IP Leak چیست؟ چطور از آن مطلع شویم؟

vpn-ip-leaking.jpg

کار ابزار VPN این است که آدرس IP کاربر را به یک آدرس غیرواقعی تغییر دهد تا در دنیا اینترنت ناشناس بماند. گاهی اوقات اما به واسطه‌ی پدیده‌ای به نام IP Leak، آدرس آی پی واقعی کاربر فاش می‌شود.

ابزار VPN که مخفف عبارت Virtual Private Network است، یک روش بسیار مناسب برای تأمین امنیت کاربران است اما یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از VPN، تغییر آدرس آی پی آن‌هاست، به صورتی که آدرس آی پی و مکان فیزیکی واقعی آن‌ها مخفی شود. از سوی دیگر زمانی که از VPN استفاده می‌کند، تمام حرکات شما در سطح اینترنت، رمز شده است و از یک تونل مجازی رمزنگاری شده، عبور داده می‌شود. از طرفی به واسطه‌ی همین تونل مجازی، هکرها و حمله کننده‌ها نمی‌توانند به اطلاعات شما دسترسی داشته باشند. یکی از کاربردهای VPN به لطف تغییر آدرس آی پی، دسترسی به وب سایت‌هایی است که از نظر منطقه جغرافیایی (به دلیل تحریم یا فیلترینگ) امکان دسترسی به آن‌ها را ندارید.

ارائه‌دهندگان سرویس VPN از ترفندهایی برای مخفی کردن آدرس IP کاربر بهره می‌برند که شامل استفاده از آدرس آی پی اشتراکی و عدم نگهداری لاگ می‌شود. با این حال هنوز هم امکان فاش شدن آدرس واقعی آی پی شما با وجود استفاده از VPN، وجود دارد، مسئله‌ی که با نام IP Leak شناخته می‌شود.

IP Leak چیست؟

این مسئله به معنای فاش شدن آدرس آی پی واقعی کاربر با وجود استفاده از VPN است. این اتفاق در شرایطی می‌افتد که کامپیوتر یا دستگاه کاربر، بدون اطلاع از این موضوع، به جای استفاده از سرور ناشناس VPN، از سرور اصلی و پیش‌فرض استفاده کند. نمونه‌ای از این اتفاق را در شرایطی می‌بینیم که از طریق آدرس آی پی کشور خودمان به یک وب سایت یا سرویس دسترسی نداریم. اگر از VPN استفاده کنید، کشور و منطقه‌ی جغرافیایی شما با یک کشور دیگر جایگزین می‌شود و VPN وانمود می‌کند که در منطقه‌ای به جز جای اصلی هستید. این در حالی است که گاهی اوقات حتی بعد از استفاده از VPN، همچنان نمی‌تواند به وب سایت مورد نظرتان دسترسی پیدا کنید و اینجاست که آدرس IP واقعی شما در حال ردیابی است. این به معناست که VPN در حال افشا کردن آدرس آی پی یا همان IP Leak است.

جالب است بدانید در بسیاری از موارد در لو رفتن آدرس IP، سرویس‌دهنده‌ی VPN مقصر نیست؛ بلکه اغلب آسیب پذیری‌هایی که در تکنولوژی‌هایی مانند پلاگین‌های مرورگر (همچون flash)، خود مرورگرها، سیستم عامل موبایل و... علت این اتفاق هستند.

در برخی موارد هم DNS Leak باعث می‌شود تا آدرس واقعی آی پی کاربران برای DNS Server مشخص شود. البته باید بدانید که بسیاری از سرورهای DNS از ساختار داخلی DNS leak protection بهره می‌برند تا جلوی این مشکل را بگیرند.

چطور به IP Leak پی ببریم؟

برای اطلاع از این مسئله در ابتدا مطمئن شوید که به VPN متصل نیستید و سپس وارد گوگل شده و عبارت " what is my IP address" را وارد کنید تا آدرس واقعی IP خود را به دست بیاورید.

در مرحله دوم، حالا وارد حساب VPN تان شده و سرور مورد نظرتان را انتخاب کرده و به آن وصل شوید.

حالا دوباره وارد گوگل شده و مانند قبل با وارد کردن عبارت "what is my IP address"، آدرس IP خود را ببینید. در صورتی که منطقه‌ی جغرافیایی نمایش داده شده همانی باشد که در VPN انتخاب کرده‌ باشید که مشکلی نیست اما در صورتی که همان آی پی قبلی و عملاً اصلی را به نمایش درآورد، یعنی دچار IP Leak شده‌اید.

البته باید بدانید که برای تست IP Leak وب سایت‌هایی هم در دسترس قرار گرفته‌اند که به عنوان یک نمونه باید به https://tenta.com/test/ اشاره کنیم.

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: globalsign


3 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

admin

شنبه, 04 اردیبهشت 1400

سلام
قدیمی بود قبلا شخص دیگری در همین پیج توضیح داده بود .

پاسخ

Rashed Palvaneh

یک‌شنبه, 12 اردیبهشت 1400

سلام و درود ، مطلب خوبی بود ، ولی خب راه حل رو بفرمایید ؟؟؟ چه وی پی انی استفاده کنیم یا مرورگری؟ چون من هر کدومو تست میکنم باز هم leak شده ،

پاسخ

morteza naji

سه‌شنبه, 11 خرداد 1400

سعی کنید دی ان اس رو هم تنظیم کنید
کوکی هارو غیرفعال کنید و یا با پلاگین های مختلف کوکی های غیر واقعی ارسال بشه برای سایت هاهمین کوکی ها از عوامل اصلی لو رفتن هستن که ترجیحا با فایرفاکس یا بریو برید امنیت بهتری دارن در این زمینه ولی هر مرورگر روش های خاصی داره که فرستادن اطلاعاتی که باعث ای پی لیک میشه رو میشه بست

ثبت نظر