از راس ساعت هشت شب در تاریخ 24 مهرماه، تقریباً تمام ابزارهای تغییردهنده IP در ایران غیرفعال شدهاند. این مسدودسازی دقیقاً زمانی اتفاق میافتد که روز گذشته وزیر ارتباطات در میان دوربین خبرنگاران اعلام کرد که تمام محدودیتهای بینالمللی به جز دو اپلیکیشن (واتساپ و اینستاگرام) برداشته شده است. اما حتی برای دقایقی هم این خبر درست نبوده است.
از چند روز قبل از شروع ماه مهر مسدودسازیهای بسیاری تنجام شد که در نتیجه حدود ۲۰ پلتفرم پیامرسان، شبکه اجتماعی و حتی بازی موبایلی فیلتر شدند. حالا این مسدودسازیها به VPNها رسیده و تا جایی که میتوان گفت که تقریبا تمام این ابزار را مسدود کردهاند. نکته قابل توجه اینجاست که وزارت ارتباطات امروز برای دومین بار در ۱۰ روز اخیر تاکید کرده بود که تمام محدودیتهای اینترنت برداشته شدهاند به جز دو اپلیکیشن واتساپ و اینستاگرام.
از روزی که این پلتفرمهای پرطرفدار مسدود شدهاند یک رکورد تاریخی به ثبت رسیده و براساس گزارشهای بینالمللی، دامنه جستجوی کاربران ایرانی برای دریافت VPN یک رکورد تاریخی و افزایشی ۳۰۰۰ درصدی به ثبت رسانده است.
هنوز مشخص نیز که روند مسدودسازی VPNها تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد. تصور تصمیمگیران مبنی بر اینکه «شبکه ملی اطلاعات» مشغول کار است و اپلیکیشنهای ایرانی بدون اختلال در حال سرویسدهی هستند، تصور خطرناکی است. چراکه شرکتهای استارتاپی ایرانی برای ادامه فعالیت، رفع مشکلات و در نهایت توسعه نرمافزاری نیازمند ابزارهای مختلفی هستند که در حال حاضر بسیاری از آنها به دلیل تحریم/فیلتر از دسترس خارج شدهاند.
روند مسدودسازی ابزارهای تغییردهنده IP، امروز بیش از هر چیز آینده همین شرکتهای ایرانی را تهدید میکند. البته با توجه به گزارشهای صنفی و زیانهای روزانه ۵۰ الی ۵۰۰ میلیون تومانی بسیاری از همین استارتاپها، مشخص نیست چقدر از آینده هر یک از شرکتها با وضع موجود باقی مانده است.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: فیسیت
ثبت نظر