قبل از دور انداختن روتر؛ این ترفندها را برای بهبود وای‌فای امتحان کنید!

قبل از دور انداختن روتر؛ این ترفندها را برای بهبود وای‌فای امتحان کنید!

معمولا کمتر اتفاق می‎افتد که کسی کاملا از وضعیت شبکه وای‎فای خود رضایت داشته باشد. ممکن است مشکلات متعددی برای شبکه‎های بی‎سیم وای‎فای رخ دهد، اما شایع‎ترین آن نرسیدن سیگنال به برخی از نقاط خانه و یا کم شدن سطح قدرت آن در هنگام فاصله گرفتن از روتر است. با افزایش تعداد دستگاه‎های متصل به یک شبکه نیز علاوه بر حادتر شدن این مشکل، کم شدن پهنای باند و کاهش سرعت اینترنت هم به مشکلات اضافه خواهد شد.

به گزارش شبکه مگ،  یکی از عادات بد استفاده از یک شبکه وای‎فای این است ما تصور می‎کنیم تا زمانی که مشکلی پیش نیامده نباید کاری به روتر و تنظیمات آن داشته باشیم و اگر بخواهیم کمی‎ صادق باشیم مهمترین راه حلی که در زمان بروز یک مشکل به ذهن اکثر کاربران می‎رسد این است که دستگاه را از برق بکشند، به این امید که شاید با یک بار روشن و خاموش شدن دستگاه مشکل برطرف شود. در ادامه به برخی از نکات پر اهمیتی که ممکن است وضعیت شبکه شما را بهبود بخشد اشاره خواهیم کرد.
روش صحیح استفاده از دستگاه

اولین سوالی که باید به آن پاسخ دهید این است که چند سال از کار مودم یا روتر شما می‎گذرد؟ اگر چند سال است که از آن استفاده می‎کنید و همان مودمی‎ است که شرکت خدمات دهنده اینترنت به شما داده است باید به فکر تهیه یک دستگاه جدید باشید. اما اگر روتر شما هنوز نسبتا جدید است و از لحاظ فنی اصطلاحا هنوز منسوخ نشده است، چند گزینه پیش روی شما است.

یکی از مواردی که می‎تواند به افزایش کیفیت دستگاه شما کمک کند به‎روزرسانی میان افزار (firmware) آن است. روش بعدی تغییر فرکانس یا کانال سیگنال ارسالی از روتر است. یکی از موارد ناخوشايندی که کاربران اصلا تمایلی به درگیر شدن با آن را ندارند استفاده از نرم افزار تنظیمات روتر است، هر چند در خیلی از موارد آشنایی با این تنظیمات می‎تواند به رفع مشکلات احتمالی کمک کند.

یکی دیگر از روش‎های حل مشکلات به وجود آمده، کمک گرفتن از بخش فنی شرکت خدمات دهنده اینترنت شما است. در برخی موارد مشکلات ناشی از عدم امکان دسترسی به اینترنت ممکن است از طرف خدمات دهنده باشد و یا با مطرح کردن آن متخصصان شرکت آنها بتوانند شما را راهنمايی کنند.
دستگاه در کجا قرار گرفته است؟

بعضی اوقات اندکی جابه‌جایی در موقعیت مکانی روتر می‎تواند افزایش چشمگيری در سطح گیرندگی آن ایجاد کند. خیلی از ما به این دلیل که روترها ظاهر زیبایی ندارند یا باعث شلوغی میز ما می‎شوند آنها را در کشوی میز و یا یک گوشه از خانه پنهان می‎کنیم که باعث افت شدید در قدرت سیگنال رسانی آن می‎شود. از آنجا که این روزها معمولا در همه جای خانه از اینترنت و شبکه استفاده می‎شود؛ بهترین مکان برای قرار دادن روتر در مرکز خانه است تا شعاع تحت پوشش سیگنال تمام محیط خانه را در بر بگیرد. خوشبختانه این روزها روترها ظاهر زیباتری پیدا کرده‎اند و حتی در برخی موارد می‎توان از آنها به عنوان وسایل تزئینی استفاده کرد.

