اسناد منتشر شده توسط وزارت دادگستری ایالات متحده نشان میدهد که مدیران ارشد شرکت اپل اندروید را به نقض حریم خصوصی کاربران متهم کردهاند و آن را با عنوان یک "دستگاه ردیابی عظیم" محکوم کردهاند. این افشاگری بخشی از آزمایش ضد انحصار شرکت گوگل بود که حول موقعیت غالب این شرکت در جستجو و چگونگی حفظ چنین سهم بازاری با وجود بینگ، داک داک گو و سایر رقبای برجسته متمرکز بود.
گزارش شده است که این ادعا علیه اندروید بخشی از یک اسلاید ارائه شده توسط ادی کیو، مدیر اجرایی شرکت اپل برای مدیر عامل شرکت، تیم کوک، در سال ۲۰۱۳ بوده است و این موضوع نشان دهنده نفرتی است که بسیاری از مدیران شرکت اپل نسبت به تنها رقیب خود در حوزه موبایل دارند. اسلایدهای دیگری نیز در طول نقل قول آزمایشی نشان داده شد و سپس اریک اشمیت، مدیر عامل شرکت گوگل، اعتراف کرد که این شرکت همیشه حریم خصوصی کاربر را آنطور که باید رعایت نکرده است. بر اساس یکی از بیانیههای منسوب به اشمیت، سیاست شرکت گوگل این است که "به خط ترسناک برسیم، اما از آن عبور نکنیم".
بیشتر بخشهای جذاب دیگر پیش از انتشار اسناد برای عموم سانسور شده بودند، اما آنها همچنین به پیگیری فیسبوک از کاربران اشاره داشتند. برخی از اسلایدهای دیگر این رفتارها را با رویکرد حفظ حریم خصوصی شرکت اپل مقایسه کردند، که شامل نگهداشتن Siri و Apple Maps بدون تبلیغات برای حفاظت از دادههای کاربر است.
اپل اصرار دارد که بیشتر از گوگل به حریم خصوصی کاربران احترام میگذارد. با این حال، با وجود تمام اتهاماتی که شرکت اپل به کمپانی گوگل وارد کرده است، همچنان موتور جستجوی پیشفرض در مرورگر Safari بر روی تمام پلتفرمهای شرکت اپل، از جمله آیفون، آیپد و دستگاههای مک، باقی مانده است. شرکت گوگل برای باقی ماندن گزینه جستجوی پیشفرض بر روی دستگاههای خود، امسال تنها حدود ۱۹ میلیارد دلار به کمپانی اپل پرداخت میکند. ادی کیو در دادگاه شهادت داد که شرکت Google را به عنوان گزینه جستجوی پیشفرض ترجیح میدهد زیرا "همیشه فکر میکردیم که بهترین است".
تأثیرات پرداختهای گوگل بر موتور جستجوی پیشفرض، در طول این دادرسی، اطلاعات بیشتری در مورد مقدار پرداختی کمپانی گوگل به شرکتهای فناوری دیگر برای حفظ سهم بازار عظیم خود فاش شده است. ماه گذشته، معاون ارشد جستجوی شرکت گوگل، پراباکار راگاوان، اعتراف کرد که این شرکت جستجوی عظیم، در سال ۲۰۲۱ حدود ۲۶ میلیارد دلار به عنوان موتور جستجوی پیشفرض در گوشیهای همراه و مرورگرهای وب مختلف پرداخت کرده است.
بعضی از ذینفعان پرداختهای گوگل شامل تولیدکنندگان دستگاههای مانند اپل، الجی، موتورولا و سامسونگ، اپراتورهای ارتباطی مانند AT&T، T-Mobile و Verizon و همچنین توسعهدهندگان مرورگرها مانند Mozilla، Opera و UCWeb هستند. با این حال، شرکت گوگل انکار میکند که این پرداختها برای جلوگیری از تغییر موتور جستجوی پیشفرض در هر دستگاه یا برنامهای صورت گرفته است و نظر آنها این است که افراد میتوانند به راحتی با چند کلیک بر روی هر پلتفرم، ارائه دهنده جستجوی ترجیحی خود را تنظیم کنند.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: techspot
ثبت نظر