اگر اهل سفر هستید و یا به مدت طولانی در بیرون از خانه به سر میبرید و البته به تکنولوژی نیاز دارید، بدون شک یک پاوربانک عالی همراه همیشگی شما خواهد بود. اما شاید نمیدانید که برای انتخاب بهترین پاوربانک، باید به چه نکاتی توجه کنید.
اگر اهل سفر هستید و یا به مدت طولانی در بیرون از خانه به سر میبرید و البته به تکنولوژی نیاز دارید، بدون شک یک پاوربانک عالی همراه همیشگی شما خواهد بود. اما شاید نمیدانید که برای انتخاب بهترین پاوربانک، باید به چه نکاتی توجه کنید. با فیسیت همراه باشید تا مهمترین که حین خرید بهترین پاوربانک به آن نیاز دارید را با شما در میان بگذاریم.
راهنمای خرید بهترین پاوربانک
کاربرد خود را تعیین کنید
قبل از خرید بهترین پاوربانک باید توجه کنید که آن را برای شارژ چه محصولی خریداری میکنید. درواقع پاوربانکهای متفاوتی در بازار موجود است که هر یک مناسب کاربرد خاصی هستند که در ادامه به صورت خلاصه به آنها اشاره میکنیم:
پاوربانک برای گوشی و تبلت: این دسته از پاوربانکها همانهایی هستند که بیشتر از هر پاوربانک دیگری در بازار یافت میشوند. این پاور بانک ها معمولا دارای ولتاژ 5 ولت هستند.
پاروبانک برای لپ تاپ: برای شارژ لپ تاپ با پاور بانک، نمیتوانید از پاوربانکهای معمول بازار استفاده کنید و باید به سراغ پاور بانک هایی با ولتاژ 16 تا 20 ولت بروید.
پاوربانک هوشمند: این نوع پاوربانک درواقع مناسب با هر دستگاهی است زیرا ولتاژ و جریان خود را با توجه به نیاز باتری دستگاه تنظیم میکند.
پاور بانک سولار: این پاوربانک مناسب افرادی است که به محیط زیست اهمیت میدهند و یا اینکه مدت زیادی را در مسافرتهایی همچون کوه نوردی و... سپری میکنند. درواقع این پاوربانک با استفاده از خورشید شارژ میشود و در شرایطی که به برق شهری دسترسی نداشته باشید تا پاوربانک را شارژ کنید، بهترین پاوربانک خواهد بود.
ظرفیت پاوربانک؛ همیشه کمی بیشتر را انتخاب کنید
بعد از اینکه نوع کاربرد خود از پاوربانک را انتخاب کردید، باید به ظرفیت دستگاههای خود توجه کنید. برای مثال اگر قصد دارید یک گوشی 3000 میلی آمپر ساعتی را با این پاور بانک شارژ کنید و حداقل 2 روز به شارژ گوشی نیاز دارید، باید به سراغ پاور بانک 10000 میلی آمپر ساعتی بروید تا جوابگوی نیازتان باشد. درواقع هنگام خرید بهترین پاوربانک باید به ظرفیت آن توجه کنید که با واحد میلی آمپر ساعتی نمایش داده میشود.
البته باید این مسئله را بدانید که ظرفیتی که برای پاوربانک ها ذکر میشود، ظرفیت اسمی آن است و درواقع ظرفیت واقعی که پاوربانک در اختیار شما قرار میدهد کمتر از چیزی است که میگوید. برخی از کمپانیهای تولید کننده پاور بانک مدعی هستند که پاوربانک های آنها ظرفیت واقعی 90 درصدی دارند و این 10 درصد هم به عنوان هدر رفت انرژی در اثر گرما و... است اما در واقعیت شاهدیم که ظرفیت واقعی کمتر از این است و شاید به 70 درصد برسد.
دلیل اصلی این عدم تطابق بین ظرفیت اسمی و ظرفیت واقعی این است که ظرفیت باتری در پاوربانک با ولتاژ 3.5 ولتی اندازه گیری میشود این در حالی است که باتری گوشیهای هوشمند با 5 ولت شارژ میشود.
به هر ترتیب هنگام خرید پاوربانک ابتدا ظرفیت باتری دستگاه خود را بیابید، سپس میزان نیازتان را بسنجید، در مرحله بعد توجه کنید که عملا به 70 درصد از ظرفیت پاوربانک دسترسی خواهید داشت! بنابراین ترجیحا ظرفیتی را انتخاب کنید که بیشتر از نیازتان باشد تا مطمئن باشید هیچ گاه در شرایط ضروری دچار کمبود شارژ نخواهید شد.
برای محاسبه اینکه با یک پاوربانک چند بار میتوانید گوشی خود را شارژ کنید، یک مثال ساده برای شما داریم:
فرض کنید گوشی ما دارای باتری 3000 میلی آمپر ساعتی است. حالا یک پاور بانک در دست دارید که دارای ظرفیت 10000 میلی آمپر ساعتی با راندمان 70 درصد است. بنا به محاسبات زیر با این پاوربانک میتوانید برای 2.33 بار گوشی خود را شارژ کنید، یعنی دوبار شارژ کامل و یک بار شارژ تا 30 درصد.
ظرفیت پاوربانک * راندمان / ظرفیت باتری گوشی 10000 * 0.7 / 3000 = 2.33
ضمنا فراموش نکنید که برای شارژ لپ تاپ، باید به سراغ ظرفیتهای بالای پاوربانکها بروید زیرا پاور بانک 10000 میلی آمپر ساعتی اصلا جوابگوی نیاز شما نیست.
تعداد پورت بستگی به شما دارد
مسئلهی دیگری که هنگام خرید پاور بانک باید به آن توجه کنید، تعداد دستگاههایی است که قصد دارید به صورت همزمان آنها را شارژ کنید. علاوه بر این، در شرایطی که با کمبود تعداد پریز مواجه هستید، به واسطه یک پاوربانک میتوانید این مشکل را رفع کنید. پاوربانکهایی که در حال حاضر در بازار موجود هستند، بین 1 تا 3 پورت دارند و این بستگی به نیاز شما دارد که چند پورته بودن آن را انتخاب کنید.
از سوی دیگر برخی پاوربانکها از پورت لایتنینگ بهره میبرند. وجود این پورت که مخصوصاً دستگاههای اپل است، یکی از برتریها و نقاط قوت این دسته از پاوربانکها به حساب میآید اما در نظر داشته باشید که وجود پورت لایتنینگ افزایش قیمت پاوربانک را به دنبال خواهد داشت.
وزن و ابعاد؛ نکته کلیدی در انتخاب بهترین پاوربانک
اگر اهل سفر هستید و یا نیاز دارید که برای طولانی مدت پاوربانک را در دست بگیرد و یا درون کیف با خودتان حمل کنید، به موضوع سایز و وزن پاور بانک توجه کنید. پاور بانکهای کنونی بازار تقریبا وزنی بین 100 تا کمتر از 500 گرم دارند اما معمولا با پاور بانکهایی در کانال 200 تا 380 گرم مواجه هستیم.
به هر ترتیب اگر نیاز شما ایجاب میکند که یک پاور بانک با تعداد پورتهای بالا و ظرفیت بالا خریداری کنید، باید بدانید که وزن و اندازه آن به طبع بزرگ و سنگین خواهد بود. این شما هستید که باید بین نیازتان به ظرفیت بالا، تعداد پورت بیشتر و وزن و ابعاد، بهترین پاوربانک را پیدا کنید.
چراغهای LED کار شما را راحت میکنند
اگر میخواهید به سادگی از وضعیت پاوربانک، میزان باقی مانده شارژ و سا درصد شارژ شدن آن و... مطلع شوید، پاروبانکهایی هستند که این عملیات را با چراغهای LED تعیین میکنند. برخی دیگر اما پیشرفته هستند و با استفاده از یک نمایشگر کوچک، اطلاعات دقیقتری را به شما میدهند.
بهترین برند پاوربانک
بدون شک انتخاب یک پاور بانک از برندهای معروف و معتبر که امتحانشان را برای همگان پس دادهاند، خیال شما را راحت خواهد کرد. البته فراموش نکنید که اهمیت دادن به فاکتور برند در انتخاب بهترین پاوربانک، افزایش قیمت آن را برایتان به دنبال خواهد داشت.
از جمله بهترین برندهای پاروبانک میتوانیم به Adata، انرجایزر، انکر و شیائومی و... اشاره کنیم.
لیست بهترین پاوربانکها
نکات ایمنی؛ درست استفاده کنید
آخرین نکته مهمی که باید در انتخاب بهترین پاوربانک به آن اشاره کنیم، نحوه استفاده شماست. پاوربانکها از همان باتریهایی بهره میبرند که در گوشیهای هوشمند استفاده میشود که لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری است. بنابراین فراموش نکنید که به مرور زمان و با تعداد دفعات مشخصی شارژ و دشارژ، عملا کیفیت پاوربانک تحت تاثیر قرار میگیرد. بنابراین زمانهایی که برق و پریز دسترسی دارید، ترجیحا از پاوربانک استفاده نکنید تا برای مدت بیشتری بتوانید از عملکرد مناسب آن بهره ببرید. ضمنا مراقب باشید که پاوربانک از دستتان نیفتد زیرا ضربه و سقوط میتواند بیرون آمدن مواد شیمیایی درون باتریها شده و حتی باعث آتش سوزی شود.
اگر فکر میکنید نکتهای در این بین جا مانده است، برای ما و سایر کاربران فیسیت آن را کامنت کنید.
اخبار و مقالات مرتبط:
5 نکتهای که قبل از خرید پاور بانک باید بدانید
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: فیسیت
ثبت نظر