یک دو راهی همیشگی؛ کدام حافظه‌ی اکسترنال را بخریم؟ هارد یا SSD

ssd-cover-1.jpg

فروشگاه اینترنتی شهر فافا، فعال در زمینه تجارت الکترونیکی کامپیوتر، لپ‌تاپ، تبلت، گوشی‌ و موبایل، قطعات کامپیوتر،هارد و ssd ، تجهیزات شبکه و لوازم جانبی به‌ صورت آنلاین پیشرو در ارایه خدمات نوین و برتر در راستای احترام و رعایت حقوق مصرف‌کننده است. قیمتهای ما مناسب و غیر قابل رقابت است، زیرا کالاها مستقیماً از تولیدکنندگان و نمایندگی های معتبر به صورت عمده و یکجا خریداری شده که دلیل آن قدرت خرید بسیار بالای شهر فافا میباشد.

هنگام خرید تجهیزات ذخیره سازی، همواره یک دو راهی وجود دارد، انتخاب بین حافظه‌ای با حجم زیاد و قیمت مناسب یا حافظه‌ای سریع و امن با قیمت بیشتر. در حال حاضر در عرصه‌ی ذخیره سازی، هارددیسک به عنوان یک عضو قدیمی و حافظه‌ SSD به عنوان یک تازه وارد اما تازه واردی قدرتمند، نقش مهمی را ایفا می‌کنند. با این حال انتخاب درست بین خرید SSD و هارد اکسترنال، تنها به نیاز شما بستگی دارد. اگر شما هم در انتخاب بین خرید SSD و هارد سردرگم هستید، تا انتهای این مطلب فروشگاه اینترنتی شهرفافا را دنبال کنید تا راهنمای کاملی درباره خرید SSD و هارد اکسترنال به شما ارائه دهیم.

هارد SSD؛ یک اشتباه رایج

قبل از هر چیز در همین ابتدا باید تکلیف یک اشتباه همیشگی را روشن کنیم. درواقع بسیاری از افراد تصور می‌کنند که SSD یک نوع هارد است و این حافظه را با نام هارد SSD می‌شناسند اما این تصوری اشتباه است زیرا تکنولوژی ساخت این دو نوع ذخیره ساز کاملاً با هم متفاوت است.

درواقع هارد دیسک از یک هد خواندن و نوشتن مکانیکی بهره می‌برد، به همین دلیل در برابر هرگونه حرکت شدید و ضربه مخصوصاً در حین کار، به شدت آسیب پذیر است. حافظه‌ SSD اما از تعدادی حافظه‌ی فلشِ متصل به هم ساخته شده است و به دلیل نوع تکنولوژی ساخت، مشکل آسیب پذیری داده‌ها در برابر حرکت و ضربه را ندارد. بنابراین به واسطه‌ی تفاوت تکنولوژی ساخت، این تفکر اشتباهی است که آن‌ها را هارد SSD بنامیم.

ظرفیت؛ هارد اکسترنال برنده‌ی این رقابت

وقتی پای ظرفیت در میان باشد، هارد اکسترنال بدون شک گوی سبقت را از حافظه SSD می‌رباید. درواقع اگر جزء دسته افرادی هستید که تعداد زیادی فایل حجیم دارید و یا با هدف تهیه بک آپ از سیستم، قصد خرید حافظه‌ی ذخیره سازی را دارید، بهترین گزینه‌ی پیش روی شما، خرید هارد اکسترنال است.

هارد اکسترنال در دو نوع قابل حمل و رومیزی در بازار وجود دارد. هاردهای اکسترنال قابل حمل در ظرفیت‌های 1، 2، 4 و نهایتاً 5 ترابایت در بازار موجود هستند. هاردهای اکسترنال رومیزی اما با ظرفیت حداقل 4 ترابایت عرضه می‌شوند و بیشتر به صورت cloud و یا تحت شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرند. متداول‌ترین ظرفیت این دسته از حافظه‌ها، ظرفیتی بین 4 تا 10 ترابایت است اما هاردهای اکسترنال‌ با ظرفیت 40 ترابایت هم در بازار موجود هستند.

حافظه‌های SSD اما در ظرفیت‌های 120 و 240 گیگابایت تا حداکثر 4 ترابایت تولید می‌شوند که متداول‌ترین ظرفیت SSDها همان 120، 240، 250 و 500 گیگابایت است.

