محاسبات کوانتومی را فراموش کنید – فوجیتسو ایدهٔ بهتری دارد

محاسبات کوانتومی را فراموش کنید – فوجیتسو ایدهٔ بهتری دارد

اگرچه این تکنولوژی جدید موارد استفاده محدودی دارد

فوجیتسو با دانشگاه تورنتو تیمی تشکیل داده تا یک معماری محاسباتی جدید را اختراع کنند که هزاران برابر سریع‌تر از یک ماشین معمولی است، و مزایایی بالاتر از یک کامپیوتر کوانتومی از نظر سرعت حل مسائل دنیای واقعی دارد، که نیازمند تجزیه و تحلیل پیچیده و سنگین است.

این معماری جدید با تکنولوژی نیمه رسانای معمولی مرتبط است و بر اساس یک مدار بهینه سازی اساسی ساخته می‌شود که از FPGAs استفاده می‌کند، و تنظیمات مداری انعطاف پذیری را با این مدارهای اساسی ارائه می‌دهد که قادرند به صورت موازی در غلظت‌های بالا پیاده سازی شوند.

نتیجه نهایی این است که معماری، که پیش از این نمونه سازی شده است، می‌تواند محاسبات را 10000 برابر سریع‌تر از یک کامپیوتر معمولی انجام دهد، و همچنین می‌تواند بهتر به " مشکلات بهینه سازی ترکیبی" نسبت به یک کامپیوتر کوانتوم رسیدگی کند.

منظور از ترکیبی چیست؟ در واقع، این موضوع به مشکلات دنیای واقعی پیچیده اشاره دارد، مثل برنامه ریزی برای عملیات بهبود فاجعه، تدوین سیاست‌های اقتصادی، بهینه سازی سهام سرمایه گذاری، و یا مدیریت همزمان چندین پروژه درباره یک بودجه دقیق.

به عبارت دیگر، مشکلات شامل مقدار زیادی از عوامل و عناصری هستند که باید در رابطه با یکدیگر رسیدگی و ارزیابی شوند، و همه آن‌ها از نظر تلاش برای گرفتن یک تصمیم مناسب سنجیده می‌شوند.

بازپخت کوانتومی (Quantum annealing)

در حالی که کامپیوترهای کوانتومی می‌توانند سریع‌تر از یک کامپیوتر معمولی و با استفاده از یک فرایند به نام بازپخت کوانتومی از عهده مشکلات برآیند، ضعف آن‌ها در این است که آن‌ها نمی‌توانند طیف گسترده‌ای از مشکلات را به علت شیوه‌ای که ساخته شده‌اند، اداره کنند.

از طرف دیگر معماری جدید فوجیتسو با تأثیر زیادی از موازی سازی استفاده می‌کند، و برخلاف کامپیوترهای کوانتومی یک ساختار کاملاً متصل را نمایش می‌دهد که اجازه می‌دهد سیگنال‌ها آزادانه بین مدارهای بهینه سازی اصلی حرکت کنند، که آن را قادر می‌سازد که به طیف گسترده‌ای از مشکلات و عوامل رسیدگی کند – و هنوز هم سرعت دیده شده در کامپیوترهای کوانتومی را ارائه دهد.

فوجیتسو می‌گوید که مدارهای بهینه سازی اصلی را برای اداره ترکیباتی که می‌توانند تحت عنوان 1024 بیت بیان شوند با استفاده از یک FPGA پیاده سازی کرده است، که هنگام استفاده از یک فرایند "بازپخت شبیه سازی شده" 10000 برابر سریع‌تر از پردازشگرهای معمولی از نظر رسیدگی به مشکلات بهینه سازی ترکیبی پرزحمت مذکور اجرا می‌شود.

این کمپانی می‌گوید که بر روی بهبود معماری پیش رو کار خواهد کرد، و در سال مالی 2018، پیش بینی می‌کند که "سیستم‌های محاسباتی الگویی داشته باشد که قادرند مشکلات جهان واقعی 100000 بیت تا 1 میلیون بیت را رسیدگی کنند، که البته این امر در مسیری به سمت به کارگیری عملی آن اعتبار می‌یابد."

بنابراین یک ماشین واقعی که بتواند این نوع از ترفندهای تحلیلی سنگین را آنالیز کند، ممکن است خیلی دور از ذهن نباشد.

شرکت آی بی ام امیدوار است که با کامپیوتر کوانتوم مبتنی بر ابر خود دنیا را تغییر دهد.

منبع خبر: techradar

نادیا صفرخانی

نادیا صفرخانی

نادیا دانشجوی ارشد ادبیات و مدرس زبان است. او حدود چهار سال است که به عنوان مترجم فعالیت می کند. او علاقمند به کارهای هنری، ادبیات و موسیقی است و اوقات فراغت خود را به ورزش و تماشای فیلم می گذراند.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر