شبکههای اجتماعی راهی بسیار خوب برای ارتباط برقرار کردن با دیگران است اما این پلتفرمها به مردم اجازه میدهند تا اطلاعات شخصی شما را شخم بزنند. خوشبختانه راههایی وجود دارد تا نگذارید کلاهبرداران هویت شما را بدزدند. اما این هکرها چطور اطلاعات شما را از شبکههای اجتماعی میدزدند و چطور میتوانیم جلویشان را بگیریم؟
1- شخم زدن اطلاعات از طریق پروفایل
گاهی اوقات لازم نیست یک هکر کار پیچیدهای برای دزدیدن اطلاعات شما انجام دهد. گاهی اوقات مردم خودشان همهی اطلاعات شخصی خود را روی این شبکهها منتشر میکنند. بعضی از این اطلاعات شامل تاریخ تولد، آدرس و شماره تلفن میشود. اگر اطلاعات زیادی را از خود منتشر کنید کلاهبرداران میتوانند با استفاده از آنها هویت شما را جعل کنند.
چطور جلوی این کار را بگیریم؟
شاید این موضوع ترسناک به نظر برسد اما به راحتی میتوانید جلوی آن را بگیرید. مواظب چیزهایی که در فضای مجازی به اشتراک میگذارید باشید، حتی اگر پیج شما پرایوت باشد. یک قانون طلایی را دنبال کنید: اگر چیزی را با یک غریبه درمیان نمیگذارید آن را در حساب شبکهی اجتماعی خود نیز به اشتراک نگذارید.
2- دزدیدن اطلاعات از طریق اپلیکیشنها و سرویسهای مخرب
بعضی از سایتهای شبکه اجتماعی به شما اجازه میدهند تا اپلیکیشنهای شخص ثالث نصب کنید. بعضی از سایتها سرویسهای خاصی دارند و وقتی وارد آنها میشوید از شما میخواهند تا از طریق سایت شبکهی اجتماعی خود وارد شوید. در بیشتر مواقع این برنامهها طوری طراحی شدهاند تا سرویسی را به شما ارائه دهند که شبکه اجتماعی ندارد. اما اگر خوش شانس نباشید ممکن است یک اپلیکیشن یا سرویس وظیفهاش را انجام ندهد و در عوض از مجوزهای خود برای شخم زدن اطلاعات شما استفاده کرده و آنها را برای یک توسعه دهندهی بدافزار بفرستد.
چطور جلوی دزدی اطلاعات از طریق اپلیکیشن و سرویسها را بگیریم؟
هنگام نصب اپلیکیشنها و سرویسهای شخص ثالث خیلی مواظب باشید. اگر این اپلیکیشنها به شما پیشنهاد باز کردن یک «قابلیت مخفی» را دادند پیش از دانلود آن قابلیت بیشتر حواس خود را جمع کنید. وقتی یک سرویس شخص ثالث نصب کردید حتماً مجوزهای آن را بررسی کنید. اگر یک ابزار ساده مجوزهای زیادی بخواهد حتماً هدف پلیدی دارد.
3- نصب بدافزار و کلاهبرداری از طریق فیشینگ
حملات فیشینگ به این صورت هستند که کاربران را گول میزنند تا روی یک لینک کلیک کنند. متأسفانه شبکههای اجتماعی مکانی پرجمعیت هستند و به کلاهبرداران این امکان را میدهند تا حملات فیشینگ را اجرا کنند. مردم لینکها را به اشتراک میگذارند ( برای مثال آن را ریتوییت میکنند) و به این صورت به گسترش حملات فیشینگ کمک میکنند.
این حملات به خصوص زمانی بدتر میشوند که توسط یک حساب که شبیه به حساب رسمی است منتشر میشود. برای مثال چند وقت پیش به گزارش بیبیسی، یک حساب تقلبی ایلان ماسک حملهی فیشینگی را منتشر کرد که بیتکوین افراد را میدزدید.
حملات فیشینگ یک روش مؤثر برای جعل هویت است. یک لینک مخرب میتواند به یک بدافزار منتهی شود که برای شخم زدن اطلاعات دانلود و فعال شده است. بعضی از لینکهای فیشینگ خیلی مشروع به نظر میرسند که از شما اطلاعات شخصیتان را میخواهند.
چطور جلوی اسکمهای فیشینگ را بگیریم؟
اگر یک لینک مشکوک دیدید روی آن کلیک نکنید. شاید وسوسه شوید، زیرا لینکهای فیشینگ معمولاً خیلی جذاب به نظر میرسند. شاید شبیه به یک سایت خبری باشند که خبر مرگ یک سلبریتی معروف را میدهد یا به شما بگوید که اطلاعات مهمی درمورد یکی از دوستانتان دارند.
