در حالت کلی به دلیل کیفیت بهتر اینترنت موبایلی نسبت به اینترنت خانگی، بسیاری از افراد ترجیح میدهند از اینترنت موبایلی استفاده کنند اما این بخش از شبکه اینترنت در حال حاضر به شدت تحت فشار است اما وزارت ارتباطات برای رفع مشکل برنامههایی دارد.
امروز، 27 اردیبهشت ماه، روز جهانی ارتباطات است و در همین راستا، قرار است تا در این روز شاهد 5 پروژه از سمت سازمان سازمان فناوری اطلاعات باشیم. چهارمین پروژه این سازمان به ظرفیت خطور ثابت اینترنت برمیگردد. درواقع همه ما شاهد هستیم که سرعت و کیفیت اینترنت موبایلی این روزها، مخصوصا در شرایطی که کرونا باعث خانه نشینی، آموزش مجازی و دورکاری شده است، چقد افت کرده است. این ماجرا شاید به این دلیل باشد که کیفیت بهتر اینترنت موبایلی، نسبت به اینترنت ADSL خانگی باشد. بنابراین همین موضوع باعث میشود تا عده زیادی ترجیح بدهند تا به جای استفاده از اینترنت ثابت، از اینترنت موبایلی استفاده کنند. از این رو در حال حاضر اینترنت موبایلی در کشور در حد اشباع است و از جهت محدودیتهایی مانند منابع فرکانس، تحت فشار گرفته است.
برای بهبود این شرایط و رفع فشاری که در حال حاضر بر شبکه موبایلی اینترنت حاکم است، باید به دنبال راه حلهایی بود که از جمله این راه حلها میتوان به افزایش منابع فرکانسی و استفاده از پهانی باند 700 و 800 اشاره کرد که البته هنوز کشمکش بر سر آزادسازی این باند فرکانسی بین وزارت ارتباطات و صدا و سیما در جریان است و هنوز هم نتیجه مشخص نشده است. با این وجود راه حل دیگری هم وجود دارد و آن توسعه ظرفیت خطوط ثابت است.
پیشنهاد فیسیت : آذری جهرمی : آزادسازی باندفرکانس صداوسیما سختتر از آزادسازی خرمشهر نیست!
معاون وزیر ارتباطات در این خصوص توضیح داده است که آذری جهرمی برای بهبود این شرایط، حرکت به سمت VDSL را جز برنامههای وزارت خانه در نظر گرفته است و گویا توسعه VDSL در کشور به وسیله یک کارگروه متشکل از بخشهای مختلف وزارت خانه پیگیری میشود.
مدل حمایتی دولت برای تولیدکنندگان مودم و فروش اقساطی به کاربران
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، از طرحی خبر داده است که مدل حمایتی دولت برای تولیدکنندگان مودم و فروش اقساطی به کاربران است. وی در این خصوص چنین توضیح داده است:
مدلی که الان طراحی و جلسه آن با صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شده به این صورت است که خریدهای عمده را اپراتورها و همچنین شرکتهای مخابراتی بتوانند از شرکتهای الکترونیکی مثل تولیدکنندگان مودم داشته باشند و پول این مودم را دولت بهصورت وام تأمین میکند. یعنی پول را از طریق اپراتور به تولیدکننده میدهد و تولیدکننده محصول خودش را در اختیار اپراتور قرار میدهد و اپراتور امکان این را دارد که بهصورت رایگان در اختیار مشترکین قرار دهد و ماهیانه روی حق اشتراک ماهیانه آنها پول مودم را کسر و وام را پرداخت کند.
-
به گفته ناظمی این مدل مالی کمک میکند که فشار کمتری به مصرفکننده در خرید مودم وارد شود و بخش تولیدی یک برنامه مطمئن و پیوسته را داشته باشد. این برنامه کمک میکند بخش تولیدی با حجم و فشار روبرو نشود و همچنین کمک میکند که اپراتورها بتوانند روی ارائه خدمات ثابت سرمایهگذاری عمده داشته باشند و آن را بهعنوان یک بخش جدی در سبد ارائه خدمات خود در نظر بگیرند.
اخبار مرتبط:
برای تبدیل ADSL به VDSL چه کارهایی باید انجام شود؟
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: مهر
ثبت نظر