محقاقان ژاپنی توانستهاند سرعت انتقال اطلاعات را به شکل شگفت انیگزی افزایش دهند و رکورد عجیبی را به ثبت برسانند. سرعت رکوردی انتقال اطلاعات برابر با 1.02 پتابیت در ثانیه است(Pb/s). نکته دیگر در این انتقال اطلاعات با استفاده از کابلهای فیبر نوری که با زیرساختهای موجود سازگاری دارد، این پیشرفت مهم بدست آمده.
این رکورد عجیب و قریب توسط محققان موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن (NICT) و با استفاده از چندین فناوری نوظهور به ثبت رسیده است. در فیبر نوری به کار رفته به جای یک هسته از چهار هسته (لولههای شیشهای که سیگنالها را منتقل میکند) استفاده شده است. سیستم انتقال اطلاعات ساخته شده نیز به لطف فناوری موسوم به تقسیم طول موج چندگانه (WDM) از پهنای باند نوری بیش از 20 هرتز پشتیبانی میکند.
تمامی 801 کانال موجی که محققان در اختیار داشتهاند در سه باند پراکنده ایجاد شدهاند که بیشتر دو باند C و L مورد استفاده قرار میگیرد و همچنین باند S آزمایشی است. در نهایت محققان با کمک برخی از فناوریهای تقویرت نوری و تنظیم کننده سیگنال، محققان به سرعت رکوردشکن 1.02 پتابیت در ثانیه دست یافتند و دادهها را از طریق کابل فیبر نوری به طول 51.7 کیلومتر ارسال کردند.
اگر بخواهیم این سرعت انتقال را به چالش بکشیم باید بگوییم که یک پتابیت در ثانیه برابر است با یک میلیون گیگابیت که سرعت بسیار بسیار اعجاب انگیزی است. محققان در رکورد جدید خود به سرعتی حدود 100 هزار برابر سریعتر از اینترنت خانگی در دسترس مصرفکنندگان دست پیدا کردهاند. به گفته تیم تحقیقاتی ژاپنی، با سرعت 1 پتابیت بر ثانیه، از نظر تئوری میتوان در طول یک ثانیه، 10 میلیون کانال ویدیویی با وضوح 8K را پخش کرد.
این اولین باری نیست که دانشمندان NICT برای انتقال داده به سرعتی بیش از 1 پتابیت در ثانیه دست پیدا کردهاند. دسامبر سال گذشته هم این تیم با استفاده از یک کابل فیبر نوری تک هستهای، به رکورد 1.01 پتابیت در ثانیه دست پیدا کرده بودند.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: techspot
ثبت نظر