یکی دیگر از مواردی که به افزایش سطح سیگنال‌رسانی روتر کمک می‎کند قرار دادن آن در ارتفاع است. بنابراین به جای متصل کردن مودم به سیم سیار و قرار دادن آن روی زمین بهتر است آن را مستقیما به دیوار متصل کنید.
از فناوری برای رفع مشکل کمک بگیرید

یک روش سریع و مطمئن برای افزایش محدوده تحت پوشش سیگنال یک شبکه وای‎فای خرید یک دستگاه گسترش دهنده وای‎فای (Wi-Fi extender) یا ساخت یک اکسس پوینت جدید است. وظیفه گسترش دهنده‎ها تقویت و افزایش محیط تحت پوشش امواج بی‎سیم است. هر چند ممکن است در برخی از موارد این افزایش محدوده به قیمت کاهش سرعت ارتباط تمام شود. محدوده قیمت خرید یکی از این دستگاه‎ها بین 120 تا 400 هزار تومان است و خوشبختانه طریقه استفاده از اغلب آنها بسیار ساده است. یک روش ارزان‎تر برای تقویت محدوده تحت پوشش سیگنال استفاده از یک روتر قدیمی‎ و تنظیم آن به عنوان یک اکسس پوینت برای تقویت سیگنال‌رسانی است.

چند محصول جدید دیگر نیز وجود دارند که می‎توانند به رفع برخی از مشکلات شما کمک کنند. روتر OnHub گوگل محصولی است که در سال 2014 توسط این شرکت ارائه شد و از زمان عرضه تا به حال پیشرفت‎های زیادی داشته است. این دستگاه با طراحی زیبای خود این امکان را فراهم می‎کند که بتوان آن را به جان پنهان کردن زیر میز در اتاق نشیمن قرار داد. به لطف فناوری‎های پیشرفته به کار گرفته شده در این محصول، سیگنال‌رسانی توسط آن نیز بهتر انجام می‎شود. یکی از بهترین مزایای استفاده از OnHub داشتن یک اپلیکیشن کارآمد برای انجام تنظیمات آن است که به تشخیص ایرادات احتمالی نیز کمک می‎کند.
راه‌حل نهایی

اگر واقعا از شبکه وای‎فای فعلی خود به ستوه آمده‎اید، سبک جدیدی از محصولات بی‎سیم به بازار عرضه شده است که البته قیمت‌های بالایی هم دارند اما نتایج مثبت و قابل قبولی را به شما ارائه می‎کنند. Eero و Luma سیستم‎های جديد و یکپارچه وای‎فای خانگی هستند که ممکن است برای بهرمندی از حداکثر قابلیت آنها مجبور باشید چندین دستگاه دیگر را خریداری کنید، اما آنها منحصرا به گونه‎ای طراحی شده‎اند تا محدوده تحت پوشش امواج بی‎سیم را گسترش دهند، به این شكل که شما به جای خرید یک روتر تک، چند دستگاه از آن را خریداری می‎کنید و آنها به راحتی یک دیگر را شناسایی کرده و قدرت سیگنال را تقویت می‎کنند.

دستگاه‎های Eero که هر کدام شبیه به یک جعبه کوچک با لبه‎های منحنی هستند در بسته بندی‎های سه تایی و به قیمت 499 دلار در ایالات متحده به فروش می‎رسند و شما با چیدن آنها در اطراف خانه یک شبکه منسجم را تشکیل می‎دهید. Luma نیز از شیوه مشابه‎ای استفاده می‎کند و کمی‎ ارزان‎تر است، اما متاسفانه عرضه جهانی هیچ کدام از آنها هنوز شروع نشده است. 

نگاه دیگران

نگاه دیگران

نگاه دیگران نگاهی است از دنیای گسترده صفحات گوناگون اینترنت که منتخبی از آن‌ها را در پایگاه خبری چهره و اخبار مشاهده میکنید.


1 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

always on my mind

سه‌شنبه, 23 شهریور 1395

499 دلار؟؟؟؟؟ خوبی داداچ؟؟

پاسخ

ثبت نظر