در تاریخ 7 اکتبر 1959، مردم جهان برای اولین بار فرصتی داشتند تا به نیمه تاریک ماه نگاهی نزدیک داشته باشند.
نیمه تاریک ماه، سمتی از ماه است که به دلیل چرخش ماه به دور زمین و چرخش آن حول محور خود، از دید زمین مخفی میشود. این اتفاق باعث میشود که ماه به شکل کامل قابل مشاهده نباشد و تنها حدود 59 درصد از ماه در طول زمان قابل رویت باشد.
در همین روز تاریخگذاری شده، فضاپیمای "لونا 3" از سمت دور ماه عکسهایی گرفت که به اندازهی هفتاد درصد از سمت دور ماه را پوشش داد. این تصاویر برای اخترشناسان بسیار ارزشمند بودند، زیرا به آنها اجازه داد تا تصور اولیهای از نیمه تاریک ماه را پیدا کنند.
با وجود این که تصاویر به دلیل نویز الکترونیکی که داشتند، کیفیت بسیار خوبی نداشتند، اما همه کسانی که آنها را دیدند، شگفتزده شدند.
تحقیقات قبلی در مورد ماه نشان داده بود که سمت دور آن ممکن است با سمت دیگری که از زمین قابل مشاهده است تفاوت داشته باشد. اما تصاویر گرفتهشده توسط "لونا 3" نشان داد که ماه از دید زمینی دو سمت متفاوت ندارد و فهرستی از 500 ویژگی متمایز از منظره ماه را بهجا گذاشت.
یکی از ویژگیهای جالب ماه این است که آن بهطور منظم خود را از دید زمین پنهان میکند. این به این معناست که ماه با همان سرعتی که به دور زمین میچرخد، خود نیز میچرخد. این چرخش همزمان به نام "قفل جزر و مدی" شناخته میشود.
بیشتر قمرهای بزرگ در منظومه شمسی به این شکل قفل جزر و مدی به سیارات خود قفل شدهاند. یک مثال معروف از این پدیده در منظومه شمسی، چهار قمر بزرگ و درخشان مشتری هستند.
با تصاویری که توسط "لونا 3" از نیمه تاریک ماه گرفته شد، دانشمندان به تحقیقات خود در مورد این قمر ماهی جالب ادامه دادند و این تصاویر به ایجاد تصورات جدید و مهمی از ماه کمک کردند. این پیشرفتهای علمی به اکتشافات فضایی بیشتر در آینده را بههمراه داشت.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: spacecentre
ثبت نظر