ساخت آنتی‌بادی جدیدی که می‌تواند درمانی برای اوردوز با مواد مخدر باشد

overdoz.jpg

محققان با موفقیت یک آنتی‌بادی جدید تولید کردند که توانایی نابودی ماده مخدر فنتانیل و ترکیبات مشتق از آن را دارد. این آنتی‌بادی توانسته است اثرات مخرب این ماده مخدر را کاهش داده و با کارایی بهتر نسبت به روش‌های درمانی فعلی، در کاهش مشکل اوردوز این ماده مؤثر باشد.

تیم دانشمندان مؤسسه اسکریپس کالیفرنیا موفق به ایجاد یک آنتی‌بادی انسانی جدید شده‌اند که به فنتانیل و انواع مختلف آن پیوسته و توانایی متوقف کردن اثرات مخرب اوردوز با این ماده مخدر را دارد. کیم جاندا، یکی از اعضای تیم پژوهشی، تصریح می‌کند: "ما انتظار داریم این آنتی‌بادی به عنوان یک ابزار نوین و ارزشمند در جهت مبارزه با بحران مواد مخدر مورد استفاده قرار گیرد."

درمان اوردوز با کارفنتانیل، به‌عنوان قدرتمندترین نوع از این ماده مخدر، امری پیچیده است؛ زیرا کارفنتانیل قادر به اتصال محکم به گیرنده‌های Mu-Opioid در مغز است. در حال حاضر، نالوکسان یکی از روش‌های اصلی درمان اوردوز با این ماده مخدر محسوب می‌شود. نالوکسان به این گیرنده‌ها متصل شده و اثرات افیون‌ها را متوقف می‌کند. اما نقطه ضعف اصلی نالوکسان در مدت زمان کوتاه اثرآن است و همچنین ممکن است مقابل کارفنتانیل تأثیربخشی نداشته باشد.

carfentanil-1024x683.jpg.webp
-

با توجه به این شرایط، محققان آنتی‌بادی جدیدی به نام "تکه متغیر تک-زنجیره‌ای" (scFv) تهیه کرده‌اند. این آنتی‌بادی دارای ساختاری کوچک و مصنوعی است که ویژگی‌های اتصال به آنتی‌ژن در آنتی‌بادی IgG را حفظ می‌کند و توانایی کاهش تأثیرات کارفنتانیل بر روی مغز را دارد.

آزمایش‌های انجام شده روی موش‌ها نشان می‌دهد که آنتی‌بادی به نام C10-S66K تقریباً 15 دقیقه پس از تزریق، تنفس را به حالت عادی بازمی‌گرداند. تأثیر این دارو در طول زمان به مراتب بیشتر از نالوکسان باقی می‌ماند و تا دو ساعت پس از تزریق ادامه دارد. به مقابله با این موضوع، تأثیر نالوکسان پس از 30 دقیقه به حد اوج می‌رسد و سپس کاهش می‌یابد.

همچنین تجزیه‌وتحلیل کریستالوگرافی پرتو ایکس نشان می‌دهد که این آنتی‌بادی توانایی اتصال به چندین نوع فنتانیل را داراست و در عین حال با درمان نالوکسان هم‌سو نمی‌شود. محققان قصد دارند در طول ماه جاری آزمایش‌های بالینی این درمان را اجرا کنند.

نتایج این مطالعه در مجله ACS Chemical Neuroscience منتشر شده است. طبق آمارها، در سال 2021، بیش از 80 هزار نفر در آمریکا به دلیل اوردوز مواد مخدر، به‌خصوص مواد مخدر صنعتی، جان خود را از دست داده‌اند.

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: scripps

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر