به دنبال انتشار خبر هک شدن بانکهای بزرگ کشور، حالا این بانکها به صورت غیر رسمی هک شدنشان را تکذیب کردهاند.
اوایل هفته گذشته بود که خبری در شبکههای اجتماعی دست به دست شد که از هک شدن بانکهای بزرگ کشور، از جمله بانک تجارت، سرمایه و سپه خبر میداد. اگرچه این خبر منبع موثقی نداشت اما با انتشار اسکرین شاتی از ایمیل ارسالی به یک کاربر که حساب بانک تجارت داشت، این شایعه قوت بیشتری گرفت. ایمیل ارسالی حاکی از آن بود که اطلاعات حساب بیش از 10 میلیون مشتری لو رفته است و از کاربران خواسته شده بود تا رمز کارت خود را تغییر دهند. سپس خبر دیگری منتشر شد که بنا به آن، تنها اطلاعات حسابهایی لو رفته بود که تاریخ انقضای آنها تمام شده بود و یا روزهای آخرشان را طی میکردند. با این وجود که حدود یک هفته از این ماجرا میگذرد، بانکها هنوز هم هیچ بیانیهی رسمی برای تکذیب این ماجرا صادر نکردهاند.
اخبار مرتبط: یک احتمال: بانک ملت، سرمایه و تجارت هک شد
تکذیب غیررسمی هک شدن بانکها
حالا به گزارش پیوست، پنج بانک سپه، ملت، تجارت، سرمایه و قوامین در واکنش به این موضوع، همگی این اخبار را بی اساس میدانند و اعلام کردهاند که اطلاعات مشتریان همچنان دارای امنیت کافی است. در شرایط فعلی به صورت غیررسمی از سوی مسئولان بانکی تاکید شده اطلاعات منتشر شده در شبکههای اجتماعی هیچ ارزشی ندارد و بیشتر به منظور ایجاد ترس در میان مشتریان بانکها منتشر شده است.
از طرفی برخی شنیدهها حاکی از آن است که در حال حاضر پلیس فتا و افتای رئیس جمهور در حال پیگیری اطلاعات منتشر شده در شبکههای اجتماعی برای شناسایی منبع خبر و دلیل همه گیر شدن آن هستند. ورود احتمالی افتای ریاست جمهوری به این بحث از آن رو حایز اهمیت است که ظاهرا شواهدی وجود دارد که برخی از افراد با دردست داشتن اطلاعاتی سعی در نمایش لو رفتن اطلاعات بانکها دارند.
وزیر ارتباطات: بانکها هک نشدهاند
جالب اینجاست که به گزارش پیوست وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، داستان را از زاویه دیگری تعریف میکند. به گفته آذری جهرمی بانکها هک نشدهاند بلکه پیمانکار فنی سابق یکی از مجموعهها که به اطلاعات دسترسی داشته در حال باجخواهی به کمک این اطلاعات است.
آذری جهرمی این ماجرای پشت پرده هک شدن بانکها را به صورت زیر توضیح داده است:
بانکها هک نشده بودند بلکه پیمانکار فنی سابق یک مجموعه از اطلاعاتی که به آنها دسترسی داشت نسخه پشتیبان گرفته بود و اکنون با دسترسی به این نسخه در حال تهدید و باجگیری است.
-
در ادامه آذری جهرمی نسبت به سطح امنیتی بانکها انتقاد دارد و معتقد است که این سازمانها به سطوح امنیتی اهمیتی نمیدهند. وی در این خصوص چنین توضیح داده است:
اگر برای آن سازمان مدیریت سطوح امنیتی مهم بود فکر میکنید اجازه میداد که مدیر فنی نسخهای از اطلاعات را در اختیار داشته باشد. این مجموعهها به مدیریت سطوح امنیتی دسترسی اطلاعات اهمیت نمیدهند بعد که دچار مشکل میشوند انتظار دارند که مرکز ماهر تمام مشکلاتشان را حل کند.
-
منبع خبر: پیوست
ثبت نظر