ساخت نانوروباتهای دارورسان با استفاده از دی ان ای

ساخت نانوروباتهای دارورسان با استفاده از دی ان ای

دانشمندان با ساخت نانوروباتهایی از DNA تحولی بزرگ در فرآیند انتقال دارو به اندامهای مختلف ایجاد کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، داروها در قالب قرص و کپسول یا تزریق مایعات مخصوص وارد بدن می شوند اما این نوع روش دارورسانی به تدریج منسوخ می شود زیرا تحقیقات ثابت کرده که این روشها کارایی لازم را ندارند. از آن گذشته ممکن است داروها در زمان دقیق و مؤثر به عضو مورد نظر نرسیده و یا اثرات جانبی مخربی به همراه داشته باشند.

اکنون گروهی از دانشمندان دست به کار شده و با استفاده از رشته های DNA نانوروباتهایی ساخته اند که قابلیت خاموش و روشن شدن دارند. بدین ترتیب انتقال دارو به عضو مورد در زمان مقرر به راحتی صورت می گیرد. مهمترین ویژگی این روباتها در این است که به وسیله قدرت فکر قابل کنترل کردن هستند.

این نوع روباتها دارای دروازه بسیار ریزی هستند که به قفل مخصوصی هم مجهز است. زمانی که روبات با استفاده از انرژی الکترومغناطیسی گرم می شود قفل آن باز شده و دارو را در محیط اطرافش که در واقع عضو مورد نظر پزشکان است منتشر می کند.

بدین ترتیب نقایص مختلف انتقال دارو به بدن با استفاده از روشهای سنتی از بین می رود. اکنون محققان علوم پزشکی می توانند مقادیر کاملا مشخصی از داروها را در زمان مشخص به عضو مورد نظرشان برسانند، بدون آنکه سایر اندامهای سالم تحت تأثیر عملکرد داروها قرار گیرند.

 

نگاه دیگران

نگاه دیگران

نگاه دیگران نگاهی است از دنیای گسترده صفحات گوناگون اینترنت که منتخبی از آن‌ها را در پایگاه خبری چهره و اخبار مشاهده میکنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر