بالاخره پشت پرده مسدود شدن سایتهای دانلود فیلم مشخص شد.
داغترین خبر این روزهای کشور، مسدود شدن سایتهای دانلود فیلم است که در رسانههای خبری و البته در بین کاربران، جنجال زیادی به پا کرد. بعد از این ماجرا، انگشت اتهام، قبل از هر کسی به سمت سایتهای VOD گرفته شده بود. این موضوع به حدی در بین کاربران سر و صدا کرد و آنقدر کاربران مطمئن بودند که این ماجرا به دلیل شکایت VODهاست، که به صورت دسته جمعی به نتفیلیکس گزارش دادند که نماوا در حال دزدی از اوست.
در این بین اما ماجرای یک ابلاغیه به اپراتورها در میان بود. حالا بعد از گذشت چند روز، بالاخره جواد جاویدنیا، سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور، دلیل فیلتر شدن وب سایتهای دانلود فیلم را شفاف سازی کرده است. وی دلیل این ماجرا را عدم نظارت بر شرکتهای میزبانی اعلام کرد که باعث روی کار آمدن سایتهای قمار، سایتهای فیلمهای مستهجن و... شده بود. وی در این خصوص چنین اعلام کرد:
عدم اعمال پالایش نسبت به ترافیک داخلی و اعمال نشدن نظارت بر شرکتهای میزبانی موجب شده بود، سایتهای متخلّف زیادی از جمله سایتهای قمار، سایتهای منتشرکننده فیلمهای مبتذل و مستهجن خارجی و نیز سایتهای منتشرکننده غیرمجاز فیلمها و آلبومهای آهنگ داخلی بدون اخذ مجوز از تهیه کننده و خواننده که تضییع کننده حقوق معنوی و مادّی هنرمندان هستند و همچنین سرورهای میزبان سایتهای خارجی فیلتر شده که هر کدام از آنها بارها فیلتر شده بودند، با تغییر میزبان باز هم به راحتی در دسترس قرار گیرند.
پس از شناسایی میزبانهای داخلی به آنها ابلاغ شد از این پس در زمان دریافت درخواست میزبانی می بایست نام سایت را در سامانه دبیرخانه بررسی کنند و از ارائه خدمات به سایتهای پالایش شده خودداری نمایند. متأسفانه شرایط بگونهای فراهم بود که سایتهای غیرمجاز به راحتی ضمن دور زدن فیلترینگ و عدم التزام به حداقلهای پالایش، از مزیّت قیمت نیم بهای پهنای باند سرورهای داخل کشور نیز استفاده میکردند و لذا با این اقدام زمینه برای محتواهای سالم و منطبق با وضعیت فرهنگی کشور بیش از پیش فراهم گردید.
البته جاویدنیا توضیح داده است که وب سایتهای فعال در این زمینه در صورتی که از سازمانهای مرتبط، مانند سازمان صوت و تصویر فراگیر و همچنین وزارت ارشاد اسلامی مجوز بگیرند، میتوانند فعالیت داشته باشند.
به گفته جاویدنیا بنا به ماده 23 قانون جرائم رایانهای بوده است که ارائه خدمات از ناحیه ارائه دهندگان خدمات میزبانی به سایتها و خدمات فیلتر شده، ممنوع شده بود. البته جاویدنیا توضیح داده است که قبلا از وزارت ارتباطات خواسته شده بوده که فهرست شرکتهای خدمات میزبانی ثبت شده را اعلام کند تا مفاد ماده مذکور اجرائی شود، اما این اتفاق نیفتاده بود.
جاویدنیا در ادامه چنین توضیح داد:
قابل توجه اینکه وزارت ارتباطات همانگونه که وزیر محترم اعلام داشته اقدامی در راستای ساماندهی شرکتهای میزبانی داخلی انجام نداده است؛ اما هرگونه فعالیت سالم و مطابق قانون این شرکتها از حمایت دادستانی کل کشور برخوردار خواهد بود و صرف برخورد با میزبانی محتوای خلاف قانون و اخلاق سبب مهاجرت کسانی که بخواهند در چارچوب مقررات قانونی فعالیت کنند نخواهد شد.
سپس سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور تصریح کرد:
نکته دیگر اینکه بنا به مستندات قانونی متقن، اعمال پالایش دقیقاً بر عهده وزارت ارتباطات و بطور ویژه شرکت زیرمجموعه آن وزارت یعنی شرکت ارتباطات زیرساخت است و خواست و نظر شخصی یک مسئول تأثیری بر الزامات قانونی ندارد؛ لذا توصیه میشود همه مسئولان اعم از مقامات دولتی و قضایی و همچنین وزیر محترم ارتباطات وظایف قانونی خود را به نحو احسن انجام دهند.
در آخر هم جاویدنیا در مورد پایش محتوای وب سایتها چنین توضیح داد:
البته در خصوص پالایش محتواهای سایتها و نرم افزارهای مجاز داخلی نیز اقدامات جدّی داریم و تحت رصد مداوم قرار دارند تا انشاءا... به وضعیت مطلوب نزدیکتر شویم.
اخبار مرتبط:
بیانیه نماوا: از سایتهای دانلود فیلم شکایت نکردهایم
سرورهای سایتهای دانلود فیلم بسته شدند؛ آیا مقصر VODها هستند؟
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف روبیکا، توییتر، اینستاگرام همراهی کنید.
منبع خبر: دادستانی کل کشور
ثبت نظر