بنابراین اگر اطلاعات زیادی برای ذخیره دارید، بدون شک خرید هارد اکسترنال ، بهترین انتخاب است. با این حال هنگام خرید هارد اکسترنال فراموش نکنید که هرچه ظرفیت هارد بیشتر باشد، قیمت تمام شده‌ی آن برای هر ترابایت، کمتر خواهد بود. از طرفی به این دلیل که در دنیای کنونی دائماً با افزایش حجم اطلاعات مواجه هستیم، خرید هارد اکسترنال با ظرفیت اندکی بیشتر از نیاز کنونی شما، عاقلانه‌ترین تصمیم است.

هاردهای اکسترنال ضد ضربه.jpg
هاردهای اکسترنال ضد ضربه -

سرعت ؛ وقتی حافظه‌ی SSD قدرتمند ظاهر می‌شود

برگ برنده‌ی حافظه SSD نسبت به هارد، سرعت بسیار بالای آن است. درواقع سرعت خواندن و نوشتن حافظه‌های SSD اغلب از حدود 400 مگابایت بر ثانیه بیشتر است که تقریباً سرعتی تا 5 برابر سرعت حافظه‌ی HDD است. بنابراین اگر سرعت برای شما مهم است خرید SSD اکسترنال گزینه‌ی مناسب شماست.

با این حال اگر به سرعت بالای حافظه SSD نیاز ندارید و تصمیم به خرید هارد اکسترنال گرفته‌اید، باز هم مبحث سرعت اهمیت ویژه‌ای دارد. درواقع هاردهای اکسترنال اغلب از طریق پورت USB به سیستم وصل می‌شوند. درگاه USB 2.0 تقریباً قدیمی است و سرعت انتقال پایینی دارد که البته کمتر در هاردهای امروزی به کار گرفته می‌شود. هاردهای USB 3.0 و (USB 3.1 (Gen 1 و (USB 3.2 (Gen 1 در حال حاضر متداول‌ترین هاردهای اکسترنال موجود در بازار هستند و هر سه پورت، تقریباً سرعت انتقال یکسانی را ارائه می‌دهند.

باید در نظر داشت که رابط هارد اکسترنال به تنهایی تضمین کننده سرعت هارد نیست؛ بلکه درگاه سیستم هم اهمیت ویژه‌ای دارد. برای مثال در صورتی که هارد اکسترنال با رابط USB 3.0 را به سیستمی متصل کنید که دارای پورت USB 2.0 است، عملا ًمحال است که بتوانید از سرعت مورد انتظار برای رابط USB 3.0 بهره ببرید و درواقع سرعت انتقال به واسطه‌ی پورت USB 2.0 کاملاً محدود می‌شود. بنابراین قبل از خرید هارد اکسترنال نوع درگاه‌های سیستم خود را هم در نظر بگیرید.

امنیت اطلاعات؛ SSD حافظ امنیت اطلاعات شما

امنیت اطلاعات بدون شک یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها‌ی همه‌ی ماست در این زمینه حافظه SSD خوش درخشیده است. در طرف مقابل امنیت اطلاعات یکی از مشکلاتی است که هارددیسک‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند زیرا نسبت به ضربه و حرکت شدید، بسیار حساس هستند. درواقع زمانی که هارد در حال کار است، هد مکانیکی فاصله‌ی بسیار کمی با پلاتر دارد، از این رو با ضربه و حرکت، هد با پلاتر برخورد کرده و داده‌های روی هارد از بین می‌روند که این موضوع را با اصطلاح بَد سِکتور می‌شناسیم.

با این وجود هاردهای زیادی هستند که به‌صورت ضد ضربه و ضد آب و گرد و غبار طراحی می‌شوند تا مقاومت بالایی داشته باشند. هاردهای ضد ضربه این اطمینان را به شما می‌دهند که در صورت ضربه خوردن، مثلاً افتادن از روی میزی با ارتفاع حداکثر 1.5 متر، اطلاعات شما از بین نرود. بنابراین اگر مجبورید هاردتان را با خود جا به جا کنید، مثلاً در مسافرت‌های کاری به هارد نیاز دارید، بهتر است به سراغ خرید هارد اکسترنال ضد ضربه و ضد آب و گرد و غبار بروید. از جمله بهترین هارد اکسترنال‌های ضد ضربه می‌توانیم به هاردهای برند Adata اشاره کنیم. در کل هرچه ویژگی‌های مربوط به مقاومت هارد اکسترنال بیشتر شود، امنیت اطلاعات روی هارد هم بیشتر خواهد بود.

در طرف مقابل با حافظه SSD مواجه هستیم که علاوه بر سرعت، مهم‌ترین ویژگی آن امنیت است. درواقع به دلیل تکنولوژی ساخت حافظه SSD و حذف هد مکانیکی، SSD اکسترنال با مشکل بَد سِکتور مواجه نیست. از این رو حافظه SSD اکسترنال به اندازه‌ی هارد اکسترنال، نسبت به افتادن از بلندی، ضربه دیدن و یا حرکت، حساس نیست و امنیت بسیار خوبی را برای اطلاعات به ارمغان می‌آورد. بنابراین اگر قصد دارید که حافظه‌ی ذخیره سازی را دائماً با خود حمل کنید، بهترین انتخاب خرید SSD اکسترنال است

قیمت؛ بهای هر چیزی را باید پرداخت

در مورد قیمت هارد و حافظه SSD اکسترنال، نمی‌توانیم با قطعیت یک مورد را به عنوان برنده انتخاب کنیم. درواقع اینجاست که مناسب با نیازی که دارید، تصمیم به خرید SSD اکسترنال یا هارد اکسترنال می گیرید و حالا باید بهای آن را بپردازید. البته به یاد داشته باشید که قیمت هارد اکسترنال نسبت به ظرفیتی که ارائه می‌دهد، بسیار عالی است.

در طرف دیگر حافظه SSD اکسترنال قیمت بالاتری نسبت به هارد اکسترنال دارد و بسته به برند حافظه، تقریباً دو تا چهار برابر گران‌تر است. اما فراموش نکنید که قیمت بالاتر، بهایی است که برای امنیت و سرعت حافظه‌های SSD باید بپردازید.

اقتصادی ترین حافظه اکسترنال.jpg
اقتصادی ترین حافظه اکسترنال -

برند هارد و SSD اکسترنال

در حال حاضر برندهایی مانند توشیبا، ای‌دیتا، اپیسر، سیلیکون پاور، سی‌گیت و وسترن دیجیتال، معتبرترین و پرفروش‌ترین هاردهای اکسترنال موجود در بازار هستند. در این میان کمپانی توشیبا یک تفاوت بزرگ با همه‌ی این کمپانی‌ها دارد. درواقع برخلاف اغلب کمپانی‌ها که تراشه‌ را از یک کمپانی دیگر خریداری کرده و تنها قاب دور آن را برای هارد تهیه می‌کنند، کمپانی توشیبا مستقیماً خودش تراشه‌های مورد نیاز هارد را تولید می‌کند. به همین دلیل هاردهای توشیبا، ارزان ‌ترین قیمت را نسبت به هاردهای اکسترنال بازار و نمونه‌های مشابه خود دارند. به عنوان نمونه هارد اکسترنال 2 ترابایت توشیبا مدل CANVIO READY در حال حاضر ارزان‌ترین قیمت هارد اکسترنال 2 ترابایت موجود در بازار است که حتی قیمت آن از برخی هاردهای 1 ترابایت سایر برندها هم کمتر است.

از جمله محبوب‌ترین برندهای حافظه‌ SSD اکسترنال در کشورمان هم می‌توانیم به سامسونگ، ای‌دیتا، پی ان وای، لکسار، سیلیکون پاور، سن‌دیسک و... اشاره کنیم که در بین این برندها، حافظه‌های SSD اکسترنال از برند پی ان وای جز مقرون به صرفه‌ترین این نوع حافظه‌ی ذخیره سازی است.

کلام آخر

به‌عنوان جمع بندی باید بگوییم که خرید هارد اکسترنال برای آن دسته از افرادی که اطلاعات زیاد و حجیمی دارند و سرعت هم اهمیت چندانی برای آن‌ها ندارد، بهترین گزینه است. اما خرید SSD اکسترنال به افرادی که امنیت و سرعت برایشان در الویت است و به قیمت توجه چندانی ندارند، توصیه می‌شود.

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: شهرفافا

Untitled-1 copy.jpg

واحد تبلیغات

فیسیت در بخش تبلیغات، در کنار شما و کسب و کارتان خواهد بود تا هر چه بیشتر دیده شوید. برای تبلیغات در فیسیت کافی است به آدرس khadijezarepour@gmail.com ایمیل ارسال کنید. فیسیت با روزانه بیش از 10 هزار بازدید، بدون شک جای خوبی برای تبلیغات شما خواهد بود.


1 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

مهدی ق.

شنبه, 14 فروردین 1400

من خودم قبلا هارد اکسترنال داشتم اصلا کلا وجود هارد اکسترنال تو زندگی اضافیه ف بجای اینکه بیایین هارد اکسترنال بخرین بیایین هارد اینترنال بخرین که هم عمرش بیشره هم قیمتش پایین تره هم همیشه دارین ازش استفاده میکنین و ظرفیت حجم ذخیره سازی کامپیوترون بالاتر میره

پاسخ

ثبت نظر