فریم ورکهای جاوا اسکریپت ابزارهایی هستند که میتوانید برای اتوماتیک سازی فرآیندها در یک وب سایت از آنها بهره ببرید و به این ترتیب تجربهی کاربری (UX) سایت را ارتقاء دهید. در این مطلب قصد داریم 3 فریم ورک کاربردی جاوا اسکریپت را به شما معرفی کنیم.
فریم ورکهای جاوا اسکریپت ابزارهایی هستند که میتوانید برای اتوماتیک سازی فرآیندها در یک وب سایت از آنها بهره ببرید و به این ترتیب تجربهی کاربری (UX) سایت را ارتقاء دهید. این ابزارها همچنین به واسطهی کامپوننتها و ماژولهای متعددی که دارند، راههای بهینهتر و سریعتری برای توسعهی وب سایت در اختیارتان قرار میدهند.
اگر جز افرادی هستید که به تازگی وارد حوزهی برنامه نویسی و جاوا اسکریپت شدهاید، ، یاد گرفتن فریم ورکهای جاوا اسکریپت یک گزینهی عالی برای شماست. به هر ترتیب در ادامه قصد داریم چند فریم ورک جاوا اسکریپت را معرفی کنیم که برای افراد تازهکار گزینهی مناسبی است. با فیسیت همراه باشید.
3 فریم ورک کاربردی و مشهور جاوا اسکریپت
Vue
فریم ورک Vue یک فریم ورک عالی برای توسعهی اپلیکیشنهای تک صفحهای یا همان SPAs است که یک یک فریم ورک واکنش گراستو میتوان به سادگی آن را به یک زبان سرور ساید متصل کرد. همچنین اگر به توسعهی PWAها علاقه دارید، فریم ورک Vue انتخاب مناسب شماست.
این فریم ورک جاوا اسکریپت دارای واسط کاربری خط فرمانی است که اضافه کردن آن به یک پروژه و یا شروع و ساخت آن را ساده میکند. زمان اجرای برنامه هم کافی است آن را از طریق متد npm install نصب کنید و یا آن را مستقیماً به CDN وصل کنید.
با استفاده از فریم ورک Vue میتوانید المانهای DOM خود را جدا کرده و در فایلهای متفاوت از آنها به عنوان موجودیتهای جداگانه بهره ببرید، به این ترتیب که هر موجودیت کامپوننتهای جاوا اسکریپت و CSS خود را خواهد داشت.
React
ریاکت فریم ورک component-basedی از کتابخانهی جاوا اسکریپت است که در سال 2011 توسط Jordan Walke ایجاد شد، فردی که حالا توسعه دهنده در فیسبوک است. اگرچه بنا به مستندات React. یک کتابخانه است اما بسیاری از کاربران، آن را یک فریم ورک به حساب میآورند زیرا به صورت مستقل از تمام اپلیکیشنهای فرانت اند پشتیبانی میکند.
React با استفاده از در نظر گرفتن هر بخش به عنوان یک صفحه وب جداگانه، فعالیتهای پیچیده را ساده میکند. یکی از ویژگیهای کتابخانهی React این است که میتوانید تصمیم بگیرید که یک المان خاص در DOM را بدون تاثیر روی سایر المانها، مورد استفاده قرار دهید.
به طور کلی این موضوع که میتوانید یک قسمت کوچک از ریاکت را روی اپ خود استفاده کنید، به این معناست که میتوانید از آن به عنوان یک کتابخانه استفاده کنید.
React یکی از پر استفادهترین فریم ورکهای جاوا اسکریپت است. حتی وب سایتها و اپلیکیشنهای بزرگی مانند اینستاگرام، فیسبوک، اسکایپ، Airbnb، Discord و... هم از React قدرت گرفتهاند. درست مانند Vue، این فریم ورک هم برای شروع عالی است و برای افرادی که تنها موارد ابتدایی جاوا اسکریپت را میشناسند، یادگیری آن ساده خواهد بود.
این فریم ورک به خودی خود، به دو قسمت Reactjs و React Native تقسیم میشود که تفاوتهای جزئی بین آنهاست و در صورتی که به خوبی Reactjsرا بلد باشید، استفاده از React Native برای شما ساده خواهد بود.
Angular
انگولار یک فریم ورک مبتنی بر MVC است که در سال 2010 توسعه داده شد و در سال 2012 توسط گوگل معرفی شد. این فریم ورک ابتدا برای طراحی وب سایتهای تک صفحهای (SPA) استفاده میشد که با آپدیت اطلاعات بدون لود کردن کامل وب سایت، سرعت را به مراتب بالا میبرد.
فریم ورک انگولار صفحه وب سایت را به یک یا چند کامپوننت تقسیم میکند که هر بخش خود شامل سه بخش دیگر، از جمله template (قالب کامپوننت که خروجی رندر گرفته شده از انگولار در قالب html است)، کلاس (شامل متغییرها، توابع جاوا اسکریپت و دستورات انگولار و...) و متا دیتا (تعیین اینکه کدام کلاس و قالب کامپوننت را تشکیل میدهند) است.
به صورت کلی انگولار باعث میشود که HTML به مراتب قدرتمندتر شود و امکان استفاده از دستورات شرطی، حلقه، data binding و... در دستورات HTML فراهم شود.
جالب است بدانید که انگولار، نسبت به vue و react به مراتب بزرگتر بوده و منابع بیشتری دارد، از این در پروژههای بزرگ و سازمانی از این ابزار استفاده میشود.
اخبار مرتبط:
6 دلیل برای یادگیری پایتون در سال 2020
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: makeuseof و فیسیت
ثبت نظر