امروز اتحادیه اروپا، شرکت متا را به دلیل تخطی از قوانین بازارهای دیجیتال (DMA) متهم کرد. دلیل اصلی این اتهام، به مدل «پرداخت یا رضایت» (Pay or Consent) این شرکت بازمیگردد که در اواخر سال ۲۰۲۳ به کاربران اروپایی معرفی شد.
بر اساس این مدل، کاربران باید یا اشتراک بخرند تا از پلتفرمهای متا بدون تبلیغات استفاده کنند یا رضایت دهند که دادههایشان برای تبلیغات شخصیسازی شده استفاده شود.
طبق قوانین DMA اتحادیه اروپا، شرکتهای بزرگ فناوری مانند متا باید هنگام استفاده از دادههای شخصی کاربران در پلتفرمهای مختلف، رضایت آنها را جلب کنند. سال گذشته، متا در اروپا سرویسی راهاندازی کرد که کاربران با پرداخت اشتراک ماهانه میتوانستند از فیسبوک و اینستاگرام بدون تبلیغات استفاده کنند.
متا اعلام کرده بود که اگر کاربران اروپایی رضایت دهند که دادههایشان استفاده شود، سرویس رایگان بدون تبلیغات دریافت خواهند کرد. به گزارش CNBC، اتحادیه اروپا اکنون متا را به دلیل استفاده از مدل «پرداخت یا رضایت» به نقض قوانین DMA متهم کرده است.
مقامات نظارتی اروپا میگویند که این مدل باعث میشود کاربران برای عدم پرداخت اشتراک، مجبور به قبول ردیابی اطلاعات شخصی خود برای اهداف تبلیغاتی شوند. کمیسیون اروپا به متا اطلاع داده که این مدل با قوانین DMA سازگار نیست. البته، متا پیشتر اعلام کرده بود که این مدل، قوانین DMA را نقض نمیکند.
بیشتر بخوانید:
اتحادیه اروپا برای اجباری کردن استفاده از پورت USB-C تلاش میکند
اتحادیه اروپا گوشیسازان را به تولید دستگاههایی با عمر باتری بهتر مجبورمیکند
آمازون، مایکروسافت و متا به عدم پایبندی به قوانین جدید رقابت اتحادیه اروپا متهم میگردند
این یافتهها ادامه تحقیقات کمیسیون اروپا است که در ماه مارس علیه متا آغاز شد. اکنون با اعلام نتایج این تحقیقات، متا میتواند به اتهامات کمیسیون پاسخ دهد و با تغییر مدل خود، احتمالاً از جریمه جلوگیری کند.
اگر نظر کمیسیون تأیید شود، متا ممکن است تا ۱۰ درصد از کل درآمد خود را جریمه شود. در صورت تکرار این تخلف، جریمه میتواند تا ۲۰ درصد از کل درآمد شرکت برسد. درآمد متا در سال گذشته حدود ۱۳۵ میلیارد دلار (۱۲۵ میلیارد یورو) بوده است.
هفته گذشته نیز کمیسیون اروپا اعلام کرد که سیاستهای اپل و شرایط اپ استور هم قوانین بازارهای دیجیتال را نقض میکنند.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
منبع خبر: cnbc.com
ثبت نظر