این روزها بازار خانه های هوشمند خیلی گرم است. اما دستگاه های هوشمند ممکن است به مشکلات زیادی بر بخورند و زندگی روزمره ما را مختل کنند. اما با چند راهکار ساده می توان از بروز این مشکلات جلوگیری کرد.
با وجود پیشرفت تکنولوژی مشکلات وسایل الکترونیکی و خانه های هوشمند روز به روز کمتر می شود. اما این مشکلات هنوز هم پیش می آیند. چند نمونه از آن ها را به شما معرفی می کنیم
مشکل از لامپ بود
در سال 2009، رائول روخاس اولین کسی بود که در آلمان یک خانه هوشمند ساخت. در خانه این پروفسور علوم کامپیوتر هر چیزی از جمله لامپ ها، موزیک، تلویزیون، سیستم گرمایشی سرمایشی را می شد با کامپیوتر روشن و یا خاموش کرد.
در خانه روخاس حتی روبات هایی وجود داشت که جاروبرقی می کشیدند، از خانه مواظبت می کردند و چمن ها را کوتاه می کردند.
چهار سال بعد وقتی که روخاس در خانه خود را به روی رسانه های محلی باز کرد همه خانه از کار افتاد، هیچ کدام از وسایل دیگر کار نکرد و روبات ها از کار افتادند.
دلیل؟ یک لامپ سوخته بود، و باعث حمله محروم سازی از سرویس ( DoS) شد. لامپ باعث حمله محروم سازی از سرویس در سیستم خانه شده بود و با این کارش یک پیغام داد: " مرا عوض کنید."
توصیه ما: همه وسایل خود را هوشمند نکنید. در محصولات هوشمندی که دارید، همیشه از آخرین نسخه سفت افزار موجود در بازار استفاده کنید. بیشتر به روز رسانی های سفت افزارها توسط اپلیکیشن های iOS و اندروید ارائه می شوند.
امنیت همه چیز است
با رشد جرایم سایبری، روش های حفظ امنیت نیز پیشرفت بسیار زیادی داشته اند. متاسفانه خیلی وقت پیش نبود که بعضی از دستگاه های هوشمند با قابلیتی بسیار احمقانه وارد بازار شدند، برای استفاده از آن ها هیچ نیازی به گذرواژه نبود.
در سال 2013 یک گزارشگر فوربس دریافت که سیستم هوشمند خانگی اینستئون اش قادر است از راه دور دستگاه های هوشمند همسایه ها را نیز کنترل کند. دلیل بروز این مشکل سیستم های اینستئون قدیمی بود که نیازی به حساب کاربری و گذرواژه برای دسترسی از راه دور نداشتند، به همین دلیل سیستم های نا امن برای هر کسی که در آن اطراف سیستم مشابه داشت قابل دسترسی بود.
در حال حاضر اینستئون برای همه محصولات هوشمند خود نیازمند ورود امن می باشد.
توصیه ما: بیشتر دستگاه های هوشمند جدید نیاز به احراز هویت دارند. فراموش نکنید که هر چند وقت یک بار گذرواژه خود را تغییر دهید. همچنین بهتر است با تغییر ساعت در سه ماه دوم سال باتری های سیستم تشخیص دود را عوض کرده و تنظیمات امنیتی روی دستگاه هوشمند خود را نیز تغییر دهید.
باگ ها
ترموستات نست یکی از اولین دستگاه های هوشمند معروف بود که در سال 2011 منتشر شد. این دستگاه آنقدر پر طرفدار بود که گوگل در سال 2015 شرکت آن، نست لب را خریداری کرد. برعکس ترموستات های قدیمی، نست با قابلیت اتصال وای فای از سنسوراستفاده می کند و با استفاده از گوشی هوشمند می تواند دمای خانه را کنترل کند.
در اوایل ماه ژانویه این دستگاه هوشمند پرطرفدار خاموش شد و باعث شد که میلیون ها کاربر در سرما بمانند. البته بعدها گوگل پذیرفت که یک باگ نرم افزاری باعث شد که باتری این دستگاه به سرعت تمام شود و با به روز رسانی نرم افزار این مشکل حل شد.
در آن زمان روزنامه نیویورک تایمز نوشت: " البته مشکل از نست نبود، بلکه مشکل از دستگاه های هوشمندی است که ما به خانه هایمان راه داده ایم. اشکالات کوچک می تواند باعث مشکلات بسیار بزرگی شود. "
توصیه ما: هرچه هم که این دستگاه ها هوشمند باشند هنوز برای کار کردن نیاز به نیرو دارند. یک نقشه دوم داشته باشید تا اگر این دستگاه ها از کار افتادند به مشکل بر نخورید. همیشه به دستگاه های هوشمند متکی نباشید.
خطا از طرف انسان
شرکت وینک نرم افزار و سخت افزار های متصل به اینترنتی را ارائه می دهد که به دستگاه های هوشمند خانگی متصل می شود و آن ها را کنترل می کند. در آوریل سال 2015 یک چهارم کاربران وینک از وجود مشکل در سیستم های خود خبر دادند.
اما این مشکل حمله محروم سازی از سیستم یا مشکلات احراز هویت نبود. حتی باگ هم نبود. بلکه عامل آن پیکربندی اشتباه اقدامات امنیتی از طرف شرکت وینک بود که این مشکل را به وجود آورده بود.
به بیان دیگر، خطا از طرف انسان بود.
دستگاه های هوشمند به انسان ها وابسته است، هم کسی که از این ابزارک ها در خانه استفاده می کند و هم کسی که این تکنولوژی را می سازد و ارائه می دهد. وینک این اشتباه را پذیرفت و آن را حل کرد.
توصیه ما: انتظار بروز اشکال را در دستگاه های هوشمند داشته باشید. وقتی که یک مشکل پیش آمد ببینید شرکت سازنده چگونه واکنش نشان می دهد. مشکل را به سرعت و حرفه ای حل می کنند و یا مشکل شما را بدون پاسخ می گذارند؟ این که چه جوابی می دهند چیزهای زیادی در مورد شرکت و محصولاتشان به شما می گوید.
اشکالات دیگری که در محصولات هوشمند می تواند پیش بیاید
آیفون پرطرفدار ترین گوشی هوشمند در دنیاست. حدودا ده سال از زمانی که اپل اولین مدل خود را در سال 2007 معرفی کرد می گذرد. با وجود طول عمر آیفون هنوز مشکلات نرم افزاری در آن پیش می آید، مشکلاتی که برای هر دستگاه هوشمندی ممکن است پیش بیاید. در اینجا به چند مشکل در دستگاه های هوشمند و نحوه صحیح برخورد با آن را به شما می گوییم.
دستگاه شما آفلاین است: دستگاه های هوشمند به یک دلیل هوشمند هستند: به اینترنت متصل می شوند. وقتی که اینترنت قطع باشد، دستگاه شما به یک دکوری خیلی گران قیمت تبدیل می شود.
در این مواقع دستگاه خود را ریستارت کنید. البته بهتر است که اتصال وای فای خود را ریست کنید. در بیشتر مواقع این کار باعث می شود که دستگاه شما دوباره آنلاین شود.
مشکل جفت شدن: وقتی که یک دستگاه هوشمند جدید می خرید، از شما خواسته می شود که آن را با گوشی هوشمند خود جفت کنید. اما گاهی اوقات این جفت شدگی از بین می رود و نیاز است که دستگاه خود را ریست کنید.
همگام سازی: وقتی که دستگاه هوشمند درست کار می کند، دیتا به صورت خودکار با گوشی هوشمند شما همگام سازی می شود. اگر این همگام سازی متوقف شد، اول گوشی خود را ریبوت کنید و ببینید که مشکل حل می شود یا خیر، اگر نشد دستگاه را نیز ریستارت کنید. اگر باز هم نشد دو دستگاه خود را با هم ریستارت کنید.
مشکلات دیگر: دستگاه های هوشمند مانند انسان ها نیاز به استراحت ندارند. اما بعضی از مشکلات اگر برای مدتی دستگاه خود را خاموش کنید حل می شود.
دستگاه های هوشمند بسیار عالی هستند، البته تا زمانی که از کار بیوفتند. این که انتظار بروز مشکلات را داشته باشید و بدانید که چکار باید بکنید بسیار مهم است.
ثبت نظر