واکنش ساترا به حکم صادرشده برای مدیرعامل آپارات

ساترا.jpg

روز گذشته خبر محکومیت به حبس 10 ساله مدیر آپارات منتشر شد. حالا معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا در خصوص این حکم اظهار نظر کرده است.

روز گذشته شاهد انتشار خبری درباره محکومیت بنیان گذار آپارات به حبس به مدت 10 سال بودیم که دلیل آن منتشر شدن یک ویدئو در این VOD بود. ضمناً گفته می‌شود که این محکومیت تنها به محمد شکوری مقدم محدود نیست و 7 متهم دیگر هم دارد که در تهیه‌ی گزارش همکاری داشته‌اند.

حالا علی سعد، معاون کاربران و تنظیم گری اجتماعی ساترا در خصوص این ماجرا، رشته توئیت‌هایی را منتشر کرده است که به صورت زیر است:

باتوجه‌به اخبار منتشرشده درباره‌ی حکم صادره‌ی شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب با موضوع رسیدگی به پرونده‌ی مدیرعامل شرکت صباایده، مالک رسانه‌ی آپارات، بیان نکاتی ضروری است: از اصول پذیرفته‌شده‌ی تنظیمگری در غالب کشورهای دنیا، اصل مهم «مسئولیت ویرایشی» (Editorial Responsibility) پلتفرم و رسانه درقبال محتوای منتشرشده است که به‌عنوان مبنای نظام توزیع مسئولیت در بارگذاری و انتشار محتوای صوت‌وتصویر در رسانه‌های کاربرمحور و ناشرمحور مطرح می‌شود. هرچند این مسئولیت در رسانه‌های کاربرمحور با رسانه‌های ناشرمحور تفاوت دارد و طبعا تکالیف متفاوتی بر آن‌ها بار می‌کند. در کشور ما هم اصل مزبور همواره مورد‌تأکید ساترا بوده و در قالب مقررات عمومی رسانه‌های صوت‌و‌تصویر تشریح و ابلاغ شده است. در وضعیتی که رسانه‌های کاربرمحور خارجی بدون قبول مسئولیت و نبود پاسخ‌گویی درقبال قوانین و الزامات ملی و فرهنگی به‌راحتی فعالیت می‌کنند، ساترا وظیفه‌ی خود را حمایت بدون تبعیض از رسانه‌های داخلی دربرابر رسانه‌های خارجی می‌داند و این مسئله در سال جهش تولید به‌طور جدی دنبال می‌شود. رسانه‌های بومی که با تلاش کارآفرینان داخلی شکل گرفته‌اند، جزو سرمایه‌های ملی هستند و اطمینان داریم موفقیت آن‌ها درمقابل سلطه و مونوپلی رسانه‌ای موجود در جهان، قطعا در مسیر تأمین منافع ملی و رفع دغدغه‌های فرهنگی خواهد بود.

-

این طور که به نظر می‌رسد که موضوع ویدئوی مذکور برای اولین بار در خرداد ماه 99 مطرح شده است. وی در این خصوص چنین توضیح داده است:

براساس بازدیدهای دوره‌ای گروه ارزیابی و نظارت ساترا که از رسانه‌ها، از‌جمله رسانه‌ی آپارات، انجام شد و در ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ نتیجه‌ی آن به اطلاع عموم رسید، مشخص شد این رسانه به تناسب حجم فراوان محتوای بارگذاری‌شده، تلاش جدی و مؤثری برای اصلاح فرایندهای نظارتی خود انجام داده است. باتوجه‌به بدوی‌بودن رأی صادرشده و ارجاع پرونده به شعب تجدیدنظر، ساترا گزارش و نظر کارشناسی خود را به دادگاه ارائه می‌کند که با حسن‌نظر دستگاه قضایی به رسانه‌های بومی و درعین‌حال، توجه به دغدغه‌های بحق فرهنگی، امید است مؤلفه‌های حکمرانی و تنظیمگری رسانه مدنظر قرار گیرد.

-

ساترا چیست؟

در شهریور 94 با توجه به ابلاغیه‌ای که توسط رهبری به ریاست جمهوری به عنوان رئیس مرکز ملی فضای مجازی ارسال شده بود، سازمانی تحت عنوان سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی ایجاد شد که ساترا نام گرفت. دو سال ابتدایی، این سازمان نقش چندانی نداشت اما از سال 96 این سازمان به صورت عملی کارش را آغاز کرد. در سال 97 بود که با تصویب لایحه‌ای، قدرت و اختیارات ساترا مشخص شد. در این لایحه مشخص شد که همه رسانه‌ها زیرمجموعه صداوسیما محسوب می شوند و با مجوز و نظارت آن‌ها باید صوت و تصویر منتشر کنند و اگر صداوسیما تشخیص دهد این محتوا مناسب نیست، باید محتوای‌شان را نیز حذف کنند.

اخبار مرتبط:

بنیان‌گذار آپارات به ۱۰ سال زندان محکوم شد

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.


2 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

میثم

سه‌شنبه, 06 آبان 1399

فقط باید به چنین اخباری خندید و گفت : چنان کمر به خودزنی بستند که ...

پاسخ

hasn

دوشنبه, 12 آبان 1399

صدا #* و سیما مادر بدبختی هست

پاسخ

ثبت نظر