طبق گفتههای اخیر ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیسایکس، چهارمین پرتاب آزمایشی استارشیپ که پیشبینی میشد در اواسط اردیبهشت انجام شود، به خردادماه موکول شده است.
اسپیسایکس در زمان انجام سومین پرتاب استارشیپ در اسفندماه، تاریخ حدودی برای پرتاب چهارم را نیز اعلام کرده بود. با وجود فاصلهی زیاد بین پرتاب دوم و سوم، زمان بین پرتاب سوم و تاریخ تعیینشده برای پرتاب چهارم کوتاه بود.
ایلان ماسک با انتشار عکسی از مرحله دوم استارشیپ، تاریخ جدیدی را برای پرتاب چهارم، یعنی ژوئن (خردادماه)، اعلام کرد.
دلایل تعویق
علت دقیق این تأخیر مشخص نیست، اما ممکن است به موارد زیر مربوط باشد:
- نیاز به زمان بیشتر برای آزمایش و حل مشکلات: سه پرتاب قبلی با چالشهایی روبرو بوده است، از جمله انفجار موشک و عدم فرود موفقیتآمیز. اسپیسایکس ممکن است به زمان بیشتری برای حل این مشکلات و اطمینان از آمادگی کامل موشک برای پرواز چهارم نیاز داشته باشد.
- تمرکز بر روی پروژههای دیگر: اسپیسایکس در حال کار بر روی چندین پروژه فضایی دیگر به طور همزمان است، از جمله ارسال فضانوردان به ایستگاه فضایی بینالمللی و توسعه موشک فالکون هوی. ممکن است این شرکت نیاز به جابجایی منابع بین پروژهها داشته باشد و در حال حاضر تمرکز خود را بر روی اولویتهای دیگری گذاشته باشد.
تاثیر بر برنامههای آینده
اگر پرتاب چهارم در خردادماه انجام شود، احتمالاً پنجمین پرتاب استارشیپ سه ماه بعد از آن، یعنی در شهریورماه، انجام خواهد شد. این موضوع برنامههای اسپیسایکس را برای توسعه و استفاده از استارشیپ کمی به تعویق میاندازد.
با این حال، این اولین بار است که اسپیسایکس دو فضاپیمای استارشیپ را همزمان در تأسیسات خود در تگزاس نگهداری میکند. این نشان میدهد که این شرکت علیرغم تأخیرها، همچنان به سرعت در حال توسعه این موشک فضایی است.
هدف از پرتابهای آزمایشی
پرتابهای آزمایشی استارشیپ برای جمعآوری دادهها و آزمایش عملکرد این موشک فضایی جدید حیاتی است. هدف نهایی استارشیپ حمل انسان به ماه و مریخ است. این موشک قدرتمندترین موشکی خواهد بود که تاکنون ساخته شده است و میتواند نقطه عطفی در اکتشافات فضایی باشد.
موفقیتهای تا به امروز
تا به امروز، سه پرتاب آزمایشی استارشیپ انجام شده است که هر کدام با چالشهای خاص خود روبرو بوده است. در اولین پرتاب، موشک قبل از جداسازی مرحله دوم منفجر شد. در پرتاب دوم، بوستر با موفقیت از مرحله دوم جدا شد، اما پس از احتراق مجدد موتور، منفجر شد. در پرتاب سوم، پیشرفتهایی حاصل شد، به طوری که پس از جداسازی مرحله دوم، قسمت مرحله اول تقریباً آماده فرود عمودی بود. با این حال، به محض رسیدن به سطح آب، موتور موشک نتوانست بهدرستی فرود بیاید.
اسپیسایکس با وجود این چالشها، به جمعآوری دادهها و تکمیل آزمایشات خود ادامه میدهد و امیدوار است که در نهایت به پرتاب موفقیتآمیز استارشیپ دست یابد.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
منبع خبر: twitter-elonmusk
ثبت نظر