مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، روز جمعه اعلام کرد که برای دومین بار پیوند قلب خوک به انسان زنده را با موفقیت انجام داده است.
به گزارش CNN، در روز 20 سپتامبر (29 شهریور) پیوند قلب خوک به انسان در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند موفقیت آمیز بوده. تیمی که انجام این عمل را به عهده داشتهاند، همان تیم پیوند اعضایی بوده است که در سال 2022 برای اولین بار این عمل را با موفقیت انجام داده است.
این بیمارستان طی بیانیه ای اعلام کرد که گیرنده این قلب یعنی آقای لارنس فاکت 58 ساله، در حال حاظر بدون استفاده از هیچگونه دستگاهی به راحتی توانایی تنفس دارد. فاکت دچار بیماری قلبی در مرحله پایانی بود و به دلیل بیماری عروقی و عوارض خونریزیهای داخلی که از پیش داشته است، بدن او را برای پیوند معمولی قلب نامناسب کرده است.
آقای فاکت در یک گفت و گو بین اعضای بیمارستان، چند روز قبل از عمل گفته بود: "تنها امید باقی مانده برای من پیوند با قلب خوک است. یعنی زنوترانسپلانت"
عمل آزمایشی زنوترانسپلانت، یک برنامه تایید شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) است. طبق اطلاعات درج شده در FDA، این برنامه برای بیمارانی است که حال وخیم یا نیاز به عمل فوری دارند و گزینههای درمان معمول یا رضایت بخش دیگری در دسترس نداشته باشند و مجبور به انجام عملهایی خارج از آزمایشات بالینی شوند.
قلب خوکی که در انجام این عمل به کار گرفته شد، با تغییرات ژنتیکی همراه بوده که توسط شرکت Revivcor، یک شعبه از شرکت United Therapeutics Corporation به دست آمده بود. این شرکت توانسته بود 10 ژن مختلف را در این خوک تغییر دهد که سهتای آن شامل ژنهای غیرفعال شده بودند تا شوگر آلفا گال موجود در سلولهای خونی خوک را حذف کنند زیرا این سلولها میتوانند احتمال واکنش شدیدی در سیستم ایمنی بدن انسان ایجاد کنند و باعث از کارافتادگی کلیه شوند. ژن اضافه دیگری که در این خوک تغییر یافته بود، کنترل و جلوگیری از رشد قلب خوک بود. همچنین 6 ژن انسانی به ژن خوک اضافه شده بود تا سیستم امنیتی بدن انسان اجازه دریافت قلب را به او بدهد. سازمان FDA در سال 2020 تغییر و ویرایش ژنهای خوک را تایید کرد.
پزشکان همچنان فاکت را زیر نظر دارند و با انجام آزمایشات مختلف سعی دارند تا سیستم ایمنی او را تقویت کنند و از عدم پذیرش قلب توسط بدن جلوگیری کنند. او به دقت زیر نظر است تا نشانههای هرگونه ویروس مرتبط با خوک یا رد شدن قلب را تشخیص دهند و جلوی این اتفاق را بگیرند. قبل از انجام عمل، خوک به دقت برای نشانه های ویروس یا میکروب مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر بارتلی گریفیت، استاد جراحی پیوند دانشگاه مریلند و کسی که انجام این عمل را به عهده داشت از شجاعت و آمادگی آقای فوکت برای انجام این عمل تشکر کرد و این اقدام را گامی بزرگ در پیشرفت دانش دانست.
بیمارستان اعلام کرد که فوکت به طور کامل به درمان آزمایشی رضایت داده و از تمامی خطرات آگاه شده است. به علاوه، او ارزیابی روانپزشکی کاملی را تجربه کرده و زیر نظر متخصص پزشکی قرار گرفته است.
در حال حاضر هیچ تحقیقات دقیقی مبنی بر استفاده از اعضای خوک برای پیوند در انسانهای زنده وجود ندارد. دانشگاه مریلند در ژانویه ۲۰۲۲ اولین عمل جراحی مشابه را بر روی دیوید بنت ۵۷ ساله انجام داد. بنت دو ماه پس از عمل جراحی درگذشت.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: edition.cnn.com
ثبت نظر