کامپیوتر کوانتومی H1 با 10 کیوبیت معرفی شد

کامپیوتر کوانتومی H1.jpg

کمپانی هانی‌ول نسل دوم کامپیوترهای کوانتومی خود را با نام H1 به صورت تجاری معرفی کرده است که دارای 10 کیوبیت است.

شرکت HoneyWell حالا دومین نسل از رایانه‌های کوانتومی خود را با نام H1 راهی بازارِ تجاری کرده است. این رایانه‌ی کوانتومی با استفاده از دستکاری در 10 اتم ایتربیم که در بسته‌ای کوچک (به اندازه‌ی یک بند انگشت) که تَلِه‌ی یون نام دارد قرار گرفته، قدرت پردازشی بالایی را ارائه می‌دهد.

در زمینه‌ی کامپیوترهای کوانتومی عبارت کیوبیت (Qubit) یکی از مهم‌ترین عبارات است و به قلب کامپیوترهای کوانتومی تشبیه می‌شود. کیوبیت عملاً کوچک‌ترین واحد ذخیره‌ی اطلاعات، پردازش و معیاری برای مقدار اطلاعات کوانتومی به حساب می‌آید. کیوبیت اما با صفر و یک‌های معمولی در کامپیوتر متفاوت است. درواقع صفر و یک‌ها در این حوزه هم‌پوشانی دارند و ذخیره‌ی آن‌ها از طریق یک نوع فرآیند کوانتومی به نام Quantum Superposition انجام می‌شود. جالب است بدانید که رایانه‌ی کوانتومی H1 دارای 10 کیوبیت از اتم‌های باردار ایتربیم است که به منظم در یک خط قرار گرفته‌اند.

رایانه کوانتومی H0، نسل قبلی H1، موفق شد تا رکورد تست سرعت محاسبات کوانتومی IBM را بشکند. تست سرعت محاسبات کوانتومی که quantum volume نام دارد، اندازه‌گیری است که ترکیبی از تعداد کیوبیت‌ها و میزان کاری که می‌توانند انجام دهند را به ثبت می‌رساند. درواقع در ماه آگوست بود که IBM توانست به quantum volume به میزان 64 دست پیدا کند اما در ماه اکتبر و با روی کار آمدن رایانه‌ی کوانتومی H0، این عدد به 128 رسید.

به هر ترتیب کمپانی هانی ول در نظر دارد که بعد از کامپیوترهای کوانتومی H2، H3 و H4، نهایتاً تا سال 2030 رایانه‌ی کوانتومی H5 را هم معرفی کند. در این بین محرک اصلی برای طراحی کامپیوترهای کوانتومی قوی‌تر، تجهیز آن‌ها به تعداد بیشتری کیوبیت است.

در اینجا بد نیست اشاره کنیم که شرکت‌های بزرگی همچون IBM، گوگل، اینتل و مایکروسافت بازیگران اصلی حوزه‌ی رایانه‌های کوانتومی هستند. هانی‌ول اما قدمت زیادی در این زمینه ندارد، با این حال جزء شرکت‌هایی است که امید دارد بتواند در این زمینه حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.

به هر ترتیب کامپیوترهای کوانتومی مبحثی نو است که هنوز در ابتدای راه خود قرار دارد اما پتانسیل زیادی برای پیشرفت دارد.

اخبار مرتبط:

استخراج 3 میلیون بیت کوین تنها در 2 ثانیه توسط کامپیوتر کوانتومی گوگل؛ آیا این ادعا درست است؟

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: cnet


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر