- همیشه جلوتر فکر کنید
بیل گیتس همیشه چشماندازی به آینده داشت و این که چگونه میتواند این چشمانداز را بهتر و بزرگتر کند، این ویژگی در تمام تلاشهایش مشهود بود. مایکروسافت سالها توانست رقبایش را از میدان بدر کند، چون همیشه یک قدم جلوتر از آنها و به دنبال چیزهای بزرگتر بود. بیل گیتس حتی زمانی که در سال 2008 از مایکروسافت بازنشسته شد، هنوز هم به آینده فکر میکرد. وی تمام تمرکزش را روی تلاشهای بشردوستانه گذاشته است، بطوری که بنیاد بیل و ملیندا گیتس در حال حاضر تاثیر بسیار مثبتی در جهان دارد.
3- نگذارید موفقیت شما را اغفال کند
یکی از بزرگترین درسهایی که ما میتوانیم از بیل گیتس یاد بگیریم، توانایی او در فراموش کردن و پشت سر گذاشتن موفقیت است. وی میگوید:" موفقیت یک معلم پست و بدجنس است که این ذهنیت را در افراد باهوش ایجاد میکند که آنها شکستناپذیر هستند" ضمن این که باید موفقیتهای خود را به خاطر بسپارید، اما باید مطمئن شوید که این موفقیتها روی قضاوت شما سایه نمیاندازند و اعتماد به نفس کاذب در شما ایجاد نمیکنند. گیتس باور دارد که ما نباید الگوهای اولیه موفقیت خود را نادیده بگیریم، اما اگر تمام تلاشمان را صرف این موضوع کنیم که چرا این موفقیت رخ داده است، آمادگی خود برای رویارویی با چالشهای آینده را از دست خواهیم داد.
4- قدر زمان را بدانید
گیتس میگوید" مهم نیست که چقدر پول دارید، نمیتوانید با پولتان زمان بخرید." بیل گیتس اهمیت استفاده عاقلانه از زمان را میداند و کارها را براساس اهمیت آنها الویتبندی میکند. اگر باور داشته باشد که نیاز نیست در یک جلسه شرکت کند، در آن جلسه حضور پیدا نخواهد کرد. از سوی دیگر، برای معاشرت با افرادی که با او صمیمی هستند وقت میگذارد و مطمئن میشود که این وقت صرف تعهدات مهم میشود.
5- کنترل کیفیت از واجبات است
با رشد شرکت مایکروسافت، تعداد برنامهنوسان استخدامی بیشتر و بیشتر شد. گیتس سمت مدیرعامل این شرکت را داشت و شغل او ایجاب نمیکرد که برنامهنویسی کند. اما این کار مانع بازبینی و اغلب بازنویسی تک تک کدهایی که این شرکت منتشر کرده بود، نمیشد. چشمان باز بیل گیتس برای دیدن جزییات، کیفیت نرمافزار عرضه شده توسط مایکروسافت را تضمین میکرد و نشان میداد که او پیگیر کارهای تیم خود است و همیشه با محصولات مایکروسافت از نزدیک آشنا بود.
6- ایدههای تحولآفرین باید نشان داده شوند، نه گفته شوند
در اوایل دهه 80، بیل گیتس و استیو بالمر به دور و اطراف سفر میکردند تا سمینارهایی را در مورد این که چگونه رابطهای گرافیکی سیستمعاملهای آینده خواهند بود، برگزار کنند- اما هیچکس آنها را باور نمیکرد. زمانی که اپل در سال 1984 مکینتاش را راهاندازی کرد، دیدگاهها به سرعت تغییر کردند. مکینتاش اولین کامپیوتر موفق تجاری با رابط کاربر کرافیکی (GUI) بود.
مایکروسافت توانست در سال 1985 ویندوز 1.0 را منتشر کند، درست یک سال پس از موفقیت مکینتاش. اگر ایده تحول آفرینی دارید، نگران نشوید که دیگران متوجه آن نمیشوند. آن را توسعه دهید، در این صورت وقتی زمان آن فرا برسد، آماده خواهید بود.
7- دیدگاهتان را با تیم خود به اشتراک بگذارید
همانطور که بیل گیتس ظهور رابط گرافیکی را سالها قبل پیشبینی کرده بود، اهمیت اینترنت را نیز مدتها قبل از آن که افراد معمولی ارتباط از طریق شمارهگیری را در اختیار داشته باشند، پیشبینی کرد. در ماه می 1995، گیتس متقاعد شده بود که اینترنت آینده مایکروسافت است، به همین دلیل مجبور شد یک یادداشت بسیار بسیار طولانی برای شرکتش بنویسد. وی اینطور نتیجهگیری کرد:
"اینترنت یک موج جذر و مددار است. اینترنت یک فرصت باورنکردنی و همچنین یک چالش باورنکردنی است. من به دنبال اطلاعات شما هستم تا در مورد این که چگونه میتوانیم استراتژی خود را برای ادامه موفقیتهای باورنکردنی خود بهبود ببخشیم."
گیتس برای نوشتن این یادداشت وقت گذاشت چون تشخیص داد که این مسئله برای تمام تیمش چقدر مهم است که در این ماموریت با مایکروسافت همراه باشند. نتیجه: «ویندوز 95 همراه با اینترنت اکسپلورر عرضه شد.»
8- از مشتریان ناراضی درس بگیرید
با گذشت سالها، بیل گیس آدمهای زیادی را از خود ناراضی کرده است. هر کس که نگاهاش به " صفحه آبی مرگ" میافتد میفهمد چرا. اما به همان اندازه که مردم علاقه دارند از ویندوز انتقاد کنند، مچنان از آن استفاده میکنند. از سال 1990، ویندوز سیستمعامل اصلی جهان است و از آگوست 2011، 82.5 درصد سهم بازار را در دست دارد. دلیلاش ساده است:" مایکروسافت همچنان به بازخورد مشتریان پاسخ میدهد و محصولاتش را ارتقاء میبخشد. این دیدگاه با بیل گیتس آغاز شد: "مشتریان ناراضی شما، بزرگترین منبع یادگیری شما هستند."
9- از موقعیت خود برای بازگرداندن استفاده کنید
رهبران قدرتمند اهمیت کسب موفقیت و به کارگیری آن در جهت جلب توجه نیازمندان را میدانند و الگوی کسانی میشوند که در موقعیتی شبیه به موقعیت آنها هستند. با وجود بنیاد بیل و ملیندا گیتس و وقف مقدار قابل توجه 42 بیلیون دلار، خانواده گیتس در واقع وقت خود صرف کمکرسانی به نیازمندان در سراسر دنیا کردهاند، بخصوص این که در زمینههای تقویت آموزش، سلامت عمومی و امکان دسترسی به تکنولوژی ارزان بسیار پرشور و پررنگتر عمل میکنند.
10- زیاد مطالعه کنید
این که بیل گیتس را کرم کتاب میخوانند، ممکن است چندان جدی گرفته نشود. گیتس در وبلاگ خود بخشی دارد که آن را به کتابهایی که میخواند اختصاص داده است و سال گذشته کتابهایی را برای مطالعه در تابستان و تا آخر سال پیشنهاد کرد. یک رهبر موفق میداند که باید تمام نقطه نظرات و دیدگاهها را در نظر داشته باشد و میداند که الهامات و افکار بکر میتواند از هر جایی به سراغ انسان بیاید.
ثبت نظر