سونی و TSMC برای مقابله با کمبود جهانی تراشه‌ همکاری می‌کنند

Untitled-1.jpg

کمبود جهانی تراشه کاری کرده که خیلی غیرمنتظره شرکت‌های رقیب، دست به همکاری با یکدیگر بزنند. رویترز گزارش داده که قرار است کمپانی سونی و TSMC یک کارخانه مشترک تولید تراشه در غرب استان کوماموتو ژاپن راه اندازی کنند. برخی از منابع معتبر، مدعی شده‌اند که شرکت TSMC بیشتر اختیار تولیدات این کارخانه را به‌دست خواهد گرفت اما قرار است که این کارخانه در زیرزمین کمپانی سونی احداث شود که نزدیک به کارخانه‌ی تولید حسگر‌های دوربین این شرکت باشد. دولت ژاپن نیمی از بودجه‌ی ۷ میلیارد دلاری این پروژه را تامین می‌کند.

قرار است که اولین تولیدات کارخانه TSMC ژاپن حسگر دوربین و تراشه‌های مخصوص خودرو و وسایل دیگر باشد. براساس شایعات نیز شرکت دنسو که غول سازنده قطعات خودرو است، علاقه‌مند به همکاری با این پروژه خواهد بود. احتمال می‌رود که اولین کارخانه‌ی ژاپن شرکت TSMC در سال ۲۰۲۳ و یا ۲۰۲۴ شروع به فعالیت کند اما به‌نظر می‌رسد که برخی از شرکت‌ها از همین حالا به‌دنبال دسترسی به بخشی از محصولات این شرکت تایوانی هستند. هر دو شرکت راه‌اندازی این کارخانه یعنی سونی و TSMC هیچ خبری از این تصمیم بزرگ، گزارش نمی‌دهند. البته کمپانی TSMC قبلا اعلام کرده بود که در حال بررسی این پروژه است.

IMG_10102021_105504_822_x_522_pixel.jpg
-

کمپانی TSMC سرمایه‌گذاری 7 میلیاردی برای کارخانه ژاپن کنار گذاشته و این در حالی است که 12 میلیارد برای تاسیس کارخانه‌ی تولید پردازنده در آریزونا هزینه خواهد کرد. البته کارخانه‌‌ی ژاپن این شرکت روی ساخت تراشه‌های ۲۸ نانومتری قدیمی و ارزان‌ تمرکز خواهد کرد و کارخانه‌ی آریزونا وظیفه‌ی تولید تراشه‌های ۵ نانومتری را بر عهده خواهد داشت.

با توجه به کمبود جهانی تراشه‌ها، ساخت چنین کارخانه‌های تولید مشترکی خیلی هم دور از انتظار نخواهد بود. برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که کمبود تراشه در سراسر جهان تا سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. اگر این کارخانه احداث شود، به شرکت سونی، TSMC و صنعت فناوری بزرگ ژاپن کمک شایانی خواهد کرد تا از کمبودات خود در زمینه‌ی تراشه و چیپست رهایی یابند. همچنین احداث این کارخانه حصار بزرگی دور شرکت‌های سونی، TSMC و صعنت فناوری ژاپن خواهد کشید که دیگر نگران تنش‌های چین و آمریکا برای تهدید تولیداتشان در تایوان نباشند.

به نظر می‌رسد که ساخت این کارخانه به موقع انجام می‌شود. اهمیت لنز‌های دوربین حتی در گوشی‌های اقتصادی هم بر کسی پوشیده نیست. بنابراین احداث این کارخانه می‌تواند در تولید این فناوری‌های جدید نقش مهمی را ایفا کند. انتظار می‌رود که این کارخانه ماهانه ۴۰.۰۰۰ پردازنده را براساس فرآیند تولید ۲۸ نانومتری TSMC تولید کند. خبر ساخت کارخانه‌ی تولید حسگر دوربین و پردازنده‌ی TSMC در ژاپن در حالی منتشر شده که این شرکت چندی پیش اعلام کرده بود که مبلغ ۱۰۰ میلیارد دلار را برای گسترش تیم تحقیق و توسعه، ساخت کارخانه‌های جدید و مقابله با مشکل کمبود جهانی تراشه اختصاص خواهد داد.

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: Engadget

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر