فیسبوک در اکثر مواقع رویکردهای عجیب و البته خلاقانهای از خود نشان میدهد. از ایده ساخت یک برنامه هوشمصنوعی که به مارک زاکربرگ در انجام کارهایش کمک کند تا رویکردهای خلاقانهای در ارتباط با پخش زنده، تبلیغات هدفمند و… همگی از دستاوردهای جالب توجه فیسبوک به شمار میروند. اما شکستن سرعت انتقال دادههای بیسیم رویکرد مهمی است که به سادگی نمیتوان از کنار آن عبور کرد.
بنیانگذار فیسبوک مارک زاکربرگ از مدتها قبل درباره اتصال تمامی نقاط این کره خاکی به یکدیگر سخن گفت. اما گفتههای زاکربرگ در حد یک پیشنهاد یا فرضیه نبودند. از همان زمان آزمایشگاه ارتباطی فیسبوک موسوم به Connectivity کار روی طراحی مکانیزم اتصال بیسیم مقرون به صرفه، انرژی-بهینه و البته ظرفیت بالا را بر مبنای طیف فرکانس رادیویی MMW آغاز کرد. این گروه به تازگی موفق شده است رکورد نرخ انتقال دادهها به صورت بیسیم را به نام خود به ثبت برساند.
MMV سرنام millimeter-wave یک فناوری نقطه به نقطه (نظیر به نظیر) است که امکان به کارگیری آن برای کاربران شخصی به دلیل هزینههای بالا امکانپذیر نبوده و با سختیهای زیادی همراه است. اما به سبب ظرفیت دادهای بالقوهای که در اختیار دارد، MMW برای اتصال سرویسهای اینترنتی به نقاط توزیع گزینه مناسبی به شمار میرود. فیسبوک در آزمایش نقطه به نقطه این فناوری موفق شد به صورت زمینی و در یک خط مستقیم میان قلهکوه مارلیبو کالیفرنیا و پشت بام ساختمانی در وودلند هیلز دادههایی را با نرخ انتقال 20 گیگابیت بر ثانیه و در فاصله 13.2 کیلومتری انتقال دهد.
برای آنکه به ماهیت این آزمایش شگفتانگیز فیسبوک آگاه شوید، باید اعلام کنیم که این نرخ انتقال منحصر به فرد قادر است هزار فیلم با کیفیت اچ دی را به صورت همزمان استریم کند. نکته جالب توجه دیگری که در ارتباط با این فناوری وجود دارد این است که در این آزمایش تنها به 105 وات جریان مستقیم نیاز بود. موفقیت آزمایشگاه Connectivity باعث بهبود وضعیت شبکههای پشتیبان زمینی و همچنین اتصالات هوا به زمین خواهد شد.
آزمایشگاه فیسبوک در این ارتباط اعلام داشته است: « ما در تلاش هستیم به نرخ انتقال 30 گیگابیت در ثانیه و آن هم در فاصله 30 تا 50 کیلومتری دست پیدا کنیم. ما در سال آینده میلادی دسترسی به نرخ انتقال 40 گیگابیت را به صورت هوا به زمین و در قالب پروژه پهبادهای خورشیدی Aqulia مورد آزمایش قرار خواهیم داد.» هواپیماهای خورشیدی فیسبوک در نظر دارند دسترسی مردم سراسر جهان به اینترنت را امکانپذیر سازند.
رکوردی که فیسبوک از خود بر جای گذاشته بهتر از رکوردی است که در ماه می از سوی دانشمندان آلمانی به ثبت رسید. آنها در آزمایش خود نرخ انتقال 6 گیگابیت بر ثانیه را در فاصله 37 کیلومتری به ثبت رساندند. همچنین یک تیم از پژوهشگران ژاپنی نیز در فوریه سال 2016 میلادی موفق شدند نرخ انتقال 100 گیگابیت بر ثانیه را به نام خود به ثبت برسانند، با این وجود آنها از فناوری MMW استفاده نکرده بودند. انتقال دادهها به صورت بیسیم بسیار سریع است، اما هنوز هم کارهای بسیاری باید در این زمینه انجام شود. پیشرفتهای MMW به روند توسعه این رویکردها شتاب زیادی خواهد بخشید.
ثبت نظر