گوشیهای بدون باتری؛ رویایی که در حال تحقق است. محققان آمریکایی به تازگی دستگاهی انعطافپذیر به نام رکتنا طراحی کردهاند که میتواند وای فای را به برق تبدیل کند.
تکنولوژی در حال پیشرفت است اما تصور اینکه روزی گوشیهای هوشمند به باتری نیازی نداشته باشند خیلی دور از ذهن به نظر میرسد. حالا اما با دستاوردهای محققان به نظر میرسد که این رویا در حال تحقق است زیرا محققان روشی را پیدا کردهاند که میتواند سیگنالهای رادیویی را به برق تبدیل کند.
محققان آمریکایی به تازگی دستگاهی انعطافپذیر به نام رکتنا (Rectenna) را از نیمه هادیهایی بسیار نازکی به اندازه 3 اتم طراحی کردهاند که سیگنالهای وای فای را از طریق آنتنهای مجتمعش دریافت کرده و آنها را به فرم جریان DC درمیآورد که مناسب مدارهای الکترونیکی است.
از این دستگاه رکتنا میتوان برای تامین برق دستگاههایی که برق کمی مصرف میکنند، مانند گوشیهای هوشمند، لپ تاپها، دستگاههای پزشکی و پوشیدنیهای هوشمند، استفاده کرد.
رکتنا در حد یک ایده نیست بلکه به تست هم شده است. درواقع این سیستم در مقابل سیگنالهای وای فای با قدرت 150 میکرو وات قرار گرفته و به اندازه 40 میکرو وات برق تولید کرده است. این میزان برق برای روشن کردن نمایشگر یک گوشی ساده و فعال کردن یک چیپ سیلیکونی کافی است.
جالب اینجاست که این دستگاه کاملا انعطافپذیر است بنابراین به راحتی میتوان کل یک پل را با آن پوشاند تا برق مورد نیاز برای همه تجهیزات برقی آن را فراهم کنیم.
یکی دیگر از کاربردهای بسیار مؤثر این تکنولوژی، استفاده در زمینه پزشکی است. به عنوان نمونه میتوان از رکتنا در زمینه ایمپلنت استفاده کرد. همچنین گاهی نیاز است دادههایی از سلامتی بیمار ارسال شود که این اطلاعات را به واسطه یک قرض بلعیدنی انجام میدهد. به لطف رکتنا دیگر نیازی به استفاده از باتریهای لیتیومی نیست، زیرا ممکن است این باتریها در بدن نشت کنند و باعث مرگ بیمار شوند.
بیشتر بخوانید:
اپل برای افزایش فروش قیمت آیفونها را پایین میآورد
هشدار: اسکیمر؛ ترفندی برای سو استفاده از کارتهای بانکی است
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام، سروش همراهی کنید.
منبع خبر: independent
ثبت نظر