چیپست U1؛ چیپستی که اپل و آیفون را متحول خواهد کرد

چیپست U1

در سپتامبر 2019 اپل در کنار معرفی آیفون‌های 11، از چیپستU1 هم رونمایی کرد اما آن را چندان بزرگ نکرده و اجازه معروف شدن آن را نداد. اما این چیپست می‌تواند آینده اپل و آیفون را به کلی تغییر دهد.

در سپتامبر 2019 اپل در کنار معرفی آیفون 11، چیپست U1 را هم رونمایی کرد اما اپل فرصتی برای معروف شدن به این چیپست نداد. البته این مسئله اصلا عجیب نیست زیرا این چیپست در حال حاضر تنها در سیستم اشتراک فایل محلی اپل، ایردراپ به کار رفته است.

این چیپست اما در محصولاتی که فضای محدودی دارند، مانند آیفون‌ها به کار نرفته است اما اگر چنین اتفاقی بیفتد، می‌تواند نقش اساسی را در آن‌ها بازی کند. درواقع چیپست U1 می‌تواند پایه و اساس اپلیکیشن‌هایی باشد که در آینده به عنوان هسته سرویس‌ها و محصولات اپل ایفای نقش خواهند کرد. با فیسیت همراه باشید تا هرآنچه درباره این چیپست می‌دانیم و دستارودهای آن رابا هم بررسی کنیم.

تکنولوژی UWB؛ قابلیت مهم چیپست U1

چیپست U1 از تکنولوژی وایرلسی به نام Ultra-wideband (به صورت مخفف UWB) بهره می‌برد که اپل آن را به GPS در سطح یک اتاق تشبیه می‌کند. این تکنولوژی شبیه به وای فای است اما رنج فرکانسی متفاوتی کار می‌کند. بنابراین به دلیل همین رنج فرکانسی متفاوت، تداخل امواج و سیگنال‌ها کاهش یافته و شاهد عملکرد بسیار عالی از آن هستیم.

این تکنولوژی به صورت مداوم پالس‌هایی از طیف بزرگی را به سایر دستگاه‌هایی که UWB فعال دارند و نزدیک خودش ارسال می‌کند تا به صورت دقیق موقعیت آن را پیدا کند. حالا این دو دستگاه می‌توانند داده‌هایی با حجم بسیار زیاد را با سرعت بسیاری بالاتری نسبت به استانداردهای معمولی بلوتوث و... تبادل کنند.

البته UWB تکنولوژی جدیدی نیست و این تکنولوژی در زمینه‌های تبلیغاتی و تجاری و صنعتی سال‌هاست که به کار می‌رود. از جمله کاربردهای این تکنولوژی می‌توانیم به لباس‌هایی که ورزش کاران حرفه‌ای می‌پوشند تا پخش تلویزیونی بتواند موقعیت دقیق آن‌ها را دنبال کند، اشاره کنیم. با این وجود چیپست U1 برای اولین بار دستگاه‌هایی مجهز به تکنولوژی UWB را به تولید انبوه رساند.

چیپست U1 چه دستاوردهایی برای اپل خواهد داشت

اپل در حال حاضر همه برنامه‌های بلند مدتی که برای چیپست U1 دارد را مخفی نگه داشته است اما محققان اپلیکیشن‌های زیادی را برای تکنولوژی UWB یافته‌اند. به هر ترتیب این تکنولوژی به کاربران کمک می‌کند تا فایل‌های حجیم را با سرعت به دستگاهی در نزدیکی خود منتقل کنند. اما قابلیت‌ها و کاربردهایی همچون حرکت سریع‌تر به سمت خانه هوشمند و تکنولوژی‌های مبتنی بر مکان هم در این تکنولوژی UWB مستتر است و با وجود آن، با نحوه جدیدی از زندگی مواجه خواهیم بود.

برای مثال به لطف این تکنولوژی می‌تواند زمانی که به ماشین نزدیک می‌شوید، درب اتوموبیل را باز کنید. گفتنی است که این تکنولوژی با دقت بالایی که دارد می‌تواند از رقیبانی همچون بلوتوث کم مصرف برنده شود.

U1 و توسعه رقیبی برای Tile

حالا شایعاتی وجود دارد که از برنامه‌های اپل برای توسعه رقیبی جدی برای Tile خبر می‌دهد. با استفاده از این تکنولوژی می‌توان به اشیا باارزش مختلف، برچسب الکترونیکی وصل کرد تا با استفاده از یک برنامه قابل ردیابی باشند. از آنجایی Tile مبتنی بر بلوتوث است، گوشی‌هایی که از چیپست U1 بهره می‌برند، بهتر و دقیق‌تر می‌توانند موقیت کالا را تشخیص داده و از این رو عملکرد بهتری نسبت به Tile خواهند داشت.

چیپست U1 و واقعیت افزوده

از سوی دیگر گفته می‌شود که چیپست U1 و این تکنولوژی کمک می‌کند که دستگاه‌های موبایلی اپل، در اپلیکیشن‌های AR بتوانند به صورت قوی‌تر به هم وصل شوند. درواقع این تکنولوژی اجازه می‌دهد که دو آیفون در یک تجربه واقعیت افزوده چند کاربره، همواره بتوانند موقعیت یکدیگر را داشته باشند و این سرعت انتقال به هر دو کاربر اجازه می‌دهد به نحوی با هم ارتباط برقرار کنند که تا پیش از آن ممکن نبوده است.

البته اپل بارها تلاش‌ کرده‌ است تا چنین تکنولوژی را واقعا توسه داده و به استاندارد تبدیل کند اما برخی از این تلاش‌ها موفقیت آمیز بوده و برخی دیگر با شکست مواجه شده است. با این وجود اگر این تلاش جدید اپل موافقیت آمیز باشد، نه تنها اپل در حوزه واقعیت افزوده جلو می‌افتد، بلکه اپل می‌تواند در حوزه اپلیکیشن‌های خانه هوشمندِ مبتنی بر خانه هوشمند هم به موفقیت‌های بسیار عالی برسد.

اگر به اخبار تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: wired


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر