اغلب روترهای وایفای ظاهر زیبایی ندارند و همه ما ترجيح میدهیم آن را در محلی خارج از دید قرار دهیم. در همین راستا گوگل سال گذشته تصمیم گرفت روتر اختصاصی خود را روانه بازار کند، اما با این وجود ظاهر آن هنوز هم چندان خوشایند نبود و بیشتر شبیه به یک فنجان قهوه یا یک اسپیکر کوچک بود. شرکت Pinterest نیز چندین مدل قاب محافظ برای مخفی کردن روتر طراحی کرد، اما آنها هم بیشتر شبیه به جلد کتاب یا جعبههای داخل قفسه کتاب هستند. اما حالا در شهر سانفرانسیسکو یک روتر زیبای جدید به نام Plume توسط شرکت Branch Creative ساخته شده است تا مشکل ظاهر زشت روترهای سنتی را برای همیشه برطرف کند.
روتر وایفای Plume سبک، جمع وجور و بدون سیم است. خود این دستگاه شبیه به دستگاههای خوشبو کننده هوا یا چراغ خواب مخصوص کودکان یک دو شاخه دارد که به پریز برق متصل میشود.
بیشتر به این دلیل که Plume بخشی از نسل جدید روترهای وایفای است که دیگر با ظاهر جعبه مانند معمول ساخته نمیشوند و از طراحی وب ۲ بهره میبرند و دیگر خبری از چراغهای چشمک زن در آنها نیست، سازندگان از آن به عنوان «نمادی از یک اتصال شبکه ظریف» یاد میکنند. بنیانگذار شرکت Branch Design و مدیر طراحی Plume، جاش مورستین میگوید: «شما دیگر به چراغهای چشمکزنی که به شما اعلام کنند همه چیز خوب است، نیاز ندارید.»
Plume میتواند به طور همزمان چندین دستگاه را به یکدیگر متصل کند و این توانایی را دارد که تا 230 مترمربع از خانه شما را تحت پوشش امواج بیسیم قرار دهد. هریک از این دستگاهها که سازنده نام آن را pod گذاشته است با سرعت ۱۲۰۰ مگابیت در ثانیه یک حافظه قابل استفاده دارد که در اتاقهایی که شما بیشتر از اینترنت استفاده میکنید، سرعت بیشتری را به شما ارائه میکند. در روترهای خانگی معمولی قدرت سیگنال وایفای در اتاقی که دستگاه در آن قرار دارد بیشتر است، اما Plume در همه جا و در هر اتاق که یک pod در آن قرار داشته باشد، همچنان سرعت بالای خود را حفظ میکند. سازندگان این دستگاه میگویند این اولین بار است که یک سیستم وایفای خانگی میتواند چنین کاری را انجام دهد و این توانایی به واسطه الگوریتمهای مبتنی بر کلاود امکانپذیر شده است.
این شرکت در حال حاضر سفارشات پیش خرید این محصول را میپذیرد و قرار است تا پاییز امسال آن را روانه بازار ایالات متحده کند.
مورستین میگوید: «همه ما در مواجهه با روترها تجربههای تلخی را پشت سر گذاشتیم، ما سیمها را از پریز جدا کرده و مجددا آن را متصل میکنیم و به این امید که اتصال به اینترنت برقرار شود، منتظر چراغهای چشمک زن مینشینیم.» اما Plume قرار است فرایند نصب روتر را سادهتر کند، به این شکل که تنها کافی است شما podها راه به یک مودم کابلی یا DSL متصل کرده و بلافاصله از آن استفاده کنید (در این دستگاه هم چند چراغ تعبیه شده اما تنها زمانی چشمک میزنند که شما در حال انجام تنظیمات باشید یا مشکلی به وجود آمده باشد.)
یکی دیگر از موسسان شرکت Branch Design و طراح این دستگاه، نیک کرونن میگوید: «حالا دیگر وقت آن رسیده که بدون زشت کردن محل کار یا اتاق خود به شبکه وایفای دسترسی داشته باشید. هدف اصلی این بود که به یک شی کوچک کاربردی دسترسی داشته باشیم که مثل ماهوارههای موجود در فضا دادههای مورد نظر شما را مستقیم به نقطه مشخصی در خانه شما منتقل کنند.»
این دستگاهها که سازندگان آن نام podها و جواهرات را روی آن گذاشتند، از ماهوارهها الهام گرفته شده است، به این معنا که امواج به صورت یکپارچه و شناور در کل خانه شما در جریان هستند و در هر اتاقی به دور لپتاپ و تلفن هوشمند شما در حال گردش هستند. کرونن میگوید: «گروه مهندسین ما سخت تلاش کردند تا podها تا حد ممکن کوچک طراحی شود و در زمان اتصال به پریز جای سایر پریزها را اشغال نکنند. با اتصال مستقیم آن به یک پریز شما دیگر نیازی به سیم و لوازم جانبی نخواهید داشت.»
Plume چندان ارزان نیست و برای پیش خرید مدل استاندارد آن که شامل شش pod است باید 234 دلار هزینه کنید. قیمت نهایی این روتر بعد از عرضه به بازار 294 دلار خواهد بود.
ثبت نظر