چیپ کامپیوتری با بافت‌های مغزی انسان بودجه نظامی دریافت می‌کند

gfdfd.jpg

سال گذشته، دانشمندان دانشگاه موناش استرالیا کامپیوتر نیمه بیولوژیکی به نام "دیشبرین" (DishBrain) را ساختند. دیشبرین شامل حدود ۸۰۰٬۰۰۰ سلول مغز انسان و موش بود که به‌طور آزمایشگاهی درون الکترودهای آن پرورش یافته بودند. با چیزی شبیه به ادراک، این چیپ کامپیوتری توانست در پنج دقیقه بازی پونگ را یاد بگیرد.

آرایش میکروالکترودی دیشبرین توانایی فعالیت خواندن درون مغز و شبیه‌سازی آن‌ها با سیگنال‌های الکتریکی را داشت. دانشمندان توانستند نسخه‌ای از بازی پونگ را طراحی کنند که در آن یک محرک الکتریکی به سلول‌های مغز خورانده می‌شد و مکان توپ را روی صفحه نمایش و فاصله آن از راکت را منعکس می‌کردند. آن‌ها به مغز اجازه دادند راکت را حرکت دهد.

آن‌ها با استفاده از این حقیقت که توده‌های کوچک سلول‌های مغز پیش‌بینی‌ناپذیری محیط خود را کمینه می‌کنند، یک سیستم پاداش ساده به‌وجود آوردند. اگر راکت توپ را می‌زدند، سلول‌ها یک محرک خوب و قابل‌پیش‌بینی دریافت می‌کردند، اما اگر توپ را از دست می‌دادند، چهار ثانیه محرک غیرقابل‌پیش‌بینی به سلول‌ها می‌دادند.

image-55-1-1024x683.jpg.webp
یک تصویر میکروسکوپ الکترونی پویشی از رشد نورون‌های DishBrain روی آرایش الکترودها -

این اولین‌بار بود که سلول‌های آزمایشگاهی مغزی به این شکل استفاده می‌شدند. آن‌ها نه‌تنها احساسی از دنیا دریافت می‌کردند، بلکه باید براساس آن احساس عمل می‌کردند.

این پژوهش به‌قدری جالب‌توجه بود که حالا بودجه‌ای برابر با ۴۰۷٬۰۰۰ دلار آمریکا از سازمان اطلاعات ملی استرالیا دریافت کرده است.

«عدیل رازی» (Adeel Razi)، سرپرست پروژه، می‌گوید یک کامپیوتر نیمه بیولوژیک در ترکیب با هوش مصنوعی می‌تواند در آینده از عملکرد سخت‌افزار تماماً سیلیکونی موجود پیشی بگیرد.

این می‌تواند انقلابی در حوزه‌های برنامه‌ریزی، رباتیک، اتوماسیون پیشرفته، رابط‌های مغز-ماشین و کشف دارو باشد.

image-56-1-1024x731.jpg.webp
یک تصویر میکروسکوپ الکترونی پویشی از داخل DishBrain با سلول‌های روشن‌شده با مواد فلوئورسنت. -

توانایی‌های یادگیری پیشرفته DishBrain می‌تواند سرآغاز نسل جدیدی از یادگیری ماشین باشد؛ خصوصاً در ترکیب با خودروها، پهپادها و ربات‌های اتوماتیک. این می‌تواند به آن‌ها یک هوش ماشینی جدید دهد که در طول عمر خود قادر به یادگیری باشند.

تکنولوژی کامپیوتر نیمه بیولوژیکی نوید ماشین‌هایی را می‌دهد که می‌توانند بدون به زیر سؤال بردن ماشین‌های گذشته، توانایی‌های جدید یاد بگیرند، با تغییرات سازگار شوند و دانش‌های قبلی را در شرایط جدید استفاده کنند.

رازی و همکارانش از این بودجه برای توسعه ماشین‌های هوش مصنوعی با توانایی یادگیری شبکه‌های عصبی بیولوژیکی استفاده خواهند کرد. این کمک می‌کند تا ظرفیت این سخت‌افزارها و روش‌ها تا حدی پیشرفت کند که به جایگزینی برای پردازش سیلیکونی تبدیل شوند.

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: newatlas

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر