ایسنا نوشت: محققان دانشگاه کالیفرنیا با بررسی سیگنالهای عصبی مغز دریافتند که رفع احساس تشنگی با نوشیدن آب سرد یک پدیده جذبی و به اصطلاح گوارشی نیست، بلکه گروهی از سلولهای مغزی توسط گیرندههای موجود در دهان احساس تشنگی را کنترل میکنند.
در این مطالعه مشخص شد که علت اصلی فروکشکردن سریع احساس تشنگی با نوشیدن آب سرد بر خلاف باور موجود ریشه عصبی یا نورونی دارد و این فرایند توسط نورونها مسئول سنجش ساختار خون به سرعت انجام میشود.
محققان دانشگاه کالیفرنیا معتقدند که بهترین روش برای رفع تشنگی، نوشیدن آب سرد است. در واقع احساس تشنگی افراد حتی با نوشیدن سایر مایعات خنک یا شیرین به سرعت آب آشامیدنی خنک میسر نمیشود.
محققان دریافتند که بخشی از مغز به طور پیوسته ترکیبات خون را بررسی می کند، پس هنگامی که فرد تشنه آب سرد مینوشد، سیگنالهای عصبی به سرعت احساس تشنگی در مغز را سرکوب میکنند. در واقع سرعت سرکوب شدن احساس تشنگی با نوشیدن آب سرد بسیار سریعتر از آب گرم اتفاق میافتد.
در این مطالعه همچنین مشخص شد که بهترین روش برای سرکوب موقت احساس تشنگی قرار دادن قاشق سرد در قسمت داخلی گونهها در دهان است.
مهمترین علت ناشناخته ماندن فرایند رفع سریع عطش، مسئولیت پنهان گروهی از نورونها در کنترل و سرکوب احساس تشنگی است، چرا که در شرایط معمولی و در یک فرایند آهسته، ابتدا آب باید توسط دستگاه گوارش جذب شود و غلظت خون به حالت معمولی بازگردد.
ثبت نظر