با توجه به اینکه تعداد ابزارهای هوش مصنوعی روز به روز در حال افزایش است، نیازمند یک «آزمون تورینگ» جدید برای ارزیابی آنها هستیم. اخیراً «مصطفی سلیمان»، همبنیانگذار دیپمایند، پیشنهاد داده است که از این ابزارها بخواهیم تا مقداری پول را چندبرابر کنند تا ببینیم هوش آنها نسبت به انسانها چه جایگاهی دارد.
به گزارش بلومبرگ، به زودی کتابی با عنوان "موج آینده: فناوری، قدرت و بزرگترین چالش قرن بیست و یکم" اثر مصطفی سلیمان منتشر خواهد شد که در یک قسمت از آن به طراحی یک آزمون تورینگ جدید اشاره شده است. همبنیانگذار دیپمایند معتقد است که در دنیای امروز، آنچه کامپیوترها میگویند برای افراد اهمیتی ندارد و به جای آن باید ببینیم این سیستمها در عمل چه کارهایی انجام میدهند.
وی میگوید در آزمون تورینگ جدید باید مبلغ ۱۰۰ هزار دلار را به عنوان سرمایهگذاری به هوش مصنوعی اختصاص دهیم و از این فناوری بخواهیم تا آن را به ۱ میلیون دلار تبدیل کند. اگر یک سیستم قادر به انجام این کار باشد، واقعاً هوشمند شده و میتوانیم بگوییم که به سطحی از هوش انسانی رسیده است.
مصطفی سلیمان به «هوش قابلیت مصنوعی» اعتقاد دارد. اما چگونه میتوان هوش مصنوعی را به این حد توانمند کرد؟ سلیمان میگوید که این فناوری باید قادر باشد در زمینه تجارت الکترونیک تحقیقاتی مناسب انجام دهد، برنامهریزی برای محصول خود داشته باشد، با تولیدکنندگان همکاری نماید، محصول خود را تولید کند و سپس آن را به فروش برساند. در این صورت میتوان به آن راهبرد هوش مصنوعی "توانمند" گفت. سلیمان معتقد است که تا دو سال آینده فناوری به این نقطه خواهد رسید.
آزمون تورینگ اصلی در دهه 1950 توسط "الن تورینگ" طراحی شد تا تشخیص دهد آیا یک دستگاه به سطح هوش انسانی رسیده است یا خیر. در این آزمون، انسانها باید در یک گفتوگو تشخیص دهند که آیا در حال صحبت با یک انسان دیگر هستند یا یک کامپیوتر. اگر فرد نتوانست تشخیص دهد که با یک کامپیوتر در حال صحبت است، سیستم مورد آزمون تورینگ قبول میشد. با این حال، به نظر میرسد که در دنیای مدرن این آزمون دیگر کاربرد زیادی ندارد.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: bloomberg
ثبت نظر