بنچمارک‌ها صد در صد واقعی هستند؟ یک رسوایی بزرگ برای مدیاتک

MediaTek-Helio-SoC

یکی از فاکتورهای مهم هنگام انتخاب گوشی، بنچمارک است اما حالا به نظر می‌رسد این فاکتور آنقدرها هم قابل اعتماد نیست.

هنگام خرید گوشی هوشمند، افراد به فاکتورهای زیادی توجه می‌کنند که یکی از این فاکتورها، بنچمارک گوشی است. اما به نظر شما این فاکتور قابل اعتماد است؟ درواقع صحبت ما به تقلب در نتایج بنچمارک برمی‌گردد. چند سال پیش، در سال 2013 سامسونگ نتایج بنچمارک گوشی گلکسی S4 خود را دستکاری کرد تا امتیاز آن را بیشتر از چیزی که واقعا بود نشان دهد. در طی این سال‌ها، بارها و بارها شاهد چنین اتفاقاتی بوده‌ایم. حالا اما وب سایت Anandetech به صورت اتفاقی متوجه شده است که پردازنده‌های MediaTek در حال بازی با امتیازات بنچمارک هستند. مسئله اینجاست که این پردازنده در بسیاری از گوشی‌های اندرویدی کنونی بازار به کار رفته است.

پیشنهاد فیسیت: بهترین گوشی‌های 2020 ؛ پرچمدارانی قدرتمند

همانطور که گفتیم این تقلب ابتدا توسط یکی از کارکنان وب سایت Anantech و به صورت تصادفی کشف شد. درواقع این فرد نسخه اروپایی گوشی اوپو رنو 3 پرو که از پردازنده هلیو P95 بهره می‌برد را به همراه یک نسخه چینیِ این گوشی با پردازنده مدیاتک Dimensity 1000L دریافت کرد. چیزی که برای او عجیب بود، شکست خوردن گوشی با پردازنده مدیاتک Dimensity 1000L از گوشی با پردازنده هلیو P95 بود. این در شرایطی بود که پردازنده هلیو P95 تقریبا دو نسل قدیمی‌تر از پردازنده مدیاتک Dimensity 1000L است.

برای انجام تست، یک نسخه ویژه (که قابل تشخیص نباشد) از بنچمارک PCMark روی گوشی نصب می‌شود و این بنچمارک نتیجه‌ی کارایی گوشی را حدود 30 درصد پایین‌تر از بنچمارک ثبت شده نشان می‌دهد. حتی گفته می‌شود که برخی تست‌ها حتی تا 75 درصد هم افت داشته‌اند و این خیلی عجیب است.

این وب سایت برای پی بردن به ماجرا، وارد فایل‌های فریمور گوشی شده و با حالتی به نام Sports Mode مواجه می‌شود. گفته می‌شود که در این حالت، با استفاده از برخی تنظیمات مانند تنظیم فرکانس کنترلر حافظه و همچنین Scheduler روی بالاترین حالت ممکن، عملکرد گوشی به طور چشمگیری بهبود می‌یابد. البته تحقیقات وب سایت Anandtech نشان می‌دهد که این مسئله به گوشی‌های اوپو ختم نمی‌شود و گوشی‌های دیگری همچون Realme C3 و شیائومی ردمی نوت 8 پرو و سونی اکسپریا XA1 و... هم همین مورد را دارند. گویا به نظر می‌رسد که این مسئله از سال 2017 تا کنون وجود داشته است.

شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید که چرا این حالت Sports Mode همواره فعال نیست؟ ماجرا اینجاست که با فعال بودن این حالت، اگرچه سرعت و عملکرد گوشی واقعا بهبود می‌یابد اما مصرف برق گوشی به شدت بالا رفته و همچنین گرمای زیادی هم تولید می‌کند. بنابراین واقعیت این است که عملا نمی‌توانیم از حداکثر توان پردازنده و این حالت، همواره استفاده کنیم و این خود نقطه ضعفی برای پردازنده‌های مدیاتک است. با این وجود مدیاتک در مقام دفاع از خود موضوعاتی را بیان کرده که خواندن آن خالی از لطف نیست.

مدیاتک در مقام دفاع

مدتیا تک اما در پاسخ به این مسئله پست وبلاگی را منتشر کرده است که خلاصه آن به شرح زیر است:

مدیاتک از استانداردهای پذیرفته شده صنعت تبعیت می‌کند و ما مطمئن هستیم که تست بنچمارک به صورت دقیق، توانایی پردازنده‌های ما را نشان می‌دهد. اما کمپانی‌های مختلف این امکان را دارند تا دستگاهشان را به نحوی که می‌خواهند تنظیم کنند. برخی از کمپانی‌ها دستگاه‌های خود را به نحوی طراحی میکنند که هنگام انجام تست بنچمارک، بهترین عملکرد را داشته باشند تا توانایی پردازنده را نمایش دهند. این نشان می‌دهد که نهایت توانایی دستگاه با پردازنده چقدر است. البته در دنیا واقعی فاکتورهای زیادی هستند که عمکرد پردازنده را مشخص می‌کنند. پردازنده‎‌های مدیاتک به نحوی طراحی شده‌اند تا عملکرد و مصرف انرژی را بهینه کنند و در عین حال بهترین طول عمر باتری را هم ارائه دهند. در شرایطی که یک کاربر از برنامه‌های سنگین مثل بازی روی گوشی خود استفاده می‌کند، پردازنده به صورت هوشمندانه با این الگو پیش می‌رود تا عملکرد مناسبی را ارائه دهد. این مسئله به این معناست که کاربر در حین استفاده از برنامه‌های مختلف، عملکرد متفاوتی را دریافت می‌کند زیرا پردازنده بسته به برنامه‌ی در حال اجرا، CPU، GPU و منابع حافظه را در اختیار آن قرار می‌دهد. از سوی دیگر برخی از کمپانی‌ها، حالت‌های مختلفی دارند که در شرایط مختلف فعال می‌شود.

-

نظر شما در این خصوص چیست؟ آیا هنگام انتخاب گوشی به فاکتور بنچمارک توجه می‌کنید؟ گوشی ردمی نوت 8 پرو که در ایران مورد توجه قرار گرفته است، با توجه به این مطلب عملکردی مطابق میل نخواهد داشت! اگر شما صاحب این گوشی هستید، تجربیات خودتان را با ما و سایر کاربران فیسیت به اشتراک بگذارید.

اخبار مرتبط:

هلیو X30 مدیاتک اسنپدراگون 820 کوالکوم را در آنتوتو شکست داد !

ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: androidauthority


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر