شب گذشته و در جریان رویداد مایکروسافت بیلد 2020، شاهد معرفی ابزارهای و قابلیتهای جدیدی بودیم که از جمله آنها میتوانیم به ویندوز ترمینال 1.0 و WLS 2 اشاره کنیم. WLS 2 امکان اجرای برنامههای لینوکس را در ویندوز 10 فراهم میکند.
شب گذشته شاهد کنفرانس بیلد 2020 مایکروسافت بودیم. در این رویداد مایکروسافت چندین ابزار را در اختیار توسعهدهندگان قرار داد تا به راحتی بتوانند از ویندوز روی سیستم عامل مک یا لینوکس استفاده کنند. درواقع حالا در این رویداد شاهد معرفی ویندوز ترمینال 1.0، پشتیبانی از GPU و اپلیکیشنهای GUI لینوکس در WSL بودیم. با فیسیت همراه باشید تا این بهبودها و ابزارها را به شما معرفی کنیم.
ویندوز ترمینال 1.0
معرفی و عرضه ویندوز ترمینال 1.0 توسط مایکروسافت به این معناست که برای استفاده حرفهای استیبل است. برای نخستین بار سال گذشته بود که پیش نمایشی از ویندوز ترمینال در کنفرانس بیلد 2019 معرفی شد. حالا اما میتوانید ویندوز ترمینال را از مایکروسافت استور و یا به صورت دستی از گیت هاب دانلود کنید.
ویندوز ترمینال 1.0؛ این اپلیکیشن متن باز، از قابلیتها و ویژگیهایی همچون تب چندگانه، میانبرها، پشتیبانی از یونیکد و UTF-8، ایموجیها، افزونهها، تمها مختلف، شتاب دهنده GPU در موتور رندرگیری متن و... بهره میبرد.
ویندوز ترمینال 1.0 برای کاربرانی است که از پاورشل، CMD، WSL و سایر ابزارهای کامند لاین استفاده میکنند.
امکان اجرای برنامههای لینوکس در ویندوز 10 با WLS 2
مایکروسافت در این رویداد WSL را هم ارتقا داد که از جمله این ارتقا، میتوانیم به پشتیبانی از GPU، اپلیکیشنهای لینوکس GUI و تجربه نصب آسان اشاره کنیم. WSL درواقع لایهای است که امکان اجرای کدهای باینری لینوکس روی ویندوز را فراهم میکند.
مایکروسافت سال گذشته بود که از کار روی WSL 2 خبر دارد و حالا منتظریم که WSL 2 به عنوان یک تغییر، در آپدیت بعدی بزرگ ویندوز 10 وجود داشته باشد؛ آپدیتی که اواخر همین ماه عرضه خواهد شد.
در نیمه دوم سال جاری، WSL 2 پشتیبانی از GPU را دریافت خواهد کرد. این قابلیت به ابزارهای لینوکس اجازه میدهد تا از GPU برای شتابدهی به سخت افزار برای بسیاری از سناریوهای توسعه بهره ببرند. پشتیبانی از GPU در طی چند ماه آینده ممکن خواهد شد.
از سوی دیگر WSL 2 به زودی پشتیبانی از اپلیکیشنهای لینوکس GUI را هم دریافت خواهد کرد اما زمان دقیق آن هنوز مشخص نشده است. با این وجود میدانیم که این تغییر باعث خواهد شد که کاربران WSL را باز کرده و بتوانند به صورت مستقیم برنامههای لینوکس GUI را بدون نیاز به سرور شخص ثالث اجرا کنند. این اتفاق برای توسعهدهندگان اهمیت خواهد داشت زیرا به این معناست که میتوانند IDEهای مورد علاقه خود را در محیط لینوکس اجرا کنند.
نهایتا تا اواخر سال جاری WSL 2 از تجربه نصب آسان بهره خواهد برد. به عبارتی توسعه دهندگان میتوانند به سادگی دستور wsl.exe –install را اجرا کرده و ریبوت کنند. در حال حاضر توسعه دهندگان باید از مایکروسافت استور استفاده کنند اما در آینده استفاده از اپهای لینوکسی روی ویندوز راحتتر خواهد بود. اما برای دسترسی به این قابلیت باید تا چند ماه آینده منتظر بمانید.
اخبار مرتبط:
دستور ping، پر کاربردترين دستور شبکه در CMD
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: venturebeat
ثبت نظر