یک مطالعه جدید نشان داده است که هوش مصنوعی قادر است از روی اسکن پرتو ایکس قفسه سینه افراد، سن آنها را تشخیص دهد. همچنین، به ظاهر، هر چه عدد ارائه شده توسط هوش مصنوعی بیشتر از سن واقعی افراد باشد، احتمال وجود بیماریهای مزمن در آنها بیشتر است.
به گزارش یورونیوز، دانشمندان دانشگاه اوساکا متروپولیتن ژاپن، یک مدل جدید از هوش مصنوعی را توسعه دادهاند که با مطالعه اسکنهای پرتو ایکس از قفسه سینه افراد، میتواند سن آنها را پیشبینی کند. «یاسوهیتو میتسویاما»، یکی از محققان این پروژه، اظهار کرده است که: «یافتههای ما نشان میدهد که از طریق اسکن قفسه سینه میتوان سن ظاهری افراد را با دقت و به گونهای که فراتر از سن واقعی آنهاست، تشخیص داد.»
برای توسعه این مدل هوش مصنوعی، محققان از بیش از 67 هزار اسکن قفسه سینه از افراد سالم استفاده کردند، که مربوط به دوره زمانی 2008 تا 2011 بوده است. در مورد افراد سالم، یک ارتباط قوی بین سن پیشبینی شده توسط هوش مصنوعی و سن واقعی افراد وجود داشت.
همچنین، پژوهشگران بیش از 34 هزار اسکن قفسه سینه از افراد بیمار را مورد آزمایش قرار دادند. آنها به نتیجه رسیدند که هوش مصنوعی برای افرادی که به بیماریهای مزمن مانند پرفشاری خون، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، بیماریهای کبد، ریه و کلیه مبتلا بودند، سن پیشبینی شدهای بالاتر از سن واقعی آنها داشت. با این حال، این ارتباط کمتری برای بیماریهای حاد و عفونی مانند ذاتالریه وجود داشت.
در مقاله مورد نظر آمده است: «این نتایج نشان میدهد که هوش مصنوعی ما از طریق اسکن قفسه سینه تغییرات مزمن را شناسایی میکند، نه تغییرات حاد، و این مسئله منطقی است زیرا سالخوردگی با تغییرات مزمنی همراه است که در طی زمان تجمع مییابند.»
دانشمندان به امید این هستند که این مدل هوش مصنوعی بتواند به عنوان یک نشانگر برای بیماریهای مرتبط با پیری مورد استفاده قرار گیرد و در تشخیص و درمان به موقع این بیماریها تاثیرگذار باشد. با این حال، برای تأیید کامل این نتایج نیاز به انجام تحقیقات بیشتری داریم.
نتایج این مطالعه در مجله علمی The Lancet Healthy Longevity منتشر شده است.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: euronews
ثبت نظر