نحوه‌ی ایجاد دامنه مجازی روی لوکال‌ هاست

نحوه‌ی ایجاد دامنه مجازی روی لوکال‌ هاست

شاید برای شما هم پیش اومده که موقع نصب یک اسکریپت، ازتون بخواد که اون رو روی آدرسی نصب کنید که توش نقطه داشته باشه (مثل magento). و یا برخی از فریم ورک های php که برای روترینگ به یک آدرس دامنه نیاز دارن. این مشکل رو میشه با ایجاد یک دامنه مجازی حل کرد.

شاید برای شما هم پیش اومده که موقع نصب یک اسکریپت، ازتون بخواد که اون رو روی آدرسی نصب کنید که توش نقطه داشته باشه (مثل magento). و یا برخی از فریم ورک های php که برای روترینگ به یک آدرس دامنه نیاز دارن. این مشکل رو میشه با ایجاد یک دامنه مجازی حل کرد

برای ایجاد یک دامنه مجازی ابتدا باید Virtual Host بسازیم؛ هاست مجازی یا virtual host علاوه بر ایجاد دامنه مجازی به شما اجازه میده که سطح دسترسی رو برای ip های محلی (دستگاه هایی که به مودم شما متصل هستند) محدود کنید. مثلا مشخص کنید که لوکال هاست شما از طریق ۱۲۷.۰.۰.۱ و ۱۹۲.۱۶۸.۱.۵ قابل دسترسی باشه.
مراحل ساخت virtual host در wamp

قبل از آموزش لازمه به این نکته توجه کنید؛ اگر شما روی لوکال هاست نهایتا از وردپرس استفاده می کنید من به شما xampp رو پیشنهاد می کنم. اما اگر قراره با ioncube کار کنید یا مجبور باشید بین نسخه های مختلف php سوئیچ کنید و … من به شما wamp رو پیشنهاد میدم، هرچند هردو برنامه در ظاهر یک کار رو انجام میدن اما wamp طوری طراحی شده که سوئیچ کردن بین نسخه های php یا فعال کردن ماژول های آپاچی از طریق رابط کاربری نرم افزار هم امکان پذیره.
مرحله اول) افزودن virtual host به پیکر بندی آپاچی

برای دسترسی به فایل httpd.conf دو راه وجود داره، راه اول اینه که از طریق پوشه apache در نرم افزار wamp روی httpd.conf کلیک کنید، و راه دوم مراجعه به آدرس اصلی فایل هست (C:\wamp\bin\Apache#.#.#\conf\httpd.conf)

نکته: همونطور که اشاره کردم در wamp شما می تونید نسخه های مختلف apache رو نصب کنید بنابر این به جای # شماره نسخه فعلیتون رو قرار بدین.

این فایل رو با یک ویرایشگر متن باز کنید (ترجیحا sublime text، چون جستجوی عبارات راحت تره) و عبارت LoadModule vhost_alias_module رو جستجو کنید و هشتگ (#) قبل این عبارت رو پاک کنید (مطابق شکل زیر)

حالا دوباره در همون فایل عبارت Virtual Hosts رو جستجو کنید و مطابق مرحله قبل؛ هشتگِ قبل Include conf/extra/httpd-vhosts.conf رو بردارید (یا اصطلاحا اون رو از کامنت در بیارید)
مرحله دوم) بروزرسانی فایل پیکربندی virtual host

فایل httpd-vhosts.conf واقع در آدرس C:\wamp\bin\Apache#.#.#\conf\extra\httpd-vhosts.conf رو باز کنید.

س از باز کردن فایل httpd-vhosts.conf (مطابق شکل زیر) تگ هایی رو می بینید که با <virtualhost> شروع شدن. این تگ ها مشخص کننده شروع و پایان معرفی یک هاست مجازی هستن و مقادیر داخل اونها بسته به شرایط شما میتونه تغییر کنه اما پارامتر های کلی رو در تصویر زیر میتونید مشاهده کنید.

معرفی پارامتر های اصلی

پارامتر هایی که در قطعه کد زیر مشخص شده برای ایجاد یک هاست مجازی کافیه مگر اینکه شما نیاز داشته باشید سطح دسترسی فایل و … رو مشخص کنید، که در اینصورت باید مستندات آپاپچی رو مطالعه کنید.

#localhost.com
  

  <VirtualHost *:80>
  

      ServerAdmin info@localhost.com # این مقدار می تواند پاک شود ولی برای تست ارسال ایمیل لازم است
  

      DocumentRoot "c:/wamp/www/" #محل پوشه موردنظر در لوکال هاست در اینجا من ریشه اصلی رو انتخاب می کنم
  

      ServerName localhost.com #نام سرور، که می تواند نام دامنه باشد
  

      serverAlias www.localhost.com #آدرس دامنه مجازی
  

      ErrorLog "logs/localhost.com-error.log" #محل ذخیره شدن پیغام های خطا
  

      CustomLog "logs/localhost.com-access.log" common #محل ذخیره شدن خطا های عمومی
  

      <directory "/">
  

          deny from all #این دستور دسترسی را برای تمامی آی پی ها محدود می کند بجز ای پی هایی که مجاز هستند
  

          allow from 127.0.0.1 #ای پی لوکال هاست که برای دسترسی به لوکال هاست از روی یک ماشین مجازی به کار می رود
  

          allow from ip #معرفی یک ای پی اختیاری که اجازه دسترسی را دارد
  

      </directory>
  

  </VirtualHost>

 

در ایجاد دامنه مجازی می توانید، از دامنه هایی که ثبت شده اند استفاده کنید مثلا یک هاست مجازی بسازید که آدرس دسترسی آن iranweblearn.com باشد، و پس از غیرفعال کردن لوکال هاست دوباره به سرور اصلی که دامنه روی آن قرار دارد متصل می شوید.
مرحله سوم) بروزرسانی فایل hosts

فایل hosts واقع در آدرس C:\Windows\System32\drivers\etc را باز کنید، این فایل برای دستکاری به سطح دسترسی administrator نیاز دارد، بنابر این از طریق زبانه security سطح دسترسی به آن را برای Users روی full control قراردهید. (پس از انجام تغییرات سطح دسترسی را به حالت اولیه برگردانید)

مطابق مثال زیر ای پی لوکال هاست و آدرس دامنه مجازی را به لیست اضافه کنید.

در پایان فراموش نکنید که wamp server را دوباره راهندازی کنید، مراحل فوق در xampp تفاوت چندانی ندارد

 

نگاه دیگران

نگاه دیگران

نگاه دیگران نگاهی است از دنیای گسترده صفحات گوناگون اینترنت که منتخبی از آن‌ها را در پایگاه خبری چهره و اخبار مشاهده میکنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر