یک کلیه خوک، که چند هفته پیش به بدن یک بیمار مبتلا به مرگ مغزی پیوند داده شده بود، هنوز به کار خود در بدن این بیمار ادامه میدهد. این آزمایش به عنوان طولانیترین مدتی که یک کلیه خوک در بدن انسان عملکرد میکند، تبدیل به موفقیتی شده که امیدواری به پیوندهای آینده درمانی بیشتر میدهد.
گزارشی از گاردین نشان میدهد که کلیه یک خوک که به بدن یک بیمار مرگ مغزی پیوند زده شده بود، بعد از گذشت بیش از یک ماه همچنان به طور نرمال کار میکند. دانشمندان اعلام کردهاند که برای مدت حداقل یک ماه دیگر نیز عملکرد این اندام حیاتی را در بدن بیمار نظارت خواهند کرد.
دکتر رابرت منتگامری، رئیس مؤسسه پیوند عضو Langone از دانشگاه نیویورک، اظهار داشته است که این عضو در حال حاضر به شکلی شبیه به اندامهای انسان در بدن بیمار عمل میکند و وضعیت آن حتی بهتر از اندامهای انسانی به نظر میآید. این کلیه از بدن یک خوک که به صورت ژنتیکی اصلاح شده بود، برداشته شده است.
پیوند کلیه خوک به بیمار مرگ مغزی در چه شرایطی انجام شده است؟ این پیوند عضوی روی مردی 57 ساله به نام مائوریس میلر انجام گرفته و با همکاری خانواده او اجازه داده شده است. خواهر مائوریس اعلام کرده که در ابتدا مردد به پذیرش این تصمیم بوده است، اما در نهایت تصمیم به اهدای بدن برادر خود به پزشکان به منظور پیشبرد تحقیقات علمی گرفته است. او اکنون خوشحال است که نام برادرش در تاریخچه پزشکی ثبت خواهد شد و به یادگار خواهد ماند.
آزمایش دانشگاه نیویورک جزء تلاشهای دانشمندان برای بهبود عملکرد پیوندهای عضو حیوانات به انسانها بهمنظور افزایش سرعت انجام کارآزماییهای بالینی در این زمینه است. محققان دانشگاه آلاباما در بیرمنگام (UAB) نیز چند روز پیش از موفقیت در عملکرد یک جفت کلیه خوک پس از گذشت هفت روز از پیوند آنها به بدن یک بیمار گزارش دادهاند.
منتگامری افزوده است که آزمایشهای این چنینی به دانشمندان کمک خواهد کرد تا پاسخهای باقیمانده در زمینه این نوع پیوندها را دریافت کرده و اطمینان حاصل کنند که اجرای این عملیات جان بیماران را به خطر نمیاندازد.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: theguardian
ثبت نظر