ویرچوال مموری چیست و چطور میتوانیم آن را افزایش دهیم؟
آیا سرعت ویندوز10 شما روز به روز آهستهتر میشود؟ چیز عجیبی نیست. هرچه ملزمات سختافزاری برای اپلیکیشنهای محبوب بیشتر میشود سختافزار قدیمی شما سختتر از پس آنها برمیآید. دلیل این موضوع معمولاً یک چیز است: حافظه کم. اگر حافظه دستگاه شما کم باشد وقتی که سعی میکنید چند برنامهی سنگین را اجرا کنید سرعت سیستم شما پایین میآید. اما چطور با بالا بردن ویرچوال مموری این مشکل را حل کنیم؟
ویرچوال مموری چیست؟
کامپیوتر شما دو نوع حافظه دارد: یک هارد درایو یا درایو حالت جامد و یک رم. هارد درایو جایی است که سیستم عامل و همچنین عکسها، موزیک، گیمها، اسناد و چیزهای دیگر در آنجا قرار دارند. رم دادههای مخصوص برنامه را ذخیره میکند. رم سریعتر اما فرّار است و مانند یک حافظهی در حال کار برای برنامهها و فایلهای باز شده عمل میکند.
پس ویرچوال مموری چیست؟
اگر شما از تمام رم موجود روی سیستم خود استفاده کنید ناچار میشود که از ویرچوال مموری ( به آن سواپ یا فایل پیجینگ نیز میگویند) برای افزایش موقتی حافظه استفاده کند. ویرچوال مموری سیستم شما از بخشی از حافظه هارد درایو برای افزایش رم استفاده میکند. ویرچوال مموری بسیار کاربردی است و به سیستم شما این امکان را میدهد تا دادههای بیشتری را برای برنامههای بیشتری مدیریت کند.
با این حال سرعت حافظه هارد درایو بسیار پایینتر از رم است، درنتیجه عملکرد دستگاه شما پایین میآید. وقتی که حافظه شما کم میشود ویرچوال مموری کار خود را شروع میکند. بعضی از دادههای ذخیره شده در رم به ویرچوال مموری رفته و فضای بیشتری برای عملیاتی که نیاز به حافظه بالا دارد صورت میگیرد.
پایین آمدن ویرچوال مموری
اگر ویرچوال مموری شما رو به پایان است با این پیام روبهرو خواهید شد: «ویرچوال مموری سیستم شما رو به پایان است. ویندوز اندازهی پیجینگ فایل ویرچوال مموری شما را افزایش میدهد. طی این پروسه درخواست حافظه برای بعضی از اپلیکیشنها ممکن است تأیید نشود. برای اطلاعات بیشتر قسمت کمک را ببینید.»
افزایش فایل پیجینگ به صورت دستی میتواند باعث شود دیگر این پیام را نبینید. ویندوز فایل پیجینگ ویرچوال مموری را برابر با رم اندازه گیری میکند. فایل پیجینگ معمولاً 1.5 برابر تا سه برابر رم شماست.
برای مثال یک سیستم با 4 گیگابایت رم میتواند حداقل 1024 x 4 x1.5=6144 MB تا 1024 x 4x 3=12288MB باشد. 125 گیگابایت برای فایل پیجینگ بسیار زیاد است و ما توصیه نمیکنیم که از آن استفاده کنید. زیرا وقتی که فایل پیجینگ از یک میزان خاص بیشتر شود سیستم شما بی ثبات میشود.
چطور ویرچوال مموری را افزایش دهیم؟
برای افزایش اندازهی فایل پیجینگ و برای رهایی از پیام خطای ویرچوال مموری از این روش استفاده کنید:
1- به Control Panel > System and Security > System بروید.
2- Change Settings را انتخاب کنید تا System Properties باز شود. حال Advanced را باز کنید.
3- زیر Performance، گزینهی Settings را انتخاب کنید. زیر قسمت Virtual memory، Advanced را باز کرده و Change را انتخاب کنید. در این قسمت گزینههای ویرچوال مموری را میبینید.
گزینهی پیشفرض این است که فایل پیجینگ برای همهی درایوها به صورت خودکار تنظیم شود. تیک این گزینه را بردارید تا قسمت توسی رنگ فعال شود. درایوی که میخواهید اندازهی فایل پیجینگ را برای آن تنظیم کنید انتخاب کنید. در تصویر زیر درایو C: را انتخاب کنید.
حال Custom size را انتخاب کنید. اندازهی ماکزیمم مورد نظر خود را برای فایل پیجینگ انتخاب کنید. به خاطر داشته باشید که ویندوز اندازهی فایل پیجینگ را به سه برابر اندازهی رم محدود کرده است. Initial size را روی Currently allocated تنظیم کنید.
روی Set و OK کلیک کنید. به این صورت اندازهی ویرچوال مموری دستگاه خود را افزایش دادهاید. به خاطر داشته باشید که افزایش ویرچوال مموری نیاز به ریستارت سیستم ندارد اما برای کاهش آن باید سیستم خود را ریستارت کنید. کاهش ناگهانی ویرچوال مموری میتواند به سیستم آسیب بزند.
راههای دیگر برای افزایش ویرچوال مموری
اگر پس از تنظیمات فایل پیجینگ هنوز هم سرعت سیستم شما پایین است باید رم خود را ارتقا دهید. ارتقای رم تنها راه برای افزایش ویرچوال مموری است، زیرا حافظهی کل سیستم شما را به طور کلی افزایش میدهد. به این وسیله سرعت سیستم شما به طور چشمگیری ارتقا خواهد داشت.
بهترین تنظیمات ویرچوال مموری کدامها هستند؟
ویندوز10 معمولاً خودش حافظه فیزیکی و ویرچوال مموری یا حافظهی مجازی را مدیریت میکند. اگر شما همیشه مجبور هستید از نهایت فایل پیجینگ خود استفاده کنید بهتر است که رم خود را ارتقا دهید. این کار به خصوص به سیستمهای قدیمی عمری تازه میدهد.
بیشتر بخوانید:
هفت کاربرد فلش USB که نمیدانستید
هشت روش برای رفع خطای Video Scheduler Internal در ویندوز10
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام، سروش همراهی کنید.
منبع خبر: makeuseof
ثبت نظر