دو فروشنده فیلترشکن با گردش مالی 46 میلیارد تومان دستگیر شدند

Vpn.jpg

معاون دادستان قم از دستگیری دو فروشنده فیلترشکن VPN و بررسی اتهامات آن‌ها در دادسرای ویژه جرایم رایانه‌ای این شهر خبر داد. این دستگیری به دلیل فعالیت‌های غیرقانونی این دو متهم در زمینه‌ی فروش و توزیع ابزارهای فیلترشکن انجام شده است.

این افراد از بابت فروش ابزارهای غیرقانونی توانستند مبلغی بالغ بر 460 میلیارد ریال را به جایی دست یابند. در دنیای امروز که ارتباطات آنلاین اهمیت زیادی دارد، به دلیل محدودیت‌ها و فیلترینگ اینترنت در کشور، استفاده از VPN و ابزارهای فیلترشکن از جمله موارد حیاتی به شمار می‌آید.

به گفته مقامات قضایی، دو فروشنده در شهر قم با مبلغ 46 میلیارد تومان به صورت گیرا شناسایی و دستگیر شده‌اند. این میزان درآمد ناشناخته به نظر می‌رسد و به عنوان درآمد حاصل از فروش فیلترشکن در یک دوره یکساله تلقی می‌شود. معاون دادستان قم اعلام کرده که این دو فروشنده با فروش ابزارهای خود توانسته‌اند سرمایه‌گذاری بی‌سابقه‌ای داشته باشند. این گردش مالی بیش از 460 میلیارد ریال به نمایانگری از گستردگی این فعالیت غیرقانونی در کشور تبدیل شده است.

ظاهراً این دو شخص از تیرماه سال 1401 به فروش ابزارهای فیلترشکن مشغول به کار شده‌اند. طبق گفته دادستانی قم، با اجرای سیاست‌های کلان مدیریت دسترسی به اینترنت و فیلترینگ برخی از نرم‌افزارها و فیلترشکن‌های رایگان، تولید و فروش ابزارهای فیلترشکن در داخل کشور افزایش یافته است. با گردش مالی به مبلغ 46 میلیارد تومان، این متهمان میزان درآمد حاصل از فعالیت غیرقانونی خود را برای مواردی همچون تمدید سرورهای ایران، پشتیبانی و تبلیغات، سرمایه‌گذاری در حوزه ارز دیجیتال، خرید ملک، خودرو، ارز، گوشی و هزینه‌های روزمره و تفریحات متنوع اختصاص داده‌اند.

آمارهای مختلف در خصوص گردش مالی فروش فیلترشکن‌ها در ایران منتشر شده و برخی اعتقاد دارند که میزان این گردش مالی ممکن است به حدود 4500 میلیارد تومان در ماه برسد. با افزایش تعداد فیلترشکن‌ها و رشد فیلترینگ، این میزان نیز افزایش یافته است. نمایندگان مجلس نیز در ماه‌های گذشته به وجود مافیای فروش فیلترشکن اشاره کرده و تأکید دارند که برای مقابله با این اتفاق نیاز به تصویب قوانین و مقررات جدید داریم. به گفته عیسی زارع‌پور، "برخورد با مافیای فیلترشکن تنها با رویکرد‌های فنی امکان‌پذیر نیست و نیاز به تدوین قوانینی برای اجرا داریم."

معاون دادستان قم تأکید می‌کند که تحصیل مال به وسیله راه‌های نامشروع و همچنین تولید، توزیع و انتشار هر نوع ابزار الکترونیکی یا نرم‌افزار به منظور ارتکاب جرائم رایانه‌ای و پول‌شویی از جمله اتهامات موجود در کیفرخواست صادره برای این متهمان است. بنابراین، این افراد مواجه با مجازات‌هایی از جمله حبس درجه 5 (تا 10 سال حبس) و جزای نقدی و مصادره درآمد حاصل از جرم خواهند بود.

گردش مالی این دو فروشنده فیلترشکن و به طور کل هزینه‌های مرتبط با فیلترشکن نمایانگر نیاز جامعه ایران به دسترسی آزاد و بدون محدودیت به اینترنت است.

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: فیسیت

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر