هر آنچه باید درباره سیستم عامل بومی اندروید بدانید؛ پاسخی از زبان وزیر ارتباطات را در فیسیت ببینید.
چندی پیش (دقیقاً 25 خردادماه) بود که طرح ارائه سیستم عامل اندروید داخلی و بومی، توسط وزیر ارتباطات مطرح شد و دلیل آن هم جلوگیری از تحریمهایی بود که به صورت یکجانبه علیه اپلیکیشنهای ایرانی اعمال میشد تا به این ترتیب از استارتاپهای بومی حمایت شود.
درباره این مسئله بارها و بارها در شبکههای اجتماعی از وزیر ارتباطات سؤالاتی پرسیده شده بود. حالا آذری جهرمی به این سؤالات پاسخ داده است که در ادامه این پرسش و پاسخها را با هم بررسی میکنیم. با فیسیت همراه باشید.
پرسش و پاسخی با وزیر ارتباطات درباره سیستم عامل بومی اندروید
چرایی ارائه اندروید سفارشی شده
یکی از مهمترین سؤالاتی که ذهن کاربران را درگیر کرده است، دلیل اصلی ارائه سیستم عامل بومی و سفارشیسازیشده است. این سؤال به صورت زیر مطرح شده و وزیر ارتباطات هم به آن پاسخ داده است.
سؤال: آیا حذف نرم افزارهای ایرانی توسط گوگل به دلیل عدم رعایت امنیت کاربران صورت گرفته است؟
پاسخ وزیر ارتباطات: در یک سال گذشته، تعدادی از نرم افزارهای ایرانی از گوشیهای تلفن همراه، توسط شرکتهای آمریکایی به بهانههای مختلف حذف شدند. ضربه بزرگی به کسبوکارهای ایرانی وارد شد، این اقدام از شرکت اپل آغاز و به گوگل نیز تسری پیدا کرد. آیا باید دست روی دست گذاشت تا کسب و کار جوانان ایرانی از دست برود؟
سیاستهای امنیتی نباید سلیقهای باشد
حالا این سؤال پیش میآید دلیل حذف برنامههای ایرانی توسط گوگل است. مسئله اینجاست که این برنامهها مسائل امنیتی را رعایت نمیکردند و حذف شدن آنها بیدلیل نبوده است. این سؤال به صورت زیر مطرح شده و آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم با آن پاسخ داده است.
سؤال: آیا حذف نرم افزارهای ایرانی توسط گوگل به دلیل عدم رعایت امنیت کاربران صورت گرفته است؟
پاسخ آذری جهرمی: در خصوص پوستههای تلگرام، وزارت ارتباطات در دیماه ۹۶ بیانیه داد و اعلام کرد که امنیت این پوستهها را تأیید نمیکند، هماینک نیز با پایان مهلت قضائی، فعالیت آنها خاتمه یافته است. اما سؤال این است که آیا گوگل در خصوص بدافزارهایی که با نصب روی گوشی تلفن همراه، تحت عنوان ستاره مربعها و خدمات ارزش افزوده جیب مردم و نیز اطلاعات آنها را هم سرقت میکند، همین برخورد را میکند؟ سیاست حفاظت از دادهها باید همواره مورد احترام باشد و نه سلیقهای.
محدودیت ما یا گوگل؟
مسئله دیگری که با مطرح شدن بحث اندروید بومی به ذهن میرسد، این است که آیا سرویسهای بینالمللی در سراسر دنیا از این سیستم عامل پشتیبانی خواهند کرد یا نه؟ درواقع مسئله اینجاست که آیا با روی کار آمدن این سیستم عامل اوضاع بدتر نخواهد شد؟ این سؤال به صورت زیر مطرح شده و وزیر پاسخ زیر را داده است.
سؤال: آیا با این سیستم عامل، دسترسی به سرویسهای بینالمللی، محدود میشود؟
پاسخ آذری جهرمی: با این سیستم عامل، شما قادر به استفاده از تمام نرم افزارهای بینالمللی هستید، اما به عکس، گوگل قادر به دستکاری گوشی شما نخواهد بود. به دیگر سخن، جاده یکطرفه شده و ایرانیها قادر به استفاده از همه خواهند بود، اما دیگر قابلیت تحریم و حذف ایرانیها وجود نخواهد داشت.
امنیت این سیستم عامل مورد تأیید است؟
آخرین مسئلهای که وجود دارد، مسئله امنیت این سیستم عامل است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرده است میتوان این سیستم عامل بومی اندروید را در هر آزمایشگاه سایبری در سراسر دنیا بررسی کرد. وی در این باره چنین توضیح داده است:
ارزیابی مرکز امنیت سازمان فناوری اطلاعات، سلامت سیستم را نشان میدهد. از بررسیهای داخلی و بینالمللی نیز استقبال میکنیم.
عرضه اندروید بومی آغاز شده است
به گفته آذری جهرمی، عرضه آزمایشی این سیستم عامل از امروز آغاز شده و در سطح انبوه تا شهریورماه صورت خواهد گرفت.
سؤال جالب دیگری که مطرح شده است، این است که آیا سرنوشت این سیستم عامل مانند پیام رسانهای داخلی خواهد بود؟ آذری جهرمی در پاسخ به این سؤال چنین توضیح داده است:
اصولاً تفاوت زیادی بین این دو وجود دارد، تصور کنید یک روز صبح متوجه شوید نرم افزار حمل و نقل عمومی، سفارش غذا، بانکداری و بسیاری خدمات دیگر ایرانی را که روی گوشی خود استفاده میکردید دیگر روی گوشی شما نباشند و با دخالت کشوری دیگر حذف شده باشند. توسعه این سیستم عامل کمک میکند در آن روز بیچاره نباشیم.
اخبار فناوری ایران:
فعالیت ارزهای دیجیتال در کشور غیرمجاز شد
ما را در تلگرام همراهی کنید.
منبع خبر: مهر
ثبت نظر