پایتون برای ورود به دنیای موبایل آماده می‌شود؛ آینده‌ای مبهم

پایتون.jpg

پایتون اگرچه زبان برنامه نویسی محبوبی است و در سال‌های گذشته محبوبیت بیشتری بدست آورده اما برای دنیای موبایل هنوز آمادگی لازم را ندارد. با این وجود حالا تلاش‌های می‌شود تا این زبان برنامه نویسی به مرور به دنیای موبایل، مخصوصا اندروید وارد شود.

چند سالی است که شاهدیم زبان برنامه نویسی پایتون، به دلیل کاربردهایی مانند یادگیری ماشین، بیشتر از گذشته مورد توجه توسعه دهندگان قرار گرفته است. با این وجود، این استقبال هنوز در دنیای موبایل ایجاد نشده است و هنوز برنامه‌های محدودی هستند که به وسیله پایتون برای موبایل توسعه داده شده‌اند. مسئله اینجاست که توسعه دهندگان پایتون برای انتشار اپلیکیشن‌های موبایلی خود در فروشگاه‌های رسمی موبایلی، با مشکلات زیادی مواجه هستند.

با این حال عده‌ای از توسعه دهندگان معروف و معتبر پایتون هستند که به آینده این زبان برنامه نویسی برای دو سیستم عامل عمده موبایلی، یعنی اندروید و iOS امیدوارند. به عنوان یکی از این افراد، می‌توانیم گویدو وان راسم اشاره کنیم.

پیشنهاد فیسیت: محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی 2019 معرفی شدند؛ پایتون در رتبه اول

تلاش برای ورود پایتون به دنیای موبایل

یکی از پروژه‌های و تلاش‌هایی که برای ورود پایتون به دنیای موبایل صورت گرفته است، پروژه متن باز BeeWare است که توسط راسل کیت مگی ایجاد شده و مدیریت می‌شود. این پروژه در اصل CPython را به اندروید پورت می‌کند. درواقع این پروژه به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهد که اپلیکیشن مورد نظرشان را با زبان پایتون برنامه نویسی کنند و سپس با استفاده از ویجت‌های رابط کاربری، آن برنامه را پلتفرم مقصد، مثلا اندروید پورت کنند.

راسل کیت مگی در ماه فوریه، اولین دستاوردش از این پروژه Beeware را به نمایش گذاشت. درواقع او توانسته بود با ابزارهای BeeWare یک اپلیکیشن پایتون را به صورت کامل در اندروید اجرا کند.

راسل کیت مگی تصمیم دارد تا به لطف این پروژه، به توسعه دهندگان پایتون این امکان را بدهد تا اپلیکیشن‌های خود را برای اندروید، iOS، ویندوز، لینوکس، مک و حتی tvOS توسعه دهند.

جالب است بدانید که در حال حاضر پورت کردن اپلیکیشن‌ها از CPython به اندروید بدون مشکل انجام شده و در حال حاضر اپلیکیشن‌های پایتون به خوبی روی اندروید 4.4 و بالاتر اجرا می‌شود. حالا اما بنیاد نرم افزاری پایتون برای اینکه پروژه BeeWare به خوبیِ اندروید، از iOS هم پشتیبانی کند، به این پروژه حدود 50 هزار دلار کمک مالی کرده است.

اندازه بزرگ؛ چالش‌ تبدیل برنامه پایتون به اندروید

یکی از مشکلاتی که در تبدیل برنامه‌های توسعه داده شده با پایتون به اندروید وجود دارد، ابعاد برنامه‌های نوشته شده با پایتون است. این برنامه‌ها ابعاد بزرگی دارند زیرا بایستی نسخه اختصاصی پایتون Run Time را درون خودشان داشته باشند. بنابراین برای اینکه این برنامه‌های بتوانند در اندروید اجرا شوند، باید اندازه برنامه کاهش پیدا کند.

راه حلی که برای این مشکل مطرح می‌شود، استفاده از نسخه کرنلی پایتون در برنامه‌هاست. بهره بردن از این نسخه، نه تنها از نظر ابعاد برنامه، کمک می‌کند، بلکه این نسخه در کنار نصب کننده پکیج موبایلی، مشکلات پورت شدن اپلیکیشن را هم تا حد زیادی برطرف می‌کند.

آیا پایتون در دنیای موبایل حضور خواهد یافت؟

درواقع دنیای پایتون و موبایل دو دنیای متفاوت هستند و این برای عده زیادی از توسعه دهندگان پایتون قابل درک نیست. درواقع رابط‌های برنامه نویسی و اصول برنامه نویسی پایتون با سیستم عامل‌های موبایلی همچون اندروید تفاوت زیادی دارد.

البته برای ورود پایتون به عرصه موبایل، بایستی CPython به مرور زمان تغییر کرده و قابلیت‌های جدیدی را به خود ببیند تا بتواند از اکوسیستم‌های موبایلی پشتیبانی بهتری داشته باشد.

با همه این اوصاف واقعیت این است که پایتون از اکوسیستم موبایل پشتیبانی نمی‌کند. بنابراین آینده پایتون در عرصه موبایل هنوز هم نامشخص است و هنوز سرمایه گذاری در این حوزه وجود ندارد.

نظر شما در این خصوص چیست؟ تجربیات خود را در خصوص توسعه اپلیکیشن‌ها با زبان پایتون برای سیستم عامل‌های موبایلی با ما و سایر کاربران فیسیت به اشتراک بگذارید و از چالش‌های آن با ما بگویید.

اخبار مرتبط:

به چهار دلیل پایتون زبان برنامه‌نویسی مناسب شما نیست

مایکروسافت می‌خواهد شما به رایگان زبان برنامه نویسی پایتون را یاد بگیرید

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: zdnet


1 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

امین

جمعه, 09 خرداد 1399

پایتون همین الان از طریق termux بصورت کنسولی روی اندروید قابل اجراست، اما ساختار پایتون با ساختار interactive در فضای موبایل جور در نمیاد، اینها دنیاهای کاملا متفاوتی هستند. در کل پایتون بیشتر برای کنسول یا ترمینال ساخته شده، البته مثلا با استفاده از PyQt میشه GUI هم طراحی کرد ولی چون از لحاظ performance و کیفیت قابل قبول نیست خیلی کمتر بعنوان یک زبان برای ساخت GUI استفاده میشه، حالا این GUI میخواد روی دسکتاپ باشه یا موبایل فرقی نمیکنه، حتی در محیط دسکتاپ هم الان از electron و node برای ساخت رابط کاربری استفاده میشه و پایتون در گوشه و کنار پروژه بعنوان یک زبان خیلی ساده اما بسیار بسیار کاربردی قرار میگیره که بعضی وقتها چندین ساعت کار رو در چند دقیقه خلاصه میکنه!

پاسخ

ثبت نظر