دو محقق امنیتی «هکر کلاه سفید» روی یک اتومبیل تسلا مدل3 تصادف کرده لوکیشن کدگذاری نشده، عکس دوربین و دیگر دادههایی پیدا کردند. این دادههای هک شده که تنها مختص ماشینهای تسلا نیست نشان میدهد که اتومبیلهای جدید درصورت تصادف یا فروش میتوانند برای صاحبانشان خطر امنیتی محسوب شوند.
این دو محقق گفتهاند که در سال 2018 یک اتومبیل تسلا مدل 3 خریداری کردهاند و وقتی به کامپیوتر اتومبیل دسترسی پیدا کردند توانسته بودند دادههای کدگذاری نشدهای از 17 دستگاه مختلف پیدا کنند ( این اتومبیل متعلق به یک شرکت ساختوساز بوده و توسط کارمندان زیادی استفاده شده بوده است). این دادهها شامل دفترتلفن، شماره تلفن، آدرس ایمیل و محتویات تقویم یازده راننده و مسافر بوده است. این محققان همچنین به 73 لوکیشنی که در سیستم مسیریابی اتومبیل وارد شده بوده دست یافتند.
علاوه بر آن این اتومبیل هنوز حاوی عکسهای یکی از هفت دوربین مدل3 بوده است که شامل عکس از زاویه جلوی تصادف اتومبیل و همچنین یک ویدئو از تصادف بود. یکی از این محققان به CNBC گفت که اطلاعات مشابهی را از اتومبیلهای دیگر تسلا از جمله مدل اس، مدل ایکس و دو مدل3 دیگر به دست آورده است. اشکال سلطانی، محقق امنیتی و تکنسین ارشد سابق FTC در این باره گفت: « عجیب است که تسلا انقدر بی دقت از دادههای مشتریانش مراقبت میکند.»
تسلا در بیانیهای گفت که به مشتریانش این گزینه را میدهد تا با ریست کارخانهای اتومبیل دادههای شخصی را حذف کنند. اتومبیلهای جدیدتر میتوانند اطلاعات شخصی و تکنیکی بسیار زیادی را ذخیره کنند. اتومبیلهای تسلا میتوانند دادههای تکنیکی بیشتری را ذخیره کنند زیرا سنسورهای بیشتری دارند اما این مشکل در بین همهی اتومبیلهای مدرن فراگیر است. البته مشکل دادههای شخصی در اتومبیلهای کرایهای بزرگتر هم هست. به همین دلیل کمیسیون تجارت فدرال از کسانی که اتومبیل کرایه میکنند خواست تا بیشتر مواظب اطلاعات شخصی خود باشند.
با اتومبیلهای جدید باید مانند گوشیهای هوشمند رفتار کرد و پیش از فروش آن را به طور کامل ریست کارخانهای کرد. سلطانی در این باره نوشت:« من فکر میکنم که سازندگان اتومبیل باید کاری کنند تا این اطلاعات به دست افراد متفرقه نیوفتد ( برای مثال کسانی که اتومبیل را میخرند و یا بنگاه فروش اتومبیل). مکان و مخاطبین اطلاعاتی بسیار شخصی و حساس هستند و این اطلاعات نباید همینطور در دسترس همه باشند. به خصوص که اتومبیلها برعکس گوشیهای موبایل تا دههها استفاده میشوند.»
درضمن صاحبان اتومبیل همیشه روی وضعیت موجود کنترل ندارند. برای مثال در یک تصادف آخرین چیزی که یک راننده به آن فکر میکند ریست کردن ماشین است. درضمن ممکن است اگر تصادف سنگین باشد صفحه نمایش کار نکند و نتوان بدون سختافزار اضافی به آن دسترسی پیدا کرد. درنتیجه با اتومبیلهایی که مدام درحال ذخیره داده هستند باید بیش از پیش مواظب باشید که این اطلاعات در دستان افراد اشتباه قرار نگیرد.
بیشتر بخوانید:
ایسوس به حمله هک کامپیوترهای ساخت این شرکت واکنش نشان داد
گوگل یک شکاف امنیتی zero-day را در ویندوز7 گزارش کرد، مایکروسافت هنوز پچ امنیتی منتشر نکرده است
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام، سروش همراهی کنید.
منبع خبر: theverge
ثبت نظر