4- حمله به کاربران از طریق دوستان
حواستان باشد که به چه کسی در دنیای مجازی اعتماد میکنید. کلاهبرداران متوجه شدهاند که مردم دیگر مانند سابق روی لینکهای فیشینگ کلیک نمیکنند، به خصوص اگر لینک غریبه باشد. بعضی از کلاهبرداران از راهی پیشرفتهتر برای دزدی اطلاعات شما استفاده میکنند. آنها برای دوستان یک قربانی لینک فیشینگ میفرستند. این افراد لینک را باز میکنند زیرا از طرف یک دوست فرستاده شده است. این لینک یک بدافزار روی کامپیوترشان نصب میکند که اطلاعات را از کامپیوتر فرد دزدیده و خود را برای دوستان قربانی میفرستد.
از کجا بفهمیم دوستمان هک شده است؟
اگر متوجه شدید که دوستتان رفتارهای عجیب دارد روی چیزهایی که میفرستد کلیک نکنید. یک نمونهی بارز این مدل لینکهای فیشینگ، تلگرامهای بدون فیلتر است که ممکن است ببینید دوستتان در روز چندین بار پیامی با چنین مضمون برایتان میفرستد. برای این که مطمئن شوید که هک شدهاند یا نه از راهی به جز شبکهی اجتماعی با آنها تماس گرفته و از خودشان بپرسید.
5- دریافت اطلاعات لوکیشن از ژئوتگها
اگر زیاد تفریح میکنید به احتمال زیاد دوست دارید لوکیشن خود را تگ کنید تا همه بفهمند به کدام موزهها، کافهها و کنسرتها سر زدهاید. اما ممکن است با این کار اطلاعات بسیار زیادی را درمورد لوکیشن خود به اشتراک بگذارید. برای مثال اگر یک عکس از خانه خود به اشتراک بگذارید و لوکیشن خود را تگ کنید به راحتی آدرس محل زندگی خود را لو دادهاید.
چطور لوکیشن خود را لو ندهیم؟
هنوز هم میتوانید لوکیشن خود را به عکسها اضافه کنید اما مواظب باشید که چه چیزی و کجا را تگ میکنید. اگر در یک فضای عمومی هستید این که مردم بدانند کجا هستید مشکلی برایتان پیش نخواهد آورد. اما اگر در جایی خصوصی هستید به هیچ وجه لوکیشن خود را لو ندهید.
6- شخم زدن اطلاعات از طریق اطلاعات حذف شده
بزرگترین مشکل اطلاعات در دنیای اینترنت این است که گاهی اوقات نمیتوان آنها را حذف کرد. برای مثال ممکن است یک حساب فیسبوک قدیمی داشتهاید که آن را حذف کردهاید اما سایتهایی مثل Wayback Machine پیج پروفایل شما را همانطور که بوده به خاطر میسپارد. از این طریق هکرها میتوانند اطلاعاتی که شما حذف کردهاید را بیابند.
چطور جلوی انتشار اطلاعات غیرقابل حذف را بگیریم؟
بهترین راه برای جلوگیری از اطلاعات غیرقابل حذف این است که از اول آنها را به اشتراک نگذاریم. اگر در گذشته خیلی درمورد اطلاعات خود دستودلباز بودهاید سایتهایی مثل Wayback Machine را چک کنید و ببینید چه چیزهایی در آنها ذخیره شده است. اگر چیزی یافتید با سایت تماس گرفته و از آنها درخواست کنید تا اطلاعات شما را حذف کنند. درضمن اگر قصد بستن حساب یک سایت را دارید بهتر است که همهی اطلاعات خود را از سایت حذف کنید و تنها به دیاکتیو کردن حساب خود بسنده نکنید.
7- دریافت اطلاعات درمورد شما از طریق درخواست دوستی
گاهی اوقات لازم نیست که یک هکر خودش را مخفی کند، بلکه میتواند شما را فالوو کرده و به این صورت اطلاعاتتان را بدزدد. ممکن است از شما درمورد خودتان یه علایقتان سوال بپرسد یا با شما دوست شود تا به تنظیمات حریم شخصی شما دسترسی پیدا کند.
چطور جلوی دوستان تقلبی را بگیریم؟
برای این که کسی بتواند در شبکههای اجتماعی با شما دوست شود شما باید درخواستشان را بپذیرید. حتی اگر دوست دارید فالوورهای زیادی داشته باشید درمورد فرند ریکوئستهای خود مواظب باشید. حتی اگر پیج شما پرایوت است مواظب باشید که به چه کسی اجازهی دسترسی به پروفایل خود را میدهید. دوست شدن با یک غریبه میتواند حریم شخصی شما را به خطر بیندازد.
مواظب هویت خود در شبکههای اجتماعی باشید
شبکههای اجتماعی مکانی بسیار خوب برای آشنایی با مردم است اما یک روش خوب برای هکرها هم هست که شما را بهتر بشناسند. اگر روشهای هکرها را بشناسید و مواظب اطلاعات خود باشید میتوانید از دزدیده شدن هویتتان در فضای مجازی جلوگیری کنید.
بیشتر بخوانید:
برای قفل کردن گوشی کدام بهتر است؟ کد پین یا اثرانگشت؟
چهار قدم ساده برای حذف بدافزار کرومیوم
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام، سروش همراهی کنید.
منبع خبر: makeuseof
ثبت